Kultūras centrs "Berģi"

Pasākumu arhīvs

Koncerts "Otra Puse un Antra Stafecka"

Piektdiena, 2020. gada 30. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 19.00
Koncerta laikā jālieto sejas maska. • Pirkt biļetes

Šobrīd grupa strādā pie jaunām dziesmām un ir noilgojusies pēc sava klausītāja, tāpēc rudens koncerttūre būs kā svaigs gaiss mūziķiem, kuri ir izslāpuši pēc dzīvajiem koncertiem. Koncertprogramma paredzēta pusotras stundas garumā, bez pauzes un tiks sadalīta it kā divās daļās, kur pirmajā daļā – mazāk dzirdētas un pilnīgi jaunas, vēl nepublicētas dziesmas no gaidāmā albuma, bet otrajā – grupas lielākie hīti. Koncertu īpašais viesis – brīnišķīgā dziedātāja Antra Stafecka.

Grupa "Otra Puse" dibināta 1992. gadā, līdz šim izdevusi piecus studijas albumus, no kuriem divi – "Nakts vai rīts" (2009) un "Uzzīmē mani" (2013), ir saņēmuši Latvijas gada mūzikas balvas kā labākais pop mūzikas albums. Dziesma "Nakts vai rīts" bija spēlētākais radio hits 2009. gadā, kā arī dziesma "Ave Pali" ir kļuvusi par vērtīgāko Muzikālās bankas dziesmu 2012. gadā, savukārt dziesma "Uzzīmē mani" 2014. gada Muzikālajā bankā ieņēma otro vietu. Vairākas grupas dziesmas, tādas kā "Pēc lietus", "Vēstules", "Savādā", "Ieskaties", "Rīga", "Es Tev" ir ieguvušas hita statusu un joprojām tiek regulāri atskaņotas dažādos Latvijas radio. 2017. gadā grupa "Otra Puse" svinēja savas pastāvēšanas 25 gadu jubileju, izdodot labāko dziesmu dubultalbumu "Labākās dziesmas. Notis. Vārdi."

Koncerts "Pieci elementi"

Piektdiena, 2020. gada 9. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 18.00 un plkst. 20.30
Ievērojot valstī noteikto distancēšanos,
plkst. 18.00 koncerts biļešu īpašniekiem ar PĀRA skaitļa rindu numuriem (2, 4, 6, 8, 10, 12)
plkst. 20.30 koncerts biļešu īpašniekiem ar NEPĀRA skaitļa rindu numuriem (1, 3, 5, 7, 9, 11, 13) • Pirkt biļetes

Čellu trio "Melo-M" sadarbībā ar plaši pazīstamo dziedātāju Dināru Rudāni izveidojis jaunu un muzikāli daudzveidīgu koncertprogrammu "Pieci elementi", piedāvājot dažādu žanru un noskaņu skaņdarbus trīs čellu un solistes izpildījumā.

Koncertprogrammas nosaukums "Pieci elementi" nav nejaušība, jo tajā valda piecas dažādas mūzikas noskaņas – gan akadēmiskā mūzika, gan roks un popmūzika, gan kino mūzika un jūtamas arī atsauces uz tautas jeb pasaules mūziku.

Tāpat koncertos kā pieci elementi uz skatuves darbojas pieci mūziķi – "Melo-M" čellisti Kārlis Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls, soliste Dināra Rudāne un sitaminstrumentālists Miķelis Vīte.

Koncertprogrammas nosaukums nevilšus saistīts arī ar kādu īpašu muzikālu pārsteigumu – solistes un "Melo-M" sadarbībā iestudēts skaņdarbs "Dīvas deja", kas plašāk pazīstams no filmas "Piektais elements" un izceļas ar īpašu vokālo sarežģītību.

Tāpat repertuāra klāstā ir gan laikmetīgi Billijas Eilišas un Adeles skaņdarbi, gan populārās mūzikas klasika – grupas "Queen" dziesma "Who Wants To Live Forever", gan roka himna "Smoke On The Water", Enijas Lenoksas, savulaik dziedātā "Sweet Dreams", kā arī Volfganga Amadeja Mocarta Nakts karalienes ārija no operas "Burvju flauta" un daudzi citi skaņdarbi.

Kopdziedāšanas akcija "Dziesmu ziedi"

Sestdiena, 2020. gada 3. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 12:00

TIEŠRAIDE

Ikgadējā maestro Jāņa Dūmiņa kopdziedāšanas akcija 2020. Tuvojoties pavasarim, atkal gaidām plaukstam ziedus, kuru aprakstu neatradīsim nevienā botānikas grāmatā.

DZIESMU ZIEDI, tā ir mūsu pašu iedvesma, ko gūstam dziedot kopā! Tradīcija sakuplojusi jau divpadsmit zaros un aizsniegusi Gruziju. Tiešsaistē to vēros domubiedri arī citur pasaulē - ASV, Austrālijā, Austrijā, Dienvidkorejā, Indonēzijā, Ķīnā, Lielbritānijā un vairākās vietās Skandināvijā, kā arī dalībnieki paši, jo šogad kopdziedāšanas akcija vienlaicīgi notiks Baldonē, Durbē, Garkalnē, Līgatnē, Lubānā, Rendā un Tbilisi sestdien, 3. oktobrī, plkst. 12.00.

Šī ir tā reize, kad dalībnieks ir ikviens! Kopīgi iejutīsimies katra atsevišķa dziedātāju sastāva emocionālajā priekšnesumā un iepazīsim tos. Kopīgi iemācīsimies dziesmu un nodziedāsim to. Ļausim mūsu diriģentiem un vadītājiem aizraut mūs ar savu radošo talantu improvizācijā. Sveiksim ikvienā norises vietā kādu ļoti gaidītu „negaidīto" viesi! Nezini pat savas balss tembru kopkorī? Ļoti labi! Pie ieejas tev palīdzēs to noteikt ar mobilās aplikācijas "DZIEDOT" palīdzību un viegli atradīsi vietu savā balss grupā drošu dziedātāju lokā! Jo dziesma vieno un iet pār trejdeviņiem kalniem - kā dabā, tā cilvēku sirdīs.

Garkalnes novadā kopdziedāšanas akcija notiks kultūras centrā „Berģi". Pulcēšanās 03.10. jau no plkst. 11.30, sākums plkst. 12.00.

Vietu skaits ierobežots, lūdzam iepriekš pieteikties, zvanot pa tālr. 27767617, vai rakstot e-pastu andris.feldmanis@dumins.lv, norādot vārdu, uzvārdu un pasākuma norises vietu, kuru vēlaties apmeklēt.

Izrāde bērniem un vecākiem "Baltais Lācis – superzvaigzne"

Sestdiena, 2020. gada 12. septembris

K/c "Berģi" plkst. 12.00 • Pirkt biļetes

Baltais Lācis dzīvo tālajos Ziemeļos. Katru rītu viņš iepazīst pasauli, vizinoties ar ledus gabaliem pa jūru, bet pēcpusdienā viņš ar savu labāko draugu Pingvīnu spēlē paslēpes, ceļ sniegavīrus, ēd zivis un ir gatavi atklāt visai pasaulei, ka draudzēties – tas ir patiešām forši! Kādu dienu Baltais Lācis saņem vēstuli no Holivudas, kur viņu aicina filmēties lielajā kino! Ko darīs Lācis? Paliks mājās ar Pingvīnu vai dosies prom uz Ameriku?

Šī ir jautra izrāde bērniem un vecākiem, kuras notikumos jūs vedīs izrādes varoņi Baltais Lācis un Pingvīns.

Režisors: Armands Ekštets
Izrādes garums: 45 min
Žanrs: jautra izrāde bērniem un vecākiem
Valoda: latviešu

Biļešu cena 3 EUR, biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīze" kasēs.

Pasākumā pulcēšanās ievērojot valstī noteiktās drošības prasības.

Koncertprogramma "Sievietes vārds"

Svētdiena, 2020. gada 8. marts

K/c "Berģi" plkst. 17.00
Garkalnes novada iedzīvotājiem iespēja saņemt bezmaksas ielūgumus. Rezervācija, rakstot uz e-pastu ielugumi@garkalne.lv. Ielūgumu skaits ierobežots. • Pirkt biļetes

Koncerts "Garkalne skan!"

Sestdiena, 2020. gada 7. marts

K/c "Berģi" plkst. 17:00

Tautas deju koncerts "Dritvaikociņ, deju mīlu!"

Sestdiena, 2020. gada 22. februāris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncerts "Ak, mīlestība, mīlestība!"

Piektdiena, 2020. gada 14. februāris

K/c "Berģi" plkst. 19:30
Garkalnes novada iedzīvotājiem iespēja saņemt bezmaksas ielūgumus. Rezervācija rakstot uz e-pastu ielugumi@garkalne.lv. Ielūgumu skaits ierobežots.

Visu mīlētāju dienas svētku noskaņu mūzikā jums radīs lieliski mākslinieki un žanriski daudzveidīga mūzika, ko mīlam un pazīstam: klausītāju iemīļotas ārijas un dueti no operām, operetēm, mūzikliem, populāras neapolitāņu dziesmas, estrādes dziesmas. V. Bellīnī, Ž. Bizē, Ž. Ž. Ofenbahs, R. Plankets, F. Lehārs, J. Štrauss, I. Kalmans, R. Pauls u.c.

Muzikāla izrāde "Kaķīte un Sunītis"

Svētdiena, 2020. gada 9. februāris

K/c "Berģi" plkst. 11:00 • Pirkt biļetes

Muzikāla izrāde bērniem un vecākiem pēc J. Čapeka stāstu motīviem

Izrāde bērniem vecumā no 3 līdz 8 gadiem un viņu vecākiem. Kā dzīvot draudzīgi un uzņemties atbildību par saviem darbiem un nedarbiem? Uz šo un citiem jautājumiem atbildes meklēs Kaķīte un Sunītis. Kopā ar aktieriem Samiru Adgezalovu un Uldi Sniķeru piedzīvosim kā Kaķīte un Sunītis apgūst ikdienas pienākumus, kā ārstē nomestas stikla lauskas satraumēto ķepiņu, kā kopīgi vada laiku rotaļās un gatavojas svētkiem.

Garkalnes novada sporta laureāts 2019

Sestdiena, 2020. gada 1. februāris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Deju koncerts "Ar smaidu sejā un dejā..."

Sestdiena, 2020. gada 25. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 16.00
Ieeja brīva.

Mākslas filma "Dvēseļu putenis"

Piektdiena, 2020. gada 24. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 19.30
Garkalnes novada iedzīvotājiem iespēja saņemt bezmaksas ielūgumus. Rezervācija rakstot uz e-pastu ielugumi@garkalne.lv. Ielūgumu skaits ierobežots.

Vēsturiska kara drāma pēc strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem ved 100 gadus senā pagātnē. Sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību – pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama. Saviļņojošais stāsts ļauj skatītājam pieaugt kopā ar Artūru un jaundibināto Latvijas valsti, vērojot dzīvi ierakumos zēna acīm, pašaizliedzīgi stājoties pretī ienaidniekam, meklējot īstu mīlestību un mācoties novērtēt brīvības cenu.

Žanrs: Kara, drāma, vēsturiska
Filmas garums: 2h 03 min
Vecuma ierobežojums: 12+
Režisors: Dzintars Dreibergs
Lomās: Oto Brantevics, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, Jēkabs Reinis, Renārs Zeltiņš, Vilis Daudziņš, Ieva Florence, Gatis Gāga, Grēta Trušiņa

Tautas deju koncerts "Ziema zeltu sijā"

Sestdiena, 2020. gada 18. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Ziemassvētku eglīte Garkalnes novada bērniem

Sestdiena, 2019. gada 21. decembris

K/c "Berģi" plkst. 11.00 un 14.00
IELŪGUMI VAIRS NAV PIEEJAMI!
Atgādinām, ka rezervētie ielūgumi jāizņem līdz 2019. gada 18. decembrim.

Dejo Latvijas Nacionālā baleta solisti

Ceturtdiena, 2019. gada 19. decembris

K/c "Berģi" plkst. 19:30
Ieeja ar ielūgumiem! Rezervācija rakstot uz e-pastu ielugumi@garkalne.lv Ielūgumu skaits ierobežots.

1. daļa – DIVERTISMENTS, fragmenti no baletiem “Apburtā princese”, “Gulbju ezers”, “Trīs musketieri”, “(Ne)stāsti man pasakas”, “Ziedu festivāls Činzano”.
2. daļa – viencēliena balets “PRINČU UN PRINCEŠU BRĪNUMAINĀ DZĪVE” (Aleksandra Osadčija horeogrāfija)

Dejo Latvijas Nacionālā baleta solisti:
Jūlija Brauere, Sabīne Strokša, Annija Kopštāle, Laine Paiķe, Vanda Visnape-Trocjuka, Anna Ruske, Alise Tomkoviča, Viktors Seiko, Kristaps Jaunžeikars, Aleksandrs Osadčijs, Ringolds Žigis, Fabio Sozogni, Māris Spriņģis.

Koncertstāsts “Reiz Ziemassvētkos”

Svētdiena, 2019. gada 15. decembris

K/c "Berģi" plkst. 16:00
IELŪGUMI UZ PASĀKUMU VAIRS NAV PIEEJAMI. • Pirkt biļetes

Pasākumā piedalās: Vineta Elksne, Andris Ērglis, Jauktais koris “Garkalne” un solisti Ģertrūde Taranda, Jēkabs Taranda, Renāte Grudule, Aidis Tomsons (diriģenti Evita Taranda un Jānis Taranda), “Mirage Jazz Orchestra” bigbends (mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs)

Programmā: komponista Alvila Altmaņa Ziemassvētku oriģināldziesmas, šūpuldziesmas no Vinetas Elksnes albuma “Paguli vēl” un populāras tradicionālās Ziemassvētku dziesmas.

Mīļi aicināti visi novada iedzīvotāji un viesi! Kopā iedegsim trešo sveci Adventa vainagā un piedzīvosim patiesu, mīlestības pilnu svētku sajūtu.

Pasākums bērniem ar vecākiem "Ziemassvētku virpulis"

Ceturtdiena, 2019. gada 12. decembris

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja bez maksas.

Deju koncerts "Ziemassvētkus gaidot"

Trešdiena, 2019. gada 4. decembris

K/c "Berģi" plkst. 17:30

Koncerts "Ar deju pa dzīvi"

Sestdiena, 2019. gada 30. novembris

K/c "Berģi" plkst. 17:00
Ieeja tikai ar ielūgumiem. Ielūgumi vairs nav pieejami.

Koncertprogramma "Viņa un Viņš"

Sestdiena, 2019. gada 23. novembris

K/c "Berģi" plkst. 18:00 • Pirkt biļetes

Koncertprogrammā “Viņa un Viņš” uz vienas skatuves satiekas divi mākslinieki – Maestro Raimonds Pauls un dziedātāja Dināra Rudāne.

“Šī programma ir jauna, atšķirīga ar to, ka radīta vienai no jaunās paaudzes talantīgākajām, daudzsološākajām dziedātājām. Augstu vērtēju Dināras Rudānes balss īpašības, tembrālo krāsu un plašo diapazonu. Pie šīs koncertprogrammas repertuāra izvēles esmu strādājis, izceļot Dināras balss nianses. Koncertā izskanēs gan pilnīgi jaunas dziesmas ar dzejnieku – Jāņa Petera, Leona Brieža un Guntara Rača – vārdiem, gan varbūt piemirstas melodijas, kas savulaik radītas kinofilmām, un citām vajadzībām,” tā savu jauno koncertprogrammu raksturo Raimonds Pauls.

“Man ir liels gods un saviļņojums atrasties un dziedāt uz vienas skatuves ar Maestro Raimondu Paulu, jo īpaši koncertprogrammā, ko viņš veidojis tieši man. Šim koncertam gatavojos ar milzīgu atbildību un ar nepacietību gaidu mūsu muzikālo tikšanos koncertprogrammā “Viņa un Viņš”," savas izjūtas pauž dziedātāja Dināra Rudāne.

Maestro Raimonda Paula mūzikas cienītāji tiek aicināti izbaudīt šo intīmo un niansēto dziesmu programmu. Koncerta producents Jānis Kļaviņš uzsver, ka uzstāšanās neatstās vienaldzīgu nevienu koncerta apmeklētāju: "Šī programma ir caurvīta ar īpaši gaišu, romantisku, sentimentālu un arī enerģisku dziesmu izpildījumu. Divu brīnišķīgu mūziķu satikšanās uz vienas skatuves koncertprogrammā “Viņa un Viņš” ir gaidāms kā jauns piedzīvojums kā māksliniekiem, tā arī ikvienam klausītājam."

Svētku koncerts "Vilksim košu zelta jostu Apkārt savu tēvu zem'"

Svētdiena, 2019. gada 17. novembris

K/c "Berģi" plkst. 18:00
Ieeja brīva.

Garkalnes novada tautas deju kolektīvi un jauktais koris dāvina savai zemei, savai tautai, savam novadam skaistu dāvanu Latvijas Republikas proklamēšanas priekšvakarā – 2019. gada 17. novembrī. Izdejosim skaistākās latviešu skatuviskās tautas dejas un ar skanīgām dziesmām sveiksim mūsu Latviju svētkos! Augstu laimi Latvijai!

Izrāde "Tētis"

Svētdiena, 2019. gada 10. novembris

K/c "Berģi" plkst. 11:00
Līdzi jāņem spilventiņš ērtākai sēdēšanai. Ieteicamais vecums 5+. Biļetes ir jāpērk visiem izrādes apmeklētājiem, izņemot bērniem līdz 2 gadu vecumam, ja tie sēž klēpī. • Pirkt biļetes

Šobrīd arvien vairāk pievēršam uzmanību tētiem, un arvien vairāk tētu iesaistās savu bērnu dzīvēs. Mamma un tētis tiek uztverti kā līdzvērtīgi, vienlīdz atbildīgi vecāki, kas savos bērnos iegulda gan laiku, gan enerģiju. Tēva loma ģimenē spilgti atainojas arī mūsdienu bērnu literatūrā - viens no redzamākajiem piemēriem ir izdevniecībā “Liels un Mazs” 2016. gadā izdotā Kārļa Vērdiņa dzejoļu grāmata “Tētis”, kurā lielākā daļa dzejoļu veltīti tēva un bērna attiecībām.

Jānis Znotiņš un radošā komanda, izmantojot Kārļa Vērdiņa dzeju, veido izrādi, kurā stāstīs par dažādiem tētiem no bērnu skatupunkta. Tētis var būt aizņemts, tētis var būt dusmīgs, noguris, priecīgs, atpūties, aizrautīgs. Tētis var būt visāds, bet, lai arī kāds viņš būtu, viņš ir tētis. ISTABAS TEĀTRA režisors Jānis Znotiņš jautrā un aizraujošā veidā runās ar savu skatītāju par nopietnām lietām, rosinot uz pārdomām un sarunu starp vecākiem un bērniem.

Režisors: Jānis Znotiņš
Aktieris: Oskars Vīksne
Dramaturģiskās koncepcijas autore: Ance Muižniece
Kostīmu māksliniece: Berta Vīlipsone
Producente: Alma Kušķe

Trīs Latvijas tenoru koncerts

Piektdiena, 2019. gada 8. novembris

K/c "Berģi" plkst. 19:30
Garkalnes novada iedzīvotājiem iespēja saņemt ielūgumus – pieteikties pa tālr. 6780 0933 (darba laikā) vai rakstot uz e-pastu ielugumi@garkalne.lvPirkt biļetes

Kultūras centrā "Berģi" īpašu koncertu sniegs trīs Latvijas tenori – Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs.

Kā pauž mākslinieki, šī būs ekskluzīva iespēja noklausīties viņu koncertprogrammu, kas sevī ietver populārākās dziesmas, kas gadu gaitā izskanējušas neskaitāmos viņu koncertos. Koncertā kopā ar "Trīs Latvijas Tenoriem" uzstāsies pianists Māris Žagars.

Pagājušajā gadā ar vērienīgiem koncertiem "Trīs Latvijas tenori" svinēja sava radošā tandēma 20 gadu pastāvēšanas jubileju. „Laika gaitā tenoriem izveidojusies lieliska sadarbība ar labākajiem latviešu komponistiem un populāriem skatuves māksliniekiem, kā arī apgūts brīnišķīgs repertuārs no klasikas līdz pat popmūzikai. Bet pats galvenais – dziedātāji ir iemantojuši nedalītu tautas mīlestību, kas virmo gaisā katrā viņu koncertā,” uzsver koncerta producents Jānis Kļaviņš.

Koncerts "Man šodien 18 gadu, Pie manis nāks daudz draugu, radu..."

Sestdiena, 2019. gada 2. novembris

K/c "Berģi" plkst. 18:00
Ieeja bez maksas.

Izrāde „Meistars un Aleksandra”

Svētdiena, 2019. gada 27. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 18:00
Garkalnes novada iedzīvotājiem iespēja saņemt ielūgumus – pieteikties pa tālr. 6780 0933 (darba laikā) vai rakstot uz e-pastu ielugumi@garkalne.lvPirkt biļetes

Dramaturģe: Inga Ābele
Režisore: Ināra Slucka
Scenogrāfe un kostīmu māksliniece: Ināra Slucka
Aktieri: Zane Dombrovska un Jānis Kronis
Video: Uldis Jancis un Elīna Matvejeva
Gaismas: Rauls Lorencis
Īsteno: nodibinājums Mūzikas un mākslas atbalsta fonds ( MMAF) / www.kulturmarka.lv

Izrāde par mākslinieci Aleksandru Beļcovu, kurai piemita stiprs, nelokāms raksturs, liela izturība, gribasspēks, pašdisciplīna un īpatnējs stoicisms, ir turpinājums Mūzikas un mākslas atbalsta fonda jau īstenotajām izrādēm šajā ciklā – radīt stāstus teātra valodā par spilgtām personībām Latvijas kultūrā un mākslā.

“Ko tad šī sieviete gribēja? Kas bija vajadzīgs šai sievietei, kuras acīs vienmēr dega kaut kāda neizprotama uguntiņa.... Nezinu. Man tas nav zināms. Acīmredzot viņa teica taisnību, ka viņai bija vajadzīgs viņš, meistars... Viņa mīlēja viņu, viņa teica patiesību. ” No grāmatas M. Bulgakovs „Meistars un Margarita”

Aleksandra Beļcova. Krievijā dzimusī māksliniece savā dzimtenē ir zināma tikai šauram speciālistu lokam, toties Latvijas mākslas vēsturē viņa ir atzīta klasiskā modernisma meistare. Ar savu nākamo vīru latviešu mākslinieku Romanu Sutu (1896-1944) Beļcova iepazinās Penzas mākslas skolā Pirmā pasaules kara laikā. Pēc skolas beigšanas viņi abi aizbrauca uz Sanktpēterburgu. Drīz Romans devās atpakaļ uz Latviju, bet Aleksandra iestājās bijušajā Mākslas akadēmijā, kas tolaik pēc padomju Krievijas reformas ieguva nosaukumu “Augstākās mākslinieciskās darbnīcas” (krievu val. - ВХУТЕМАС) – vieta, kur pasniedza un studēja izcili krievu avangarda mākslinieki. Pēc Romana aicinājuma Aleksandra 1919. gadā atbrauca uz Rīgu, cerībā kā drīz varēs aizceļot arī līdz Parīzei – visu moderno mākslinieku Meku. Uz Parīzi Romans un Aleksandra aizbrauca 1922. gadā kopā, jau kā laulātais pāris, un nākamajā gadā atgriezās jau trijatā – ar Parīzē piedzimušo meitu Tatjanu. Romana un Aleksandras ģimenes dzīvē netrūka kaislību un peripetiju, tomēr tas visupirms ir bijis radošais tandēms, kura spilgtākais kopīgais projekts ir 1924. gadā organizētā porcelāna apgleznošanas darbnīca “Baltars”. Māksliniece nodzīvoja garu mūžu, līdz pēdējiem dzīves gadiem aktīvi un radoši strādājot.

Koncerts "Ceļā uz Tolosu"

Sestdiena, 2019. gada 26. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 17:00
Ieeja brīva.

Garkalnes novada jauktais koris "Pa Saulei" intensīvi gatavojas vienam no lielākajiem izaicinājumiem kora vēsturē – kora dalībai 51. Starptautiskajā Tolosas koru konkursā, kas vienlaicīgi ir arī viens no Eiropas Grand Prix posmiem. Konkursa programma ir īpaša ne tikai tādēļ, ka koris izpildīs basku komponistu kora mūziku, bet arī tādēļ, ka programmā būs īpašs pirmatskaņojums – komponistes Lauras Jēkabsones skaņdarbs "Nāc, Dieviņi" papildinātā redakcijā, kas ir veltījums korim un kora mākslinieciskajai vadītājai un dibinātājai Martai Ozolai.

Spānijā koris piedalīsies ne tikai konkursā, bet sniegs arī vairākus koncertus dažādās Spānijas pilsētās. Savukārt pirms došanās uz konkursu Pa Saulei ir gatavi nodot konkursa programmu saviem mīļajiem klausītājiem un stingrākajiem vērtētājiem, tāpēc gaidīsim Jūs koncertā "Berģu kultūras namā" 26. oktobrī plkst 17.00 un 27. oktobrī Zemītes evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Koncertprogramma "Sirdspuksti"

Piektdiena, 2019. gada 11. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 19:30
Garkalnes novada iedzīvotājiem iespēja saņemt ielūgumus – pieteikties pa tālr. 6780 0933 (darba laikā) vai rakstot uz e-pastu ielugumi@garkalne.lvPirkt biļetes

Programmā iekļautas pazīstamas latviešu un ārvalstu komponistu dziesmas. Muzikāla meditācija dvēseles mieram un piepildījumam.
Programmu veido:
Andris Ērglis (balss, melodions, perkusijas)
Jānis Strazds (taustiņinstrumenti, toņu ksilofons)
Māris Kupčs (klasiskā, akustiskā un elektriskā ģitāra)

Gruzijas folkloras grupas "Chveneburebi" koncerts

Piektdiena, 2019. gada 27. septembris

K/c "Berģi" plkst. 19:30
IELŪGUMI VAIRS NAV PIEEJAMI.

Leļļu izrāde bērniem "Nelūgtais ciemiņš"

Sestdiena, 2019. gada 21. septembris

K/c "Berģi" plkst. 11:00
IZPĀRDOTS.

Vāvere un viņas draugi dzīvoja mierīgu un harmonisku dzīvi, līdz kādu dienu, viņi izdzirdēja dīvainu skaņu… Draugi nespēja noticēt – pie viņiem ir ieradies nelūgts ciemiņš! Lielām ausīm, milzīgām acīm un briesmīgi garu un baisu degunu… Kas ir šis svešinieks un ko viņš te meklē? To jūs uzzināsiet izrādē bērniem un vecākiem NELŪGTAIS CIEMIŅŠ!

Režisors – Armands Ekštets

Deju koncerts "Šimī"

Sestdiena, 2019. gada 8. jūnijs

K/c "Berģi" plkst. 17:00
Ieeja brīva.

Eiropas dienai veltīts koncerts

Pirmdiena, 2019. gada 13. maijs

K/c "Berģi" plkst. 17:00

Mātes dienai veltīts koncerts "Jo Tu esi man blakus"

Svētdiena, 2019. gada 12. maijs

K/c "Berģi" plkst. 12:00
Ieeja brīva.

Koncerts "Ceļojums uz "MaRiRiGreRa" salu"

Sestdiena, 2019. gada 11. maijs

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncerts "Ar pavasari sirdī"

Sestdiena, 2019. gada 27. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Lieldienas 2019

Pirmdiena, 2019. gada 22. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 12.00

Tautas deju koncerts "Nopietni pa jokam"

Sestdiena, 2019. gada 6. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncertprogramma "Viva La T(r)ubadūri"

Ceturtdiena, 2019. gada 4. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ielūgumu rezervācija pa tālr. 6780 0933 (darba laikā) vai rakstot uz e-pastu ielugumi@garkalne.lv. Ielūgumu skaits ierobežots!

Mūsdienu akadēmiskās mūzikas aprindās sastopami ļoti daudz dažādu kameransambļu – gan klasiski, gan ļoti moderni un alternatīvi. Šoreiz publikai tiek piedāvāts ieklausīties Tubu kvarteta skanējumā. Tubu kvarteta sastāvā ir ļoti interesanti instrumenti – divas tubas un divi eifoniji. Lai gan šāda veida sastāvs pasaulē nav nekāds jaunums, pie mums tubu kvarteta kameransamblis ir dzirdams salīdzinoši nesen. Koncertā „Viva la T(r)ubadūri” jūs priecēs NBS štāba orķestra mūziķi – Kārlis Krapauskis (eifonijs), Roberts Donis (eifonijs), Kaspars Orehovs (tuba), Jānis Jakobs (tuba), Rinalds Jukna (sitaminstrumenti). Šie ir vīri, kuri ar ļoti lielu aizrautību un degsmi ir sanākuši kopā, lai izveidotu šo brīnišķīgo programmu, un ar vēl lielāku prieku to nogādātu līdz jums, dārgie klausītāji!

Lai nu kā, tieši šajā brīdī jums noteikti rodas jautājums, ko mēs dzirdēsim koncertā? Jūs dzirdēsiet muzikālus stāstus par trubadūriem jeb truvēriem, kādi tie bija viduslaikos un, kādi tie ir mūsdienās! Par to, kas ir trubadūri, mēs paturēsim noslēpumā līdz koncertam, bet, ja jūs to jau esat atklājuši, tas nekas, jo, iespējams, kādu no viņiem jūs sastapsiet koncertā!

Garkalnes novada mazo dziedātāju konkurss "Garkalnes Cālis 2019"

Svētdiena, 2019. gada 31. marts

K/c "Berģi" plkst. 11:00
Konkursa nolikums
Pieteikuma anketa

Koncerts "Pretī pavasarim"

Ceturtdiena, 2019. gada 28. marts

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Filma "Tēvs nakts"

Piektdiena, 2019. gada 22. marts

K/c "Berģi" plkst. 19:30
Garkalnes novada iedzīvotājiem iespēja saņemt ielūgumus – pieteikties pa tālr. 6780 0933 (darba laikā) vai rakstot uz e-pastu ielugumi@garkalne.lv

To, ka Žanis Lipke brīnumainā kārtā kļūs par varoni, droši vien nespēja iztēloties neviens. Viņš bija pavisam parasts latviešu palīgstrādnieks un viņam jau tā netrūka savu rūpju un raižu. Pēc tam, kad Latviju 1940. gadā bija anektējusi PSRS, Žaņa meita kļuva par komunisti, bet, kad Latviju okupēja nacistiskās Vācijas armija, viņa pazuda. Lai kara apstākļos apgādātu ģimeni, pa dienu viņš devās uz darbu vācu militārās aviācijas noliktavās, bet naktīs pārvadāja kontrabandu. Taču brīdī, kad vācu okupācijas vara sāka izrēķināties ar Rīgas ebrejiem, viņš pieņēma nebūt ne vienkāršu, tomēr cilvēcīgu lēmumu, kas varēja izrādīties liktenīgs ne vien viņam pašam, bet arī viņa sievai un dēlam. Ar to pašu kravas auto, ar kuru vēl nesen tika pārvadātas kontrabandas degvīna kastes, tagad burtiski vācu karavīru acu priekšā no Rīgas geto un piespiedu darba vietām drošībā tika nogādāti desmitiem cilvēku. Brīdī, kad viņu slēptuvei draudēja atklāšana, Žanis spēra vēl pārgalvīgāku soli un patvērumu iekārtoja pats savās mājās – īpaši šim nolūkam izraktā pagrabā zem šķūņa; glābšanā iesaistījās arī viņa sieva Johanna un mazais dēls Zigis. Kā vēlāk sacīja viens no izglābtajiem – gan paša Žaņa parādīšanās, gan viņa paveiktais, visapkārt valdošās nežēlības apstākļos glābjot sev pilnīgi svešus cilvēkus, bijis visīstākais brīnums.

Filma ir stāsts par Žaņa Lipkes drosmes noslēpumu, mēģinot saprast, vai tā pamatā ir azarts, pārgalvība, spīts vai pienākums pret savu tuvāko.
Līdz 16 g.v. – neiesakām

Scenārija autori Dāvis Sīmanis, Matīss Gricmanis
Režisors Dāvis Sīmanis
Operators Andrejs Rudzāts
Māksliniece Kristīne Jurjāne
Kostīmu māksliniece Kristīne Jurjāne
Grima māksliniece Sarmīte Balode
Montāžas režisori Andris Grants, Dāvis Sīmanis
Komponists Edgars Rubenis
Skaņu režisors Vladimirs Golovņickis
Lomās Artūrs Skrastiņš (Žanis Lipke), Ilze Blauberga (Johanna), Matīss Kipļuks (Zigis), Mihails Karasikovs (Arke), Milena Gulbe, Toms Treinis, Steffen Scheumann, Signe Birkova un citi
Producenti Gints Grūbe, Antra Gaile

Melo-M “Maģiskā Radio tūre”

Piektdiena, 2019. gada 8. marts

K/c "Berģi" plkst. 19:00 • Pirkt biļetes

Gaidāmās turnejas koncertos lielu daļu “Melo-M” repertuāra veidos jauni skaņdarbi – gan grupas dalībnieka Kārļa Auzāna orģinālmūzika, gan iepriekš nedzirdētas versijas par grupas “Radiohead” mūzikas darbiem, gaidāms arī grupas “Queen” slavenās dziesmas “Radio Ga Ga” jauns atskaņojums trim čelliem un sitamajiem instrumentiem.

Radio nevar bez mūzikas, tāpat kā mūzika nevar bez radio! Tieši tāpēc grupas jaunās programmas vadmotīvs ir radio tēmas apspēle dažādos veidos – izvēloties dziesmas, kas veltītas radio, kā arī darbus, kur radio vārds likts nosaukumā.

Līdztekus jauniem skaņdarbiem turnejas koncertos “Melo-M” čellisti atskaņos arī pašus populārākos grupas darbus – gan versijas par pasaules un Latvijas popmūzikas un rokmūzikas tēmām, gan tautas mūzikas darbus un Kārļa Auzāna orģinālmūziku.

Turnejas koncertos “Melo-M” sastāvā muzicēs čellisti Kārlis Auzāns, Miķelis Dobičins un Jānis Pauls, kā arī sitaminstrumentālists Miķelis Vīte.

Jauktā kora "Garkalne" 5 gadu jubilejas koncerts

Sestdiena, 2019. gada 2. marts

K/c "Berģi" plkst. 17:00

Izrāde bērniem "Noslēpumu sala"

Svētdiena, 2019. gada 17. februāris

K/c "Berģi" plkst. 11:00 • Pirkt biļetes

Vai esi gatavs neparastam piedzīvojumam ar dažnedažādiem interesantiem pavērsieniem, aizraujošām darbībām un mīklu minēšanu? Tad šī izrāde ir paredzēta tieši Tev! Noslēpumu sala nav parasta izrāde. Tajā Tu atklāsi dažādus noslēpumus un var gadīties, ka Tu kopā ar izrādes varoņiem nomaldīsies, taču drīz vien sekojot slepenām norādēm nokļūsi uz pareizā ceļa un atradīsi pirātu noslēptos dārgumus!

Šī ir jautra un izzinoša izrāde bērniem, kurā izrādes varoņi interaktīvi iesaista mazos skatītājus. Izrādes laikā bērni tiek ierauti aizraujošā piedzīvojumu pasaulē, kā datorspēlē, kurā kopā ar izrādes varoņiem atrisina dažādus aizraujošus uzdevumus. Tā ir vēl viena iespēja uzzināt interesantus faktus – matemātikā, dabaszinībās, vēsturē, literatūrā u.c. Izrāde ir veidota tā, lai būtu interesanta gan pirmsskolas, gan sākumskolas vecuma bērniem.

Par piedzīvojumu? Vistiņa ir atradusi īstu apslēpto dārgumu karti. Tagad tikai piedzīvojumi var sākties! Nu, jādodas bagātības meklēt uz NOSLĒPUMU SALU! Bet ak, kāda nelaime, tur dārgumus apsargā pirātu kapteiņa palīgs - Papagailis. Nu drosmīgā vistiņa sastapsies ar dažādiem šķēršļiem, ne tikai cīnīsies par izdzīvošanu, bet arī izrādīs apbrīnojamas zināšanas, atjautību un neatlaidību. Viņai kopā ar bērniem būs jāatrisina aizraujošus UZDEVUMUS, savādāk dārgumus - neredzēt!

Režisors: Armands Ekštets
Izrādes garums: 50 min
Žanrs: piedzīvojumu izrāde bērniem
Izrādes mērķu auditorija: bērni pirmsskolas un sākumskolas vecumā
Valoda: latviešu
Izrādē piedalās: Armands Ekštets vai Inta Bankoviča, Gerda Dinsberga vai Helēna Vasiļevska

Koncerts "Ar mīlestību par mīlestību"

Sestdiena, 2019. gada 16. februāris

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ielūgumi vairs nav pieejami.

Atzīmējot ģeniālā aranžētāja, izcilā trompetista un lieliskā komponista Gunāra Rozenberga 70. jubileju, Mirage Jazz Orchestra – Rozenberga lolojums, viņa darba turpinātājs, kopējs un popularizētājs sagatavojis jaunu programmu – veltījuma koncertu, kurā iekļautas gan labi zināmas, gan pavisam nedzirdētas meistara kompozīcijas un aranžējumi. JVLMA džeza katedras vadītājs Indriķis Veitners stāsta: “Gunārs Rozenbergs... Šķiet, Latvijā nav cilvēka, kurš nebūtu dzirdējis šo vārdu. Skarbs, nepiegludināts, reizēm skandalozs, bet vienmēr tiešs un godīgs. Pirmkārt pret mūziku. Viņa vārds daudziem ir sinonīms vārdam “džezs”. Kurš gan var saskaitīt tos simtus un tūkstošus aranžējumu, kompozīciju, ierakstu, nospēlēto koncertu, ko savā mūžā sastrādājis Gunārs? Savulaik leģendārais 2R + 2B kopā ar Raubiško, vēl pirms tam “Zvaigznīte” 1968. gada Tallinas džeza festivālā, ilgie gadi Radio bigbenda sastāvā… Varam stāstīt leģendas par to, kā tapa aranžējumi - bez klavierēm, galvā un “pa taisno” notīs. Tā ir vēl vecā skola, no kuras palikušos Latvijas džezmeņus varam uz vienas rokas pirkstiem skaitīt.”

Programmā: Gunārs Rozenbergs, Raimonds Pauls u. c.

Kristīne PRAULIŅA, vokāls
Raivo STAŠANS, flauta, saksofons
Alvils ALTMANIS, klarnete, saksofons
Indriķis VEITNERS, klarnete, saksofons
Zigurds LINDE, trompete
Normunds PIESIS, trompete
Gints STEPĀNOVS, trompete
Lauris AMANTOVS, trombons
Oļegs ŠVEMBERGS, trombons
Madars KALNIŅŠ, taustiņinstrumenti
Jānis JAUNALKSNIS, sitaminstrumenti
Andris GRUNTE, kontrabass

Garkalnes novada sporta laureāts 2018

Sestdiena, 2019. gada 2. februāris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncerts "Atmiņas dzimšanas dienā"

Sestdiena, 2019. gada 26. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncerts "Izdejosim savu prieku"

Ceturtdiena, 2019. gada 24. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Leļļu izrāde "Kas zaķīti pasargās?"

Sestdiena, 2019. gada 19. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 11:00
IZPĀRDOTS.

Dejo Latvijas Nacionālā baleta solisti

Otrdiena, 2018. gada 18. decembris

K/c "Berģi" plkst. 19:30
Ieeja ar ielūgumiem. IELŪGUMI VAIRS NAV PIEEJAMI.

Ziemassvētku eglīte Garkalnes novada bērniem

Svētdiena, 2018. gada 16. decembris

K/c "Berģi" plkst. 11:00 un 14:00
Ielūgumi uz pasākumu plkst. 11.00 un plkst. 14.00 beigušies.


Vēl senāki pasākumi