Kultūras centrs "Berģi"

Pasākumu arhīvs

Ziemassvētku jampadracis Garkalnes novada senioriem

Sestdiena, 2018. gada 15. decembris

K/c "Berģi" plkst. 15:00
Pieteikšanās pa tālr. 2881 5446.

Manam draugam miedziņš nenāk – Ziemassvētki klāt!

Ceturtdiena, 2018. gada 13. decembris

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Pasākuma laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

Koncerts "Čie, čie, čie, čie, čiekuri..."

Sestdiena, 2018. gada 8. decembris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Teātris "Bļitka"

Piektdiena, 2018. gada 7. decembris

K/c "Berģi" plkst. 19:30
Ielūgumi vairs nav pieejami.

“BĻITKA” režisora DŽ.DŽ.DŽILINDŽERA režijā
Galvenajās un vienīgajās lomās – KASPARS GODS un EGONS DOMBROVSKIS

Šis stāsts ir par divu vīriešu sarunu, kura nevarēja nenotikt, lai arī sākās šķietami nespeciāli. Jānis un Zigmārs satiekas uz aizsalušā Liepājas kanāla – viens uz ledus dzīvo jau nedēļu, iekārtojis sev kārtīgu bļitkotāja telti, otrs – dodas pašam nezināmā virzienā pēc samērā vētrainas nakts “Fonteinā”. Viens ir pārguris no ģimenes dzīves pienākumiem un atbildības uzņemšanās pārējo priekšā, otrs cenšas aizmukt no lēmumu pieņemšanas, ka nu taču beidzot tā kā būtu jāsāk dzīvot pieauguša vīrieša dzīve – ar bildinājumu un bērniem. Rezultātā – pārliecinot viens otru par to, kā tad labāk būtu rīkoties, viņi atbild tieši uz sev būtiskajiem jautājumiem par to, kā būt.

Lugas autore – Rasa Bugavičute-Pēce, izrādes mākslinieks Varis Siliņš.

Koncerts "Cimdu raksti, deju raksti"

Sestdiena, 2018. gada 1. decembris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Komēdija "Homo Novus"

Piektdiena, 2018. gada 23. novembris

K/c "Berģi" plkst. 20:00 • Pirkt biļetes

Filma "Baltu ciltis"

Svētdiena, 2018. gada 11. novembris

K/c "Berģi" plkst. 17:00
Garkalnes novada iedzīvotājiem ieeja brīva.

Koncertprogramma "Krustojumi"

Piektdiena, 2018. gada 9. novembris

K/c "Berģi" plkst. 19:30
Garkalnes novada iedzīvotājiem iespēja saņemt ielūgumus – pieteikties pa tālr. 6780 0933 (darba laikā) vai rakstot uz e-pastu ielugumi@garkalne.lv

Muzikāls ceļojums dažādu valstu,valodu un žanru pasaulē, ietērpts talantīgā ģitārista Mārča Auziņa aranžijās un šarmantās dziedātājas Aijas Vītoliņas brīnišķīgajā balsī.

Koncerts "Soļi miglā"

Sestdiena, 2018. gada 27. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncerts "Dzintara melodijas"

Piektdiena, 2018. gada 26. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 19:30
Garkalnes novada iedzīvotājiem iespēja saņemt ielūgumus – pieteikties pa tālr. 6780 0933 (darba laikā) vai rakstot uz e-pastu ielugumi@garkalne.lvPirkt biļetes

Koncerts "Dzintara melodijas" ir vienreizējs, muzikāls ceļojums, kurā Jūs aizvedīs vokālā grupa FRAMEST sadarbībā ar spožākajiem jaunās paaudzes latviešu džeza mūziķiem.

Programmā skanēs visiem zināmi un iemīļoti džeza mūzikas šedevri – Raimonda Pauls 60. gados komponētā mūzika un pasaules džeza klasika. Pārsteidzoši vokālas un instrumentālās mūzikas salikumi, to galējo robežu un iespēju meklējumi uzburs spilgtu un krāšņu skaņas spektru! Četrus grupas FRAMEST vokālistus šajā koncertā pavadīs sitaminstrumentālists Krišjānis Bremšs un kontrabasists Edvins Ozols.

Filma "Bille"

Piektdiena, 2018. gada 19. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 19:30
Garkalnes novada iedzīvotājiem iespēja saņemt bezmaksas ielūgumus rezervācija pa tālr. 67800933 (darba laikā) vai e-pastā ielugumi@garkalne.lv Ielūgumu skaits ierobežots!

Latvijas simtgades filma par meiteni ar vērīgo acu skatienu tapusi pēc populārās rakstnieces Vizmas Belševicas daļēji autobiogrāfiskā romāna „Bille” motīviem. Bez izskaistinājumiem un saldas cukura glazūras tā vēsta par cilvēkbērna dzīvi un izaicinājumiem 30. gadu Latvijā. Tā ir filma par bērnību gan lieliem, gan maziem, kas atgādina, ka arī aiz ikdienišķā iespējams pamanīt brīnumus. Nesaņemta mīlestība ģimenē, grūtības iederēties apkārtējā sabiedrībā, apziņa, ka esi savādāka, nespēj atņemt Billei sapņus, viņa nelokās un nelūst, bet atrod pati savu ceļu. Kad mazajai meitenei šķiet, ka mājās atgriezties vairs nedrīkst, Bille ir apņēmības pilna kopā ar draugiem atrast sapņu zemi Leiputriju.

Galveno Billes lomu atveido Rūta Kronberga. Billes mātes lomā iejūtas Elīna Vāne, tēva - Artūrs Skrastiņš, bet vecmāti tēlo Lolita Cauka. Filmā piedalās arī Lilita Ozoliņa, Gundars Āboliņš, Guna Zariņa, Pēteris Liepiņš, Vilis Daudziņš, Maija Doveika un citi pazīstami latviešu aktieri.

Filmas uzņemšana norisinājusies visā Latvijā: gan Rīgā - autentiskajā rakstnieces bērnības mājā Vārnu ielā, gan Vecrīgā, Sarkandaugavā un Maskavas forštatē, gan Tērvetē, Tukuma apkaimē, Baldonē, Gulbenē un citur.

Filmas “Bille” radošās grupas pamatsastāvu veido filmas scenārija autori Arvis Kolmanis un Evita Sniedze, režisore Ināra Kolmane, operators Jurģis Kmins, māksliniece Ieva Romanova. Filmā izmantota komponista Pētera Vaska mūzika.

Izrāde bērniem "Mana dzimšanas diena"

Sestdiena, 2018. gada 13. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 11:00 • Pirkt biļetes

Dokumentālā filma "Blow Horn - La Pondy Pilgrims"

Piektdiena, 2018. gada 12. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Šī ir režisora Mārča Bauzes-Krastiņa trešā dokumentālā filma par Indiju, tā ir izglītojoša rakstura un tomēr izklaidējoša. Filma ir veltīta jogas meistaram un skolotājam, ko skolnieki mīļi sauca par Swami. Viņa garais un īstais vārds ir Swami Amrita Maha Medha. Šis dižais, viedais vīrs atstāja šo pasauli 2016. gada vasarā un jauši nejaušā kārtā bariņš nopietnu svētceļotāju un tiešo skolnieku devās "pieskatīt" Trika ašramu, kur vēl joprojām saimnieko viņa skolnieki un dzīvo ašramam raksturīgo dzīvi. Šajā ceļojumā daži kļūst par skolotāja mācekļiem pat pēc viņa nāves, jo viņš gudrības atstājis pierakstos, video lekcijās un mācekļu, tagadējo skolotāju galvās. Galvenā meistara skolniece un jogas skolotāja šajā gadījumā bija Agnese Amala.

Ceļojums ceļotājus ved uz vairākiem garīgajiem centriem, kur ir ievērojamas zinību krātuves, kultūrvēsturiskas un garīgas vietas. Ceļojums sākās Čenajā - Tamilnadu galvaspilsētā. No Čenajas ceļojums turpinās uz vairākām pilsētām: Tiruvanumalai ašramiem, Pondičeri "moderno spirituāļu" apmetnēm, Čidambaram un Vaitesvarankoil tempļiem, kuri glabā noslēpumainus noslēpumus.

Filmā būs redzamas nozīmīgas un skaistas vietas, tempļi, jogas prakse, daba, zinātne, māksla, kultūras vēsture un garīgums tā izpausmēs. Filmu caurstrāvo viegls humors un nepiespiesta atmosfēra, lai gan tēmas mēdz būt nopietnas. Filmā tiek izmantota vairāku brīnišķīgu, nezināmu autoru tautas un autora mūzika.

Režisors, foto, kamera, montāža, mūzika, stāsts:
Mārcis Bauze-Krastiņš
Foto, kamera:
Tatjana Repa
Foto, stāsts:
Agnese Amala
Pārējie ceļinieki:
Zane Eglīte
Andris Brieze

Starptautiskā senioru diena

Sestdiena, 2018. gada 29. septembris

K/c "Berģi" plkst. 15:00

Grāmatas "Vectētiņa brīnumu lāde" atvēršanas svētki

Otrdiena, 2018. gada 25. septembris

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja ar ielūgumiem. Rezervācija pa tālr. 67800933 (darba laikā) vai epastā ielugumi@garkalne.lv.

Normunds Beļskis jau kopš 20. gs. astoņdesmitiem gadiem rakstījis dzeju, sadarbojies ar izciliem komponistiem un dziedātājiem, ir autors vairākiem teātra uzvedumu libretiem. Plaši zināmi viņa sadarbības projekti ar mūziķiem Jānu Lūsēnu, Māri Lasmani, Hariju Zariņu, Aivaru Hermani, Arni Medni, Uldi Marhilēviču, Igo u. c. Attiecībā uz daiļradi bērniem, īpaši atzīmējama būtu sadarbība ar bērnu vokālo studiju “Knīpas un Knauķi”, dzejas materiāla izveidošana Dailes teātrī iestudētajam Jāņa Lūsēna mūziklam “Īkstīte”, kā arī sadarbība ar Niku Matvejevu, un Vitu Siliņu dziesmu cikla “Nāc un piepildi mazo sirdi” veidošanā. Sadarbībā ar Juri Kulakovu tapusi kantāte “Vēstules uz bruģa”, kuras piekto daļu “Dod man spēku, dod man laiku!” Jāņa Ērgļa horeogrāfijā šogad varējām skatīt deju lieluzvedumā “Māras zeme”.

Radošā darbā bagātīgi mūsu novadniekam un dzejniekam Normundam Beļskim ir bijuši pēdējie deviņi gadi, dzīvojot ar ģimeni savās mājās “Lejassili” Berģos. Pēdējo trīs gadu laikā klajā nākusi nu jau dzejas trešā grāmata, kuru izdevis apgāds “Jumava”. Arī šoreiz bērniem – “ Vectētiņa brīnumu lāde” .

“Te ir īpaša aura, jo man liekas, ka “Lejassilos”, lēni un pamatīgi būvējot šo namu vairāk kā desmit gadu garumā, viens no izcilākajiem ērģeļu un klavieru restauratoriem un skaņošanas meistariem Jānis Stiebriņš ir atstājis arī daļu savas jūtīgās muzikālās dvēseles, kura palīdz man tagad radošajos meklējumos. Savu sapņu namu viņš cēla par līdzekļiem, ko nopelnīja restaurējot un skaņojot ērģeles, mājas flīģeļus un klavieres. Neilgi pēc viņa aiziešanas mūžībā es to iegādājos un pabeidzu. Jau deviņus gadus daudzi agri pavasara, vasaras un rudens rīti man paiet no lodžijas veroties uz sievas Dainas skaisti kopto dārzu, klausoties draudzējās putnu balsīs, kas dod iedvesmu jauniem dzejoļiem”, saka Normunds Beļskis.

“Vectētiņa brīnumu lāde” tapusi neilgā laikā un ir veltījums mazdēlam Tomasam Kristoferam, kurš kopā ar mammu Annu un Tēti Agri savas bērnības dienas pavada netālajā Sējas novadā z/s "Priežkalni". Dzejas rindās mijas paša autora piedzīvotais bērnība, tāli atmiņu mirkļi un mūsdienas savijas ar tām kultūrvēsturiskajām vērtībām, tautas tradīcijām un latvisko dzīves ziņu, kura mums katram palīdz dzīvot un mīlēt. Grāmatas ievadā autors raksta: “….notikumi, cilvēki, parādības, viss, kas man deva prieku, lai šobrīd Tev, manam mīļajam mazdēliņam Tomasam Kristoferam, varētu atvērt savu vectētiņa veco brīnumu lādi un pastāstīt par piedzīvoto, sastaptiem cilvēkiem, šo brīnumaino Dieva radīto pasauli. Kaut kas no tā visa atstājams senatnē, tomēr daudzas labas lietas, gudrības un parādības noder un dzīvo arī pašlaik. Viss, kas ir īsts un sevī izauklēts, ir pats vērtīgākais! Viss, ko ar sirdi darām, ir Dieva svētīts! Viss, ko dodam otram, nedomājot par atalgojumu, atmirdz reiz pateicības gaismā. Dzīvo un paliec laukos, Tomas! Tur Ģimene ir kā saime, kur katras dzimtas koka atzars lauka vidū zaļojošā ozolā rada visskaistāko vietu uz pasaules — Tavu lauku sētu “Priežkalni”, Tavas mājas — Latviju.”

Grāmatas atvēršanas svētkos otrdien 25. septembrī Berģu Kultūras centrā sastapsiet dzejnieku Normundu Beļski, grāmatas ilustratori, jauno talantīgo mākslinieci Kristīni Grauduli_Putnieci. Dziedātāja Endija Rezgale autora klavieru pavadījumā izpildīs vairākas no komponista Māra Lasmaņa jaunākajām dziesmām, kas šovasar tapušas pārlasot Normunds Beļska jaunā bērnu dzejas krājuma manuskriptu.

Latviešu kinomūzika citādā skanējumā / TU SAKI?

Piektdiena, 2018. gada 21. septembris

K/c "Berģi" plkst. 19:30 • Pirkt biļetes

Dita KRENBERGA, flauta
Inga SUNEPA, čells
Jānis MAĻECKIS, klavieres

Rūdītam latviešu kino pazinējam šī programma varētu izvērsties par patīkamu atkalsatikšanos ar iemīļotiem tēliem un sirdij tuviem stāstiem, ar atmiņās glabātiem notikumiem un vietām, varbūt arī nostaļģiju par aizgājušiem laikiem un nekad nepārejošām patiesībām...

Bet tik pat labi šovakar skanošo kinomūziku varam uztvert arī kā pašpietiekamu vērtību, kas ārpus ekrāna vai ierastās vides uzbur pavisam citus un gluži jaunus tēlus, sajūtas un pārdomas...

Latviešu kinomūzikas šedevri šajā koncertprogrammā skan jaunās krāsās un kameriskākā noskaņā, ļaujot tiem pietuvināties vēl vairāk, un tādējādi arī paverot iespēju tajos saskatīt un saklausīt ko agrāk nepamanītu vai pavisam svaigu un negaidītu...

Un šajā aizraujošajā ceļojumā var doties tiklab ar nolūku izbaudīt vissmalkākās mūzikas nianses un izcilu mūziķu gadu gaitā rūpīgi izkoptu savstarpējo saspēli, kā arī ļauties šo melodiju uzburtajām noskaņām un tēliem, vai varbūt atmiņu virknei... Vai arī apņēmīgi azartiskā gatavībā domās uzspēlēt viktorīnu, “dzenot pēdas” komponistiem, režisoriem, filmām un to sižetu līnijām...

Koncertprogrammā skanēs Jāņa Ivanova, Marģera Zariņa, Romualda Kalsona, Ādolfa Skultes, Imanta Kalniņa, Imanta Zemzara, Pētera Plakida un Raimonda Paula kinomelodijas no k/f “Ezera sonāte”, “Pūt, vējiņi”, “Vella kalpi”, “Teātris”, “Ilgais ceļš kāpās” , “Tās dullās Paulīnes dēļ” u.c.

Starptautiskās atklātās īru deju sacensības

Svētdiena, 2018. gada 19. augusts

K/c "Berģi" plkst. 10:00

Māsas Balanas ielūdz izraēliešu pianistu Ilanu Rehtmanu

Ceturtdiena, 2018. gada 14. jūnijs

K/c "Berģi" plkst. 19:30 • Pirkt biļetes

14. jūnijā pl. 19.30 Garkalnes novada kultūras centrā “Berģi” notiks virtuozās vijolnieces, Latvijas Lielās mūzikas balvas laureātes Kristīnes Balanas, talantīgās un jau starptautisku atzinību guvušās čellistes Margaritas Balanas un izraēliešu pianista un komponista Ilana Rehtmana (llan Rechtman) koncerts. Šī būs pirmā reize, kad vienā koncertā Latvijā būs dzirdami visi trīs izcilie mūziķi, kuri šī gada februārī sniedza vairākus klausītāju un kritiķu augsti novērtētus koncertus dažādās Izraēlas koncertzālēs.

Pēc Izraēlas koncerttūres, skatītāju mīlestības un mūziķu savstarpējās draudzības un veiksmīgās saspēles iedvesmotas, Kristīne un Margarita uzaicināja Ilanu Rehtmanu uzstāties kopā arī Latvijā, lai arī mūsu klausītājiem būtu iespēja baudīt šī izcilā mūziķa uzstāšanos kopā ar māsām Balanas. Ilans Rehtmans Latvijā uzstāsies pirmo reizi.

Koncertā būs dzirdami gan skaņdarbi Ilana Rehtmana solo izpildījumā, gan pianista trio ar māsām Balanas, kā arī abu māsu duets. Kristīnes un Margaritas aizrautība, virtuozitāte un sirdssiltās personības iedvesmo un iepriecina klausītājus visā pasaulē. Māsas Latvijā uzstājas reti, jo ikdienā dzīvo un koncertē ārpus valsts. Pirmo reizi abu māsu duets Latvijā bija dzirdams Kultūras pilī Ziemeļblāzma šī gada 18. februārī koncertā “Andrejs Osokins un māsas Balanas”, kurā Kristīne un Margarita uzstājās kopā ar pianistu Andreju Osokinu.

Koncerta programmā būs Ludviga van Bēthovena un citu komponistu skaņdarbi. Īpašs notikums būs Ilana Rehtmana komponētā Fredija Merkūrija Klavieru trio pirmatskaņojums Latvijā, kuru izpildīs visi trīs talantīgie mūziķi. Rehtmans to sakomponēja 1991. gadā īsi pēc grupas “Queen” solista Fredija Merkūrija aiziešanas mūžībā. Skaņdarbam ir četras daļas, kuras caurvij rokmūzikas iezīmes – tai piemītošais diženums un vienkāršu muzikālo motīvu slavināšana, kas bija īpaši raksturīga 60. gadu beigu un 70. gadu rokmūzikai. Skaņdarbā dzirdami arī minimālisma mūzikas elementi. 1992. gadā klavieru trio tika atskaņots Kārnegī zālē Ņujorkā, kam sekoja tā ieraksts, kurā piedalījās Ilans Rehtmans, vijolnieks Antons Millers (Anton Miller) un čellists Lorenss Zūrnigs (Lawrence Zoernig). Kopš tā laika tas vairs nav ticis izpildīts līdz pat 2018. gadam, kad šis skaņdarbs atkal ir dzirdams koncertos.

Koncerts "100 gadus vainagā vītas – Gruzija un Latvija"

Ceturtdiena, 2018. gada 24. maijs

K/c "Berģi" plkst. 20:00
Koncerts pie galdiņiem, darbosies kafejnīca. Ieeja ar ielūgumiem. Ielūgumi vairs nav pieejami!

“Chveneburebi” ir folk grupa no Gruzijas, kurā ir 8 dalībnieki no dažādiem Gruzijas reģioniem, kas tādā veidā palīdz saglabāt šīs valsts tradicionālo kultūru- dziedāšanas manieres, tautasdziesmas, tradīcijas. Neskaitot dziedāšanu, katrs dalībnieks spēj arī dejot un spēlēt kādu no Gruzijas tradicionālajiem instrumentiem. Ikviens no dalībniekiem spēj dziedāt trīsbalsīgi, atkarībā no balss tembra. Savā izpildījumā, grupa saglabā autentisko tautas mūzikas un dziesmu izpildījumu.

Šī grupa aktīvi piedalās ekspedīcijās pa visu Gruziju. Viņi strādā pie jaunu tautas dziesmu izpētes, to izpildes veida, dziesmu tradīcijas izpildīšanu sabiedrībā. Savā darbības laikā grupa strādā arī pie dziesmu arhivēšanas ierakstos.

“Chveneburebi” ir veiksmīgi uzstājušies arī dažādos pasākumos ārpus valsts. Kopš grupas aizsākumiem līdz mūsdienām, šie puiši vairākkārt ir uzstājušies dažādās Eiropas un Āzijas valstīs.

Koncerts "Jo Tu esi man blakus"

Svētdiena, 2018. gada 13. maijs

K/c "Berģi" plkst. 12:00

Koncerts "Zaļumballe ar Mazo Ritenīti"

Sestdiena, 2018. gada 12. maijs

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncertprogramma "Mūsu gadsimta soļi"

Ceturtdiena, 2018. gada 3. maijs

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Novada iedzīvotājiem ieeja ar ielūgumiem. Rezervācija pa tālr. 67800933 (darba laikā) vai epastā ielugumi@garkalne.lv. Ielūgumu skaits ierobežots!

Atzīmējot LR Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienu.

Dziesmas, kuras radās laikā, kad tās bija visvairāk vajadzīgas. Dziesmas, kas palīdzēja Latvijai atkal kļūt neatkarīgai. Dziesmas, kas ir sava veida laika zīmes.

Piedalās: dziedātāji Kristīna Zaharova un Mārtiņš Ruskis
muzikālā grupa Jura Kristona vadībā

Izrāde "Viņš ir pliks"

Piektdiena, 2018. gada 27. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Es, Karalis, daudzkārtējs laikmetīgās mākslas biennāles laureāts, starpdisciplināru mākslas formu radītājs, aicinu uz savu modes skati, kurā absolūtais nākotnes tvērums rezultēsies vizuālā pārdzīvojumā, piepildot jūsu prātus ar intelekta kilogramiem. Būs modeles, būs rāmji, būs tukšums, būs piepildījums, būs burkāns utt. u.tjp. Vienaldzīgo nebūs. Tāpēc atstājiet savas ikdienas rūpes mājās, jo katarse piemeklē izredzētos.

Manā komandā darbojas: režisore Dita Balčus, scenārija autors Edgars Niklasons, mūziķe Elizabete Balčus, horeogrāfe Alise Putniņa, māksliniece Justīne Lūce, video Zigmunds Ziemelis, aktieri Māris Bezmers, Karīna Lučiņina, Kristiāna Abiļeva, Andrejs Mošāns.

Komēdija "Sauc, es nākšu"

Piektdiena, 2018. gada 6. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 19:00
IELŪGUMI UZ PASĀKUMU VAIRS NAV PIEEJAMI.

Lieldienu pasākums visai ģimenei

Pirmdiena, 2018. gada 2. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 12:00
Mini izrāde "Pepija un Pirāts uz neapdzīvotas salas".
Ieeja novada iedzīvotājiem bez maksas.

Koncerts "Lieldienas gaidot"

Ceturtdiena, 2018. gada 29. marts

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Garkalnes novada mazo dziedātāju konkurss "Garkalnes Cālis 2018"

Sestdiena, 2018. gada 24. marts

K/c "Berģi" plkst. 11:00
Konkursa nolikums
Pieteikuma anketa

Koncerts "Dzīvosim dejojot!"

Sestdiena, 2018. gada 24. marts

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Koncerts "Meitenei ar sārtām lūpām"

Sestdiena, 2018. gada 17. marts

K/c "Berģi" plkst. 18:00
Ieeja ar ielūgumiem! Rezervācija pa tālr. 67800933 (darba laikā) vai epastā ielugumi@garkalne.lv. Ielūgumu skaits ierobežots!

Piedzīvojumu filma "Paradīze 89"

Piektdiena, 2018. gada 16. marts

K/c "Berģi" plkst. 19.30
Ieeja ar ielūgumiem! Rezervācija pa tālr. 67800933 (darba laikā) vai epastā ielugumi@garkalne.lv. Ielūgumu skaits ierobežots!

Garums: 1h 29min
Piedzīvojumu filma visu laiku bērniem.

1989. gada vasara. Rīdzinieces Paula un Laurēns vasaras brīvlaiku pavada mazpilsētā pie māsīcām Maijas un Lindas. Savā vaļā atstātā četru meiteņu komanda bauda brīvību, iztēlojas pieaugušo dzīvi un iekuļas satraucošos piedzīvojumos.

Uz patiesiem notikumiem balstīts deviņgadīgās Paulas pieaugšanas stāsts laikā, kad Latvija spēra savus pirmos soļus pretī neatkarībai.

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Režisore: Madara Dišlere
Lomās: Magda Lote Auziņa, Marta Ģertrūde Auzāne, Evelīna Ozola, Līva Ločmele, Guna Zariņa, Nauris Puntulis, Mantas Bendzius, Sergey Petrov, Inga Apine, Kristaps Ķeselis, Kaspars Gods

Koncerts "Krustu šķērsu dancojam"

Svētdiena, 2018. gada 11. marts

K/c "Berģi" plkst. 17:00

Garkalnes novada zolītes čempionāts

Sestdiena, 2018. gada 10. marts

K/c "Berģi" plkst. 11:00
Lasīt vēl...

MELO-M Latvijas simtgades koncertturneja

Piektdiena, 2018. gada 9. marts

K/c "Berģi" plkst. 19:00 • Pirkt biļetes

Liekot savu artavu Latvijas simtgades svētku noskaņu veicināšanā, čellu trio "Melo - M" 2018. gada pavasarī dosies koncertturnejā pa Latviju, repertuārā atskaņojot daudzu populāru latviešu komponistu dziesmu versijas īpašos aranžējumos.

Koncertceļojumam dots zīmīgs nosaukums "Latvijas simtgades koncertturneja", kas apliecina ne vien "Melo - M" mūziķu vēlmi īpaši godināt Latvijas svētkus, bet arī piedāvāt publikai īpašu mūzikas programmu, absolūtu uzsvaru liekot uz latviešu autoru daiļradi.

Koncertprogrammas repertuārā būs gan latviešu tautasdziesmu apdares, gan Emīla Dārziņa, Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Raimonda Tigula dziesmu versijas. Līdztekus koncertos skanēs arī grupu "Līvi", "Prāta Vētra" un citu pazīstamu Latvijas mūzikas kolektīvu populārākās dziesmas.

"Latvijas simtgades koncertturneja" notiks daudzās Latvijas pilsētās martā un aprīlī. Koncertos muzicēs "Melo-M" čellisti Kārlis Auzāns, Jānis Pauls un Miķelis Dobičins.

Koncerts "Garkalne skan!"

Sestdiena, 2018. gada 3. marts

K/c "Berģi" plkst. 17:00

Izrāde "Burunduka TV šovs"

Sestdiena, 2018. gada 3. marts

K/c "Berģi" plkst. 11:00 • Pirkt biļetes

Režisors: Armands Ekštets
Izrādes garums: 1h
Žanrs: muzikāla komēdija ar skatītāju iesaistīšanu
Izrādes mērķu auditorija: bērni pirmskolas un sākumskolas vecumā
Izrāde būs interesanta gan mazākiem bērniem, gan jauniešiem, viņu vecākiem un vecvecākiem!

Burunduks ir nolēmis veidot pats savu muzikālo TV šovu. Uz konkursu viņš aicina labākos māksliniekus no visas pasaules. Kurš būs lielās balvas ieguvējs, Jūs uzzināsiet muzikālajā izrādē bērniem BURUNDUKA TV ŠOVS. Izrādē piedalīsies: profesionāli mākslinieki, kuri atveidojot dažādus interesantus tēlus un veicot spilgtus, krāsainus, akrobātiskus un atraktīvi meistarīgus priekšnesumus piedalīsies BURUNDUKA TV ŠOVĀ. Savukārt bērni, visas izrādes laikā līdzi darbosies un iejutīsies gan prasīgās žūrijas lomā, gan kādam būs iespēja iejusties arī aktiera lomā, bet tas lai paliek noslēpums…

Koncerts "Puteņpolka sirsniņās"

Sestdiena, 2018. gada 17. februāris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Izrāde "Sniegbaltītes noslēpums"

Svētdiena, 2018. gada 11. februāris

K/c "Berģi" plkst. 11:00 • Pirkt biļetes

Meža skolas rūķi saņēmuši neparastu vēstuli. No kā? Nav zināms. Zināms tikai tas,ka vēstulē doti dīvaini uzdevumi, kuri rūķiem jāpaveic. Ja tas tiks izdarīts, NOSLĒPUMS tiks atrisināts. Ko nu?

Koncerts "Darbi un nedarbi..."

Piektdiena, 2018. gada 9. februāris

K/c "Berģi" plkst. 19:00

9. februārī Berģu kultūras namā izskanēs izcilā komponista Mārtiņa Brauna koncerts "Darbi un nedarbi..."

„Komponista Mārtiņa Brauna koncertā, līdztekus dzirdētiem un populāriem skaņdarbiem un dziesmām pavisam svaigā Mārča Auziņa aranžējumā skanēs jaunas vai maz dzirdētas Mārtiņa Brauna dziesmas ar Plūdoņa tekstiem dziedātāju Aijas Vītoliņas, Ievas Sutugovas, Daumanta Kalniņa, Ata Ieviņa, Laimas Miltiņas un Elīnas Čamperes, jauktā kora "Pa saulei", kā arī jauno un talantīgo mūziķu Kristapa Vanadziņa, Toma Poiša, Rūdolfa Dankfelda, Mārča Auziņa un, protams, paša komponista Mārtiņa Brauna sniegumā,” gaidāmo koncertu raksturo producents Jānis Kļaviņš, piebilstot: koncertā varam sagaidīt pa skaņdarbam no Mārtiņa Brauna daiļrades visām desmitgadēm vienotā, mūsdienīgā stilistikā, ar vizuālajiem tēliem, kas atgādinās par komponista daudzveidīgo mūziku. „Huligāniski, bet ar eleganci!” viņš uzsver.

Šajā gandrīz pusgadsimtā, kura laikā Mārtiņš Brauns ir radījis visdažādāko stilu un žanru mūziku, viņa „darbos” nekad nav trūcis ne dramatisma, ne romantikas, un „nedarbos” ne humora un ironijas, tāpēc koncertprogrammai ir izvēlēts nosaukums „Darbi un nedarbi...”. „Jo neviens nevar palikt vienaldzīgs, klausoties vai dziedot „Saule, Pērkons, Daugava”, un nevar nepasmaidīt, dzirdot „Mammu es gribu”...” pauž režisors Valdis Pavlovskis, atgādinot, ka Mārtiņa Brauna mūzika skanējusi gan „Mikrofona” aptaujas noslēguma koncertos, gan Edgara Liepiņa koncertprogrammā „Tas, ko Zenta neatļāva”; grupas „Sīpoli” neaizmirstamajos koncertos, teātra izrādēs „Alberts” un „Mauglis”. „Un kur nu vēl episkā „Saule, Pērkons, Daugava”, kas Dziesmu svētkos allaž saviļņo koristu un klausītāju tūkstošus Mežaparka Lielajā estrādē! Tādēļ šodienas klausītājam un skatītājam, kuram, iespējams, nav šādu emociju, ir jāpiedāvā iespēja šo mūziku dzirdēt no jauna – mūsdienīgā un vēl nebijušā emocionālā interpretācijā,” ir pārliecināts Valdis Pavlovskis.

Savukārt pats komponists Mārtiņš Brauns – ir pārliecināts: „Profesionālis no amatnieka atšķiras tieši ar to, ka viņam interesē viss jaunais mūzikā, nevis tikai tas, ar ko viņš zaudējis nevainību. Nereti mani vienaudži klausās tikai rokenrolu vai roku, jo, viņu vārdiem runājot, mūzikā attīstība nenotiek. Bet attīstība notiek visu laiku!” uzsver komponists.

Koncerts "Satikšanās sveču gaismā"

Sestdiena, 2018. gada 3. februāris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncerts "Izdejosim savu prieku"

Ceturtdiena, 2018. gada 1. februāris

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Garkalnes novada sporta laureāts 2017

Sestdiena, 2018. gada 27. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 17:00

Pretendenta pieteikuma anketa
Konkursa nolikums

Komēdija "Silvija"

Piektdiena, 2018. gada 26. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 19.00
Ieeja ar ielūgumiem, ielūgumi vairs nav pieejami!

Amerikāņu dramaturga Alberta Ramsdela Henrija lugas "SILVIJA" darbība sākas ar to, ka bankas ierēdnis Gregs sastop parkā noklīdušu suni un atved to uz māju. Intriga slēpjas neparastā mīlas trīsstūrī: sieva, vīrs un suns. Iesākumā pieklīdenis, ko pievāc Gregs kļūst par ģimenes katastrofu, taču beigu beigās tieši suns palīdz saglabāt pašu svarīgāko – attiecības starp tuviem cilvēkiem. "Silvija" ir komēdija par mīlestību un nemīlestību, par to kā šodienas pragmatisma vilnī saglabāt jūtu pilnību, tuvību ar dabu un dzīves prieku. Asprātīgi dialogi, absurdas situācijas, negaidīti pavērsieni – izrādē ar skumjām, bet laimīgām beigām.

Izrādē piedalās: Aīda Ozoliņa, Evija Skulte, Dace Makovska, Ivars Puga, Voldemārs Šoriņš

Režisors: Voldemārs Šoriņš
Komponists: Valdis Zilveris
Mākslinieks: Jānis Jansons

Andreja Osokina klaviermūzikas vakars

Ceturtdiena, 2017. gada 28. decembris

K/c "Berģi" plkst. 19:00 • Pirkt biļetes

Koncerta programmas pirmajā daļā būs dzirdamas klasiskas vērtības – komponistu Volfganga Amadeja Mocarta un Friderika Šopēna skaņdarbi, kurus raksturo skaistas un dziedošas melodijas, romantisks saviļņojums un virtuoza klavierspēle.

Otrā daļa veltīta 20. gadsimta sākumam – laikam, kad mūzikā un mākslā bija ļoti daudz virzienu un dažādu -ismu. Izskanēs gan krievu vēlīnā romantisma smeldze ar Sergeja Rahmaņinova miniatūrām, latviešu klaviermūzikas pērļu rota ar Jāzepa Vītola kompozīcijām un tajā pašā laikā Amerikā tapušie Džordža Geršvina vispazīstamākie šedevri – dziesmas un “Rapsodija blūza stilā”.

Andrejs Osokins ir pasaules nozīmīgāko starptautisko pianistu konkursu – A. Rubinšteina konkursa Telavivā, M. Longas un Ž. Tibo konkursa Parīzē, Līdsas konkursa un Karalienes Elizabetes konkursa Briselē – laureāts. Ieguvis arī Latvijas Lielo mūzikas balvu. Pasaulē pieprasītākais latviešu pianists regulāri uzstājas prestižākajās Eiropas koncertzālēs: Berlīnes filharmonijā, “Konzerthaus Berlin”, “Alte Oper” zālē Frankfurtē, “LaVerdi” zālē Milānā, Vigmora, “St Martin in the Fields” un “Kings Place” koncertzālēs Londonā un citās.

Kritiķi Andreju raksturo šādi: “Viņam piemīt nevainojama elegance, hipnotizējoša personības pievilcība, apbrīnas vērts intelekts, plaša un ekspresīva skaņu krāsu palete, kā arī neparasti pārliecinoša dažādu mūzikas stilu izjūta”.

Koncertējis kopā ar neskaitāmiem orķestriem, tostarp Beļģijas Nacionālo simfonisko orķestri, orķestri “Kremerata Baltica”, Francijas Radio filharmonijas orķestri, Mančestras Hallé Simfonisko orķestri, Braitonas Filharmonijas orķestri, Dublinas Nacionālo simfonisko orķestri, sadarbojoties ar mūsdienu izcilākajiem diriģentiem. Ierakstīti un izdoti divi Andreja solo albumi.

Baleta viencēlieni "Septiņi" un "Lielais valsis"

Otrdiena, 2017. gada 19. decembris

K/c "Berģi" plkst. 19:30
Ieeja ar ielūgumiem! Rezervācija pa tālr. 67800933 (darba laikā) vai epastā . Ielūgumu skaits ierobežots!

Manam draugam miedziņš nenāk – Ziemassvētki klāt!

Sestdiena, 2017. gada 9. decembris

K/c "Berģi" plkst. 12:00

Koncerts "Brīnumu laiks"

Ceturtdiena, 2017. gada 7. decembris

K/c "Berģi" plkst. 19:00 • Pirkt biļetes

Koncerts "Ziemas valsis"

Sestdiena, 2017. gada 2. decembris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncerts "Pa dižā Lista pēdām"

Sestdiena, 2017. gada 25. novembris

K/c "Berģi" plkst. 18:30
Ieeja brīva.

Šī gada 25. novembrī plkst. 18.30 Garkalnes novada Kultūras centrā "Berģi" savu otro solo koncertu sniegs pianists Kārlis Bukovskis.

Šobrīd Kārlis mācās Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas 9. klasē klavieru specialitātē pie skolotājas Ligitas Muižarājas. Paralēli mācībām skolā viņš papildinās klavierspēlē arī pie Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas profesora Jura Kalnciema.

Kārļa muzikālās dotības izpaudās agri, klavierspēli sākot apgūt jau piecu gadu vecumā, vienlaikus mācoties arī mākslas skolā un apmeklējot sporta deju nodarbības. Deviņu gadu vecumā viņš sāka pievērsties arī kompozīcijai. Jaunais pianists piedalījies daudzos koncertos un festivālos, guvis panākumus un godalgas dažādos starptautiskos konkursos Latvijā, Lietuvā, Gruzijā un Krievijā. Šī gada pavasarī Latvijas Valsts konkursā Kārlis ieguva galveno godalgu savā vecuma grupā.

Kārlis jau muzicējis kopā ar Pleskavas, Uzbekistānas un Kauņas simfoniskajiem orķestriem. Arī šī gada septembrī viņam bija brīnišķīga iespēja koncertēt kopā ar Uzbekistānas nacionālo simfonisko orķestri, 80. koncertsezonas atklāšanas koncertā atskaņojot P. Čaikovska pasaulslaveno Pirmo klavierkoncertu!

Piecpadsmitgadīgā pianista dzīvē tie ir spoži sasniegumi, kas gūti, pateicoties gan viņa talantam, centībai un darba spējām, gan pedagogu un vecāku lielajam atbalstam.

Pērnā gada rudenī Kultūras centrā "Berģi" Kārlis Bukovskis sniedza savu pirmo solo koncertu "Ieskaņa", programmā iekļaujot J. S. Baha, J. Mediņa, S. Prokofjeva un E. Grīga skaņdarbus un priecējot publiku ar savu pārliecinošo un izjusto priekšnesumu. Šogad savu otro solo koncertu Kārlis ir nolēmis veltīt izcilā ungāru romantiķa Ferenca Lista (1811-1886) mūzikai. Tik jaunam pianistam tā ir apsveicama drosme un uzdrīkstēšanās, jo Lista mūzika atrodas klasiskā klavieru repertuāra augstākajā plauktā.

Lists kā pianists pieder pie lielā virtuozu laikmeta spožākajām personībām, līdzās A. Rubinšteinam un leģendārajam vijoļspēles meistaram N. Paganini. Lists bija īsts "klavieru lauva", kurš ar fenomenāliem panākumiem koncertēja pa Eiropas tālēm, 1842. gadā uzstājoties arī Rīgā un Jelgavā. Viņa mērķis bija cilvēkus ne tikai izklaidēt, bet arī nopietni izglītot. Tāpēc viņš atskaņoja arī slavenu simfoniju pārlikumus un fantāzijas par operu tēmām. Viņš pirmais mūzikas vēsturē sniedza patstāvīgus solo vakarus un demonstratīvi spēlēja programmu no galvas. Tas toreiz bija liels jaunums! Ļoti nozīmīgs bija arī Lista kā diriģenta un pedagoga veikums. F. Lista daiļrade ir kontrastiem pilna, saturā bagāta un mūzikas izteiksmē krāšņa. Te blakus spoži virtuozām lappusēm atrodas arī filozofisku pārdomu un poētiskas lirikas pilni darbi. Kārlis savam solo koncertam ir izvēlējies trīs ļoti pazīstamus F. Lista skaņdarbus.

Koncertu atklās skaistā, liriskā Noktirne Nr. 3 no cikla "Mīlas sapņi", kas ir viena no romantisma vizītkartēm. Programmas centrā ir iecerēts grandiozās 2. sonātes atskaņojums. Šo darbu klausītāji pēc asociācijām nodēvējuši par "Fausta sonāti". Kā zināms, komponists savā mūzikā ir stipri iedvesmojies no pasaules literatūras tēliem – spēcīgām intelektuālām personībām, kādi ir Orfejs, Prometejs, Hamlets, Fausts… Dantes "Dievišķās komēdijas" un Gētes "Fausta" tēli iemiesoti abās sonātēs un simfonijās. Otrās sonātes pusstundu ilgais filozofiskais stāsts prasīs ieklausīšanos un iedziļināšanos Fausta šaubās, meklējumos, iepazīt sarkastisko Mefistofeli un sapņaino, maigo Grietiņu. Koncerta noslēgumā Kārlis atskaņos slavenās parafrāzes par Dž.Verdi operas "Rigoleto" tēmām. Šis skaņdarbs ļaus dzīvot līdzi Lista fantāzijām par operas varoņu likteņiem.

Koncerts solās būt emocijām un iespaidiem bagāts.

Liela pateicība pienākas arī Garkalnes novada domei par emocionālu un finansiālu atbalstu Kārļa muzikālajā izaugsmē. Uz tikšanos koncertā!

Džuditas Ouenas (Judith Owen) koncerts

Ceturtdiena, 2017. gada 23. novembris

K/c "Berģi" plkst. 20:00 • Pirkt biļetes

23. novembrī Kultūras centrā "Berģi" uzstāsies velsiešu pianiste, dziedātāja un dziesmu autore Džudita Ouena (Judith Owen), kura pēdējos 20 gados bez īpašas ažiotāžas kļuvusi par vienu no interesantākajām britu dziesminiecēm.

Dž. Ouenas dziesmās savijušies džežs, folks, souls, arī roks un popmūzika, bet daiļradi kopumā raksturo dziesminieku žanra tradīcijās sakņota oriģinalitāte, inteliģence un stāstnieces talants, kas viņas sacerējumus padara par elegantām muzikālām novelēm, mūsdienu sabiedrības norišu komentāriem. Viņa pati uzsver, ka ir ļoti daudzveidīga mūziķe: “Tas tādēļ, ka es uzaugu ar visu šo mūziku no operas līdz Sinatram, no Džonijas [Mičelas] līdz Stīvijam Vonderam un visu, kas tur pa starpu.”

Mākslinieces sakņu un kultūrkonteksta izjūtu apliecina arī interpretācijas spēja – pat simtiem reižu dzirdētas dziesmas kā Deep Purple hārdroka hits Smoke on the Water vai Mungo Jerry vasarīgi bezrūpīgais šlāgeris In the Summertime viņas versijā izklausās kā nekad agrāk.

Džuditas talantu augstu novērtējuši ne vien daudzu valstu klausītāji un kritika, bet arī džeza dīva Kasandra Vilsone, blūzmenis Keb’ Mo’, folkroka leģenda Ričards Tompsons u.c. prominenti mūziķi, ar kuriem viņu saista radoša sadarbība. Dziedātājas ierakstos piedalās visaugstākā līmeņa instrumentālisti (jaunākajā albumā, pērn izdotajā Somebody’s Child dzirdami leģendāri amerikāņu sesijmūziķi, kas strādājuši arī ar Ouenas autoritātēm –dziesminiecēm Džoniju Mičelu, Kerolu Kingu, Loru Nairo u.c.). Šogad viņa ir Braiena Ferija koncertu iesildītāja ASV, Kanādā, Austrālijā un Eiropā - abu muzikālās simpātijas ilgst jau vairākus gadus, un Ouenas albumā Somebody’s Child dzirdama arī Ferija jaunības grupas Roxy Music klasiskā hita More Than This lieliska kaverversija.

Līdz šim Džudīte Ouena izdevusi desmit albumus un vienu labāko dziesmu izlasi. Jaunākais albums „Somebody’s Child” ir Ouenas stilistiskās daudzveidības kulminācija – dziedātājas balss un klavieres ir priekšplānā, savukārt dziesmas ir dzīves vinjetes, kas sarakstītas ar domu, ka mēs visi esam „kāda bērni” (mums visiem ir gan vecāki, gan viena planēta).

Filma "Ievainotais jātnieks"

Sestdiena, 2017. gada 18. novembris

K/c "Berģi" plkst. 17:00
Ieeja brīva.

Divos monumentālos latviešu tautas nacionālās apziņas simbolos tēlnieks Kārlis Zāle iemūžinājis savu Latvijas valsts vīziju un nemirstību. Valsts simtgadi svinēsim kopā ar Brāļu kapu un Brīvības pieminekļa autora 130 dzimšanas dienu.

Brīvības piemineklis ir tēlnieka dzimtenes mīlestības apliecinājums, kas pastāvēs, kamēr vien būs un paliks Latvijas valsts. Kārlis Zāle ar viņam raksturīgo monumentālo tvērienu dzīvi redz lielās, spēcīgās līnijās, tāpat kā tēlniecību, kas prasa daudz vitāla spēka un uzdrīkstēšanās.

Pilnmetrāžas dokumentālā filma IEVAINOTAIS JĀTNIEKS balstās uz dokumentāliem Kārļa Zāles dzīves faktiem un Brīvības pieminekļa celtniecības dokumentāciju, sniedzot ieskatu laikmetam raksturīgajā politiskajā un sociālajā ainā, iepazīstinot ar izcilām kultūras un mākslas personībām un tā laika ideāliem. Īpaša uzmanība scenārijā veltīta tēlnieka Kārļa Zāles personībai (Valmieras teātra aktieris Imants Strads). Filmas scenārija autore, režisore un producente ir Ilona Brūvere. Konsultante – mākslas zinātniece Ingrīda Burāne. Komponists – Ēriks Ešenvalds.

Koncerts "Man citas zemes nevajag"

Piektdiena, 2017. gada 10. novembris

K/c "Berģi" plkst. 19:00 • Pirkt biļetes

Teātra izrāde "Kā kļūt par varoni?"

Sestdiena, 2017. gada 4. novembris

K/c "Berģi" plkst. 11:00 • Pirkt biļetes

Režisors: TV seriāla "Sirdsmīļā Monika" un humora raidījuma "Anekdošu šovs" režisors Armands Ekštets

Izrādes garums: 1h
Žanrs: jautra komēdija bērniem un vecākiem
Valoda: latviešu
Izrādes mērķu auditorija: bērni pirmsskolas un sākumskolas vecumā un viņu vecāki

Izrādes apraksts:
Trīs trušiem ir apnicis baidīties un drebēt kā apšu lapām. Viņi ir nolēmuši kļūt par varoņiem. Bet – kas ir varonis? Un – vai viegli par tādu kļūt? To jūs uzzināsiet atnākot uz izrādi bērniem un vecākiem – KĀ KĻŪT PAR VARONI?!

Kabarē "Ļubova Orlova. Dīva. PSRS"

Piektdiena, 2017. gada 3. novembris

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja ar ielūgumiem, rezervācija pa tālr. 67800933 (darba laikā) vai epastā . Ielūgumu skaits ierobežots!

Koncerts "Zvaigznes debesīs..."

Piektdiena, 2017. gada 27. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja ar ielūgumiem. Ielūgumi vairs nav pieejami.

“Krievu romance manī atmodina to dvēseles daļu, kurā mīt dziļas ilgas, gaišas skumjas un mirdzošs prieks ietērpts krāšņā manas vecmāmiņas dzimtajā valodā. Viesojoties bērnībā viņas mājā, viņa man lasīja priekšā Puškinu, Ļermontovu, Jeseņinu... un stāstīja par Sibīriju, kurā piedzīvotas bargas un pasakaini skaistas ziemas. Koncertu veltīšu tieši viņai – vecmāmiņai Lidijai. Kopā ar ģitāristu Ivaru Hermani izpildīsim šī žanra skaistākās klasiskās, pilsētas un čigānu romanču pērles, kā arī romances no kinofilmām “Cietsirdīgā romance”, ”Likteņa ironija” u.c. Mūzika, kura silda kā dzīva uguns vēsā, rudenīgā vakarā... Bauda.” Evita Zālīte

Koncerts "Mazās interpretācijas..."

Piektdiena, 2017. gada 13. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 19:00 • Pirkt biļetes

Ieva Kerēvica piedāvā koncertu "Mazās interpretācijas.."

Koncerta pirmajā daļā varēs dzirdēt vairākus pirmatskaņojumus- orģināldziesmas, kuru autors ir džeza mūzikas pianists, komponists Madars Kalniņš. Ir dziesmas, kuras brīnišķīgi skan, esot mūzikas enerģijā tikai divatā: balss un klavieres.

Pasaulē atpazīstamas popmūzikas melodijas, latviešu mūzikas pērles un džeza mūzikas standarti tiks atskaņoti koncerta otrajā daļā, kurā māksliniecei pievienosies melodiskais kontrabasists Norberts Skraucis.

Garkalnes novada senioru rudens krāsu ballīte

Sestdiena, 2017. gada 7. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 16:00

Leļļu izrāde "Sarkangalvīte un Vilks"

Sestdiena, 2017. gada 16. septembris

K/c "Berģi" plkst. 11:00
IZPĀRDOTS.

Režisors – Armands Ekštets
Izrādes garums: 50 min
Žanrs: muzikāla komēdija bērniem un vecākiem
Izrādes mērķauditorija: bērni pirmsskolas un sākumskolas vecumā un viņu vecāki
 
Par ko ir izrāde: Sarkangalvīte nav parasta meitene. Viņa prot karatē, dzied un mācās svešvalodas. Mežā Sarkangalvītei ir daudz draugu, par kuriem viņa rūpējas un kurus aizstāv. Bet kāpēc ceļš pie vecmāmiņas izrādās tik noslēpumu pilns? Un no kā tad mežā visi īsti baidās? To jūs uzzināsiet jaunajā leļļu izrādē bērniem un vecākiem “Sarkangalvīte un Vilks”.

Kamermūzikas koncerts “Duo LV”

Ceturtdiena, 2017. gada 24. augusts

K/c "Berģi" plkst. 19:00 • Pirkt biļetes

“Duo LV” jeb Kristīnes Balanas (vijole) un Andreja Osokina (klavieres) duets pastāv kopš 2009. gada, kad abi latviešu mūziķi satikās Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Vienotu māksliniecisko vērtību dzīti, abi mūziķi sniedz koncertus Lielbritānijā un Latvijā. Viņus interesē Bēthovena, Brāmsa, Šūmaņa un Prokofjeva partitūras, kā arī patiesa vēlme iepazīstināt plašāku publiku ar retāk atskaņojamiem latviešu komponistu darbiem. Abi starptautiski atpazīstamie latviešu mūziķi ir plūkuši laurus neskaitāmos konkursos, viņi ir tikušies uz skatuves ar talantīgākajiem diriģentiem, orķestriem un kamermūziķiem, kā arī uzstājušies klausītāju piepildītās koncertzālēs. Kristīnes Balanas un Andreja Osokina duets pauž profesionalitāti un virtuozitāti. Viņi iedziļinās komponista pasaulē un atklāj personības unikālās šķautnes un sniedzot saviem klausītājiem pārdomātas un individualizētas skaņdarbu interpretācijas.

Programmā: Bēthovens, Prokofjevs, Ļutoslavskis.

Starptautiskas īru deju sacensības "Riga Feis 2017"

Sestdiena, 2017. gada 19. augusts

K/c "Berģi" plkst. 9:00-20:00 norisināsies pirmās starptautiskās īru deju sacensībās "Riga Feis 2017". Pasākumu organizē īru deju grupas "Moonlight Dancers" vadītāja Signe Mainule-Meidropa sadarbībā ar Pēterburgas īru dejas skolas "Teire School" vadītāju Jūliju Romaško un sacensību organizatori Nastasiju Belaju. Pasākumu atbalsta Īrijas Vēstniecība Latvijā un Kultūras centrs "Berģi". Latvijā pirmo reizi tiek rīkots šāda veida deju sacensības. Sacensības norisināsies 4 līmeņos (iesācēji, turpinātāji, pieredzējušie un profesionāļi) visās vecuma grupās (no 5 līdz 50 gadiem). Plānotais dalībnieku skaits ir aptuveni 150 dejotāji no vairākām Eiropas valstīm, kā arī no Krievijas Federācijas. Sacensības tiesās starptautiska mēroga tiesnesis Džons Kulinans (John Cullinane, ADCRG) no Korkas, Īrijas. Sacensības oficiāli ir reģistrētas Eiropas Īru Deju Komisijas RTME reģistrā.
IEEJA BEZ MAKSAS!

Koncerts "Vasaras skaņas"

Pirmdiena, 2017. gada 3. jūlijs

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Garkalnes novada jauktais koris "Pa Saulei" aicina visus interesentus uz vasarīgu koncertu, lai ieskandinātu tālo ceļu pirms 54. Starptautiskā koru konkursa Austrijā, kas norisināsies no 6.-9. jūlijam.

Koncerts "Dejas ceļā raksti top"

Sestdiena, 2017. gada 27. maijs

K/c "Berģi" plkst. 18:00
Ieeja bez maksas. Lasīt vēl...

Koncerts "Laiks Ritenītim!"

Sestdiena, 2017. gada 20. maijs

K/c "Berģi" plkst. 17:00

Koncerts "Jo Tu esi man blakus"

Svētdiena, 2017. gada 14. maijs

K/c "Berģi" plkst. 12:00
Ieeja brīva.

Koncerts "Es lasīju tās zīmītes"

Sestdiena, 2017. gada 13. maijs

K/c "Berģi" plkst. 19:30

Izrāde bērniem "Toms pret Superpelēm"

Svētdiena, 2017. gada 30. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 11:00 • Pirkt biļetes

Pie Superpelēm ciemos ieradīsies draugs no tālās Austrālijas. Par to Peles ļoti priecājas, BET ir viena problēma – viņas neprot ANGĻU valodu! Kā ar tālo ciemiņu lai sarunājas?! Lai ātri apgūtu angļu valodu, Superpeles atrod jauno skolotāju – kaķi Tomu. BET, kas Toms ir īstenībā…? To jūs uzzināsiet jaunajā situāciju komēdijā TOMS PRET SUPERPELĒM!

Koncerts "Zelta fondu meklējot"

Sestdiena, 2017. gada 22. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 18:00
Ieeja bez maksas

Lieldienu pasākums novada iedzīvotājiem

Pirmdiena, 2017. gada 17. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 12.00
Ieeja brīva

Izrāde "Pēc pusnakts"

Ceturtdiena, 2017. gada 13. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja ar ielūgumiem.
IELŪGUMI UZ PASĀKUMU VAIRS NAV PIEEJAMI.

Garkalnes novada deju kolektīvu atskaites koncerts

Sestdiena, 2017. gada 8. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Mazo Garkalnes novada dziedātāju konkurss "Garkalnes Cālis 2017"

Sestdiena, 2017. gada 1. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 11:00
Konkursa nolikums un pieteikuma anketa

Filma "Melānijas hronika" (12+)

Piektdiena, 2017. gada 24. marts

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja bez maksas.

24. martā Kultūras centrā "Berģi" tiks demonstrēta latviešu režisora Viestura Kairiša spēlfilma “Melānijas hronika“. Tas ir stāsts par rakstnieces Melānijas Vanagas (1905–1997) izsūtījuma ceļu Sibīrijā. Filma tapusi pēc Melānijas Vanagas atmiņu romāna “Veļupes krastā” motīviem.

Filma ir patiess vēstījums par cilvēcības brīnumu, gara plašumu un ciešanu pilnajiem likteņiem Latvijas nācijas lielākajā traģēdijā. Tas ir stāsts par latviešu sievietēm, kurām bija jācieš, jāizdzīvo un jāpārdzīvo, lai vēlāk dzīvotu Latvija.

Agrs 1941. gada 14. jūnija rīts, PSRS okupētā Latvija. Varas pārstāvji iebrūk Melānijas un viņas vīra, neatkarīgās Latvijas laikraksta galvenā redaktora, Aleksandra mājoklī, liek modināt astoņgadīgo dēlu Andreju un kāpt kravas mašīnā. Stacijā vīrieši tiek šķirti no ģimenēm. Šajā dienā padomju vara deportēja aptuveni 17 000 cilvēku Latvijā (nākamais deportāciju vilnis Latviju skāra 1949. gada martā).

Deportētos ved uz Sibīriju lopu vagonos. Melānijai un viņas dēlam vispirms ir jāizdzīvo – trīs nedēļu ilgajā braucienā līdz nomaļajam Tjuhtetas ciemam, pirmajos mēnešos svešajā vidē, badā un slimībās, bet pēc tam – jādzīvo. Jāsamierinās un jāpieņem jaunā dzīve, kurā itin visam, šķiet, ir zudis pamats un pamatojums. Kādu tas noved līdz sabrukumam, Melāniju līdz apziņai, kurā “skan tikai viena stīga – cerība.” Un arī līdz piedzīvotā detalizētiem pierakstiem, kas vēlāk veido apjomīgu literāru darbu par Sibīrijā pavadītajiem 16 gadiem.

Saglabāt cerību, saglabāt tādu cilvēku sevī, kurš ir stiprāks par badu, aukstumu, nežēlību, pat par nāvi, un ir spējīgs uzņemties atbildību par līdzcilvēku, palīdzēt citiem, – tāds ir Melānijas Vanagas pašas, viņas atmiņu un arī šī kinofilmas par Melāniju Vanagu apliecinājums gaišajam pasaulē, gaišumam katrā no mums.

Režisors – Viesturs Kairišs; lomās - Sabine Timoteo, Guna Zariņa, Maija Doveika, Baiba Broka, Lilita Ozoliņa, Astrīda Kairiša, Ivars Krasts.
Filmas garums: 2h
Vecuma ierobežojums 12+

St. Patrick's Day koncerts

Piektdiena, 2017. gada 17. marts

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja koncertam bez maksas. Informācija par ielūgumiem uz koncertu Īrijas vēstniecībā (67039370) vai rakstot e-pastu .

17. martā Kultūras namā "Berģi" ar īpašu koncertu tiks atzīmēta Svētā Patrika diena (St. Patrick`s Day), kur kā galvenie vakara viesi uzstāsies Īru tradicionālās mūzikas grupa "Turas". Pasākumā piedalīsies arī īru deju grupa "Moonlight Dancers" un grupa "Mc Patricks" no Latvijas. Sīkāka informācija

Izrāde "Krāsainās spēles"

Sestdiena, 2017. gada 11. marts

K/c "Berģi" plkst. 11:00 • Pirkt biļetes

Melo-M koncerts "Ūdens mūzika"

Piektdiena, 2017. gada 10. marts

K/c "Berģi" plkst. 19:00 • Pirkt biļetes

Koncerts "Garkalne skan!"

Sestdiena, 2017. gada 4. marts

K/c "Berģi" plkst. 17:00

Koncerts "Pretim pavasarim"

Ceturtdiena, 2017. gada 2. marts

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Koncerts "Pavasara laksti"

Sestdiena, 2017. gada 25. februāris

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja brīva.

Garkalnes novada Kultūras centra "Berģi" vidējās paaudzes deju ansamblis "Greizie rati" aicina draugus no Tukuma, Daugavpils, Limbažu novadiem un Rīgas.

Izrāde "Padomi Precētiem Pāriem"

Sestdiena, 2017. gada 11. februāris

K/c "Berģi" plkst. 18:00
Ieeja ar ielūgumiem, rezervācija pa tālr. 67800933 (darba laikā) vai epastā . Ielūgumu skaits ierobežots!

Izrāde veidota pēc populārā itāļu satīrista un dramaturga, Nobela prēmijas laureāta Dario Fo un viņa sievas aktrises un sabiedriskās darbinieces Frankas Ramē kopīgi sarakstītās lugas motīviem par laulāto pāri, kas nodzīvojuši laulībā ilgāku laiku, sāk eksperimentēt ar "brīvajām" attiecībām.

Asprātīgos dialogos un itāliskās kaislībās pāris izdzīvo savas laulības dzīves ainas TV šova tiešraidē, kuru vada šarmanta un pieredzējusi laulības dzīves eksperte. Izrādi caurstrāvo gan greizsirdības radīta ekspresija, gan labs humors un populāra itāliešu mūzika 80-to gadu estētikā.

Izrādē - šovā piedalās: sieva - Zane Burnicka, vīrs - Kārlis Anitens, šovu vada psihoterapeite Aina Poiša.

Režisore - Dita Balčus.

Senioru kolektīvu sadancis "Ar smaidu sejā un dejā"

Sestdiena, 2017. gada 4. februāris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncerts "Izdejosim savu prieku"

Ceturtdiena, 2017. gada 26. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja brīva.

Muzikāla izrāde bērniem "Šreks cīnās par Fionu"

Sestdiena, 2017. gada 21. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 11:00 • Pirkt biļetes

Meistara slepenā dzīve. Kino seanss un tikšanās ar filmas režisoru Jāni Cimmermani

Sestdiena, 2017. gada 14. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 17:00

Filma ir veltījums mūsu vecmeistara, leļļu kino dibinātāja Arnolda Burova piemiņai. 2015. gadā atzīmējām Burova 100 gadu jubileju. Filmā leļļu kino ir apvienots ar dokumentālajiem kadriem. Stāstā fantāzija savijas ar pagātnes faktiem, filmu fragmenti – ar jaunām epizodēm, saspēlējas īpaši apstrādātas kinohronikas un fotogrāfijas, kur dokumentāli fiksēti Burova dzīves un darba brīži, kopumā veidojot atmiņu spēli par Arnoldu Burovu. „Meistara slepeno dzīvi” radījuši viņa skolnieki un pēcteči studijā „Animācijas brigāde” - Māris Putniņš un Jānis Cimmermanis.

Ziemassvētku eglīte Garkalnes novada bērniem

Svētdiena, 2016. gada 18. decembris

K/c "Berģi" plkst. 12.00

* Radošās darbnīcas
* Rotaļas
* Un arī pats Ziemassvētku vecītis!

Ieeja ar ielūgumiem, ielūgumi vairs nav pieejami.

Viencēliena baleti

Piektdiena, 2016. gada 16. decembris

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja ar ielūgumiem, rezervācija e-pastā: vai pa tālr. 67800933

Dejo Latvijas Nacionālā baleta solisti

Karmena
Kšištofa Pastora horeogrāfija,
Solisti: Karmena – Viktorija Jansone, Hosē – Raimonds Martinovs, Toreodors/Liktenis – Sergejs Neikšins

Pirms un pēc gaismas
Milanas Komarovas horeogrāfija,
Solisti: Baiba Kokina, Viktorija Jansone, Alise Prudāne, Raimonds Martinovs, Arturs Sokolovs

Andris Daņiļenko dziesmu programmā "Kā rūgtenais raudeņu stāds"

Piektdiena, 2016. gada 9. decembris

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja brīva.

Ieskaņa. Pianista Kārļa Bukovska klaviervakars

Sestdiena, 2016. gada 26. novembris

K/c "Berģi" plkst. 18:00
Ieeja brīva.

Komēdija "Sunītis un Kaķīte"

Svētdiena, 2016. gada 20. novembris

K/c "Berģi" plkst. 11:00 • Pirkt biļetes

Tikšanas ar fitoterapeitu Dr. Artūru Tereško

Pirmdiena, 2016. gada 14. novembris

K/c "Berģi" plkst. 14:00

Aicina Garkalnes novada Dome un Garkalnes novada Senioru padome.

TDK koncerts "Krāsu virpulī"

Sestdiena, 2016. gada 12. novembris

K/c "Berģi" plkst. 18:00
Ieeja brīva.

Koncertprogramma "Sirds prieks"

Piektdiena, 2016. gada 11. novembris

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja ar ielūgumiem, ielūgumi vairs nav pieejami. Uz tikšanos citos Kultūras centra Berģi rīkotajos koncertos!

Solists Daumants Kalniņš karjeru sācis deviņu gadu vecumā ar ģēnija lomu Mocarta operas "Burvju flauta" uzvedumā Latvijas Nacionālajā operā. Turpmākajos gados sekojušas tādas lomas kā Mailss Britena operā "Skrūves pagrieziens", Amors Gluka operā "Orfejs un Eiridīke", ganiņš Pučīni "Toskā", Oberto Hendeļa "Alčīnā". Viņa diskanta balss iemūžināta albumā "Klausies, spulgacīt".

Dziedātājs mācījies Rīgas Doma kora skolā, bijis Rīgas Doma zēnu kora solists, absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju divās specialitātēs – obojas spēlē un džeza vokālā.

Vairākkārt sadarbojies ar Latvijā atzītiem un profesionāliem kolektīviem - Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Latvijas Radio kori (solists programmā ar B. Martuževas dzeju "Rakstītāja", Dzejnieka loma I. Kalniņa un I. Ziedoņa oratorijas "Dzejnieks un nāra" koncertuzvedumā mūzikas namā Daile), Latvijas Nacionālo teātri (Kvazimodo loma Z. Liepiņa mūziklā "Parīzes Dievmātes katedrāle"), Valmieras drāmas teātri (Mājas gara loma izrādē "Zojas dzīvoklis"), orķestri "Rīga" u. c.

Sadarbojies ar Maestro Raimondu Paulu, bijis solists XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos (2013. g.), Pasaules koru olimpiādē Rīgā (2014. g.) un XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos (2000.,2015. g.).

Daumants saņēmis vairākus apbalvojumus: par Kvazimodo lomu Zigmara Liepiņa melodrāmā "Parīzes Dievmātes katedrāle" "Spēlmaņu nakts" balva kategorijā "Gada debija skatuves mākslā" (2012. g. par šo lomu Daumants tika nominēts arī Lielajai mūzikas balvai), Lielās Mūzikas balvas nominācija "Par izcilu sniegumu" 2015. g.; 2009. gadā Pirmā vieta konkursā JAZZ VOICES (Lietuva); 2010. gadā Grand Prix konkursā NOMME JAZZ (Igaunija); 2015. gadā Grand Prix konkursā "RIGA JAZZ STAGE". Daumants ir divkārtējs Lielās Mūzikas balvas Publikas simpātiju balvas ieguvējs (2012; 2015).

Patlaban Daumants Kalniņš realizē muzikālās idejas savā džeza kvintetā, muzicē Latvijas Nacionālās operas orķestrī, uzstājas ar ģitāristu Kasparu Zemīti, kopā ar Jelgavas bigbendu iestudējis programmu – veltījumu Frenka Sinatras simtgadei, un ar jaunām koncertprogrammām koncertē visā Latvijā.

Kaspars Zemītis, dzimis 1973. gada 14. februārī Cēsīs. Beidzis Cēsu bērnu mūzikas skolas klarnetes klasi, tālāk turpinājis studijas mūzikas jomā Cēsu mūzikas vidusskolā un Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā saksofona klasē. Kad Mūzikas Akadēmijā tika atvērta ģitārspēles nodaļa profesora Juliusa Kurauska vadībā, Kaspars tajā nekavējoties iestājās un turpināja akadēmiskās studijas klasiskās ģitāras jomā iegūstot bakalaura un maģistra grādu (pirmais ģitārspēles maģistrs Latvijā). Šobrīd Kaspars strādā LJVMA kā lektors un pasniedz jaunajiem studentiem klasisko ģitārspēli.

Skatuves pieredze dažādos sastāvos un spēlējot dažādus mūzikas stilus, Kasparam ir nu jau vairāk nekā 20 gadi. Pēc JVLMA maģistrantūras beigšanas uzsācis arī savu solo koncertdarbību veiksmīgi klasisko ar mūsdienīgu un parādot akustikās ģitāras nebeidzamās iespējas.

Spēlējis leģendārajā grupā “Time After Time”. Regulāri muzicē un spēlē pavadījumu dziedātājiem Lindai Leen, Intaram Busulim un Renāram Kauperam, Aijai Andrejevai, Igo, kā arī uzstājas kopā ar Latvijas Radio kori un Latvijas Valsts Akadēmisko kori, operdziedātāju Guntaru Ruņģi (piedalījies Guntara Ruņģa solo albuma "Nakts serenādes" ierakstā), sadarbojies ar operdziedātāju Evitu Zālīti un čellistu Aināru Paukšēnu, kā arī kamerdziedātāju Ievu Paršu.

Izrāde "No Rozentāla"

Sestdiena, 2016. gada 29. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 18:00 • Pirkt biļetes

Izrāde papildina Jaņa Rozentāla (1866 – 1916) 150. jubilejas gada norises. Tajā piedalās Valmieras teātra aktrise Rūta Dišlere un aktieris un režisors Jānis Znotiņš. Scenogrāfiju un kostīmus veidojusi Liene Pavlovska, bet dramaturģiskā materiāla autors Ivo Briedis.

Režisore Paula Pļavniece: "Izrāde veidota, lasot mākslinieka saraksti ar laikabiedriem un domājot par vēstulēs paustajiem jautājumiem. Vai ir piepildījies Jaņa Rozentāla sapnis par Latviju? Kādi bija latvieši Jaņa Rozentāla gadsimtu mijā uzņemtajās fotogrāfijās? Izrāde ir... neparasta lekcija, ko vada pats mākslinieks un viņa dzīvesbiedre Elija Forsele, skanēs šā pāra iemīļotās dziesmas un būs iespēja fotografēties ar skatītājiem." Lasīt vēl...

Koncerts "Beppe di Benedetto & Deniss Pashkevich Quintet"

Sestdiena, 2016. gada 22. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 20:00 • Pirkt biļetes

Beppe Di Benedetto - trombons
Deniss Pashkevich - saksofons
Atis Andersons - taustiņi
Staņislavs Judins - kontrabass
Janis Jaunalksnis - bungas

Koncerts "Tikai jums džeza ritmi mūzikā un dejā"

Piektdiena, 2016. gada 14. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 20:00
Ieeja ar ielūgumiem, rezervācija pa tālr. 67800933 vai e-pastā

Koncertā uzstāsies Latvijas džeza dejas trupa “Riga City Jazz dance” horeogrāfes un dejotājas Alisas Košeļevas vadībā. Koncerta “Deja džeza skaņās” programma ir sadarbības projekts džeza trupai ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas horeogrāfijas programmas studentiem un džeza grupu Evelena Protektore & Kvintets.

Alisa Košeļeva, Riga City Jazz dance vadītāja, džeza dejas speciāliste un pedagoģe. Riga City Jazz dance piedāvās gan jautras, gan kaislīgas, gan liriskas kompozīcijas. Skatītājiem būs iespēja gan pasmaidīt, gan aizdomāties par dzīvi. Riga Citu Jazz dance mērķis ir attīstīt džeža deju Latvijā. Džeza deja tapāt kā šī stila mūzika ir ļoti daudzveidīga. Džeza deja sniedz ļoti daudz emociju, katrs skatītājs no dejas varēs ko aizgūt sev." Džeza deja ir mana saruna ar apkārtējo pasauli bez vārdiem, bez robežām un bez bailēm.” saka Alisa Košeļeva.

Evilena Protektore ir džeza dziedātāja no Latvijas, šobrīd studē džeza vokālu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļā un ir piedalījusies vairākos festivālos — “Pori Jazz” (Somija), “Limassol Jazz” (Kipra), “Live in Blue Bay” (Ukraina), konkursos: “Riga Jazz Stage” 3. vietas ieguvēja, ieņēma otro vietu starptautiskajā džeza vokālistu konkursā “Nomme Jazz” (Igaunija) un Grand Prix uzvarētāja konkursā “Jazz Voices 2014” (Lietuva); kā arī tādos projektos, kā “Jazz in Latvia” albuma ieraksts.

Leļļu izrāde bērniem „Kurš mežā saka Oi-Oi?”

Sestdiena, 2016. gada 8. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 11:00
Ieeja ar ielūgumiem, ielūgumi uz izrādi beigušies.

Izrādes garums: 40 min
Žanrs: jautra komēdija par to, kā mūsu mīļie varoņi – Lācis, Sivēns, Ēzelītis un Pūce mēģināja noskaidrot kurš un kāpēc mežā saka Oi Oi! Bet to var noskaidrot, tikai atnākot uz izrādi...
Izrādes mērķa auditorija: bērni pirmskolas/skolas vecumā un vecāki
Lelles veidojuši: filmu studijas „Avārijas brigāde” mākslinieki

Izrādes apraksts:
Leļļu izrāde „Kurš mežā saka Oi – Oi?” ir draiska dziesmu spēle ar dažādiem pārpratumiem, bērniem atpazīstamām situācijām un atziņu, ka draudzība vienmēr ir lielākais spēks. Ar ko tad sākas šis stāsts?
Kā jau katru rītu sivēns dodas brokastīs mieloties ar ozolzīlēm. Arī šis rīts sākumā ne ar ko neatšķiras no visiem citiem, līdz brīdim, kad sivēns taisās pacelt pirmo zīli... Pēkšņi viņš sadzird dīvainu skaņu... Tādu skaņu viņš dzird pirmo reizi... Kurš ir šīs dīvainās skaņas radītājs? Kurš mežā saka Oi Oi...To mēģina noskaidrot sivēns un viņa draugi.
Lugas autors ir leļļu teātra eksperts un dramaturgs - Aldis Linē. Lugas režisors ir Armands Ekštets, kurš ilgu laiku ir strādājis dažādos Latvijas leļļu teātra projektos - Māra Putniņa un Jāņa Cimermaņa izrādēs „Uguns dvēselīte”, „Zaķu kāposti”, LTV1 bērnu raidījumu ciklā „Leļļu Namiņš”, u.c.

Laikmetīgās dejas un ēnu teātra sintēze "Ēnas"

Ceturtdiena, 2016. gada 22. septembris

K/c "Berģi" plkst. 20:00
Ieeja bez maksas!

Koncerts "Sauli sagaidot"

Svētdiena, 2016. gada 19. jūnijs

K/c "Berģi" plkst. 17:00

Jāņu ielīgošana "Īsa pamācība mīlēšanā"

Sestdiena, 2016. gada 18. jūnijs

K/c "Berģi" plkst. 16:00. Ieeja bez maksas.

Teatrāls, dzīvespriecīgs, labdabīgi ironisks uzvedums. R. Paula mūzika, spilgti raksturi, asprātīgi dialogi, negaidītas situāciju maiņas.

Izrāde "Vai pagaršot?"

Piektdiena, 2016. gada 3. jūnijs

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Virginia Maestro

Piektdiena, 2016. gada 27. maijs

K/c "Berģi" plkst. 20:00 • Pirkt biļetes

Ar pagaidām vienīgo koncertu Latvijā, 27. maijā, Kultūras namā „Berģi” uzstāsies Spānijas jaunā sensācija – Virginia Maestro, kas ar savu mūziku jau ir paspējusi apburt publiku ne tikai savā dzimtajā zemē, bet arī citās pasaules malās. Šī būs dziedātājas pirmā reize uzstājoties Latvijas publikai. Šo var dēvēt arī par augustā gaidāmā Kuldīgas Live Fest’16 ieskaņas koncertu, jo dziedātāja arī uzstāsies festivālā.

Virginia Maestro ir spāņu dziedātāja un dziesmu autore. Viņa kļuva plaši pazīstama, kad 2008. gadā uzvarēja muzikālo TV programmu Operación Triunfo (spāņu versija X Factor raidījumam). Tam sekoja viņas debijas studijas albuma Labuat izdošana 2009. gadā. Tas bija pirmais albums, kas sasniedza Spānijas pārdošanas topos 2. vietu vien pāris dienu laikā.

2011. gadā, Virginia izdeva savu otro albumu ar nosaukumu Dulce Hogar un viņa mainīja savu skatuves vārdu uz Virginia Labuat. Iñaki García, kurš ir slavens spāņu mūziķis, bija Virginias jaunākā albuma mākslinieciskais producents un viens no dziesmu producentiem. Pirmais singls no šī albuma - Time is Now, pāris stundu laikā sasniedza Nr.1 iTunes topos un Nr.8 pārdošanas topos Spānijā. Dulce Hogar nokļuva top 10 vislabāk pārdoto albumu sarakstā Spānijā un uzlēca pat Nr. 1 no visbiežāk ielādēto albumu un videoklipu iTunes statistikā. Vairākus mēnešus Virginia veiksmīgi prezentēja šo albumu, kā arī viesojās Londonā, jo viņa kļuva par uzvarētāju konkursā Be the Sound of a Taste of Spain. Togad, Virginia Maestro saņēma divas nominācijas (Best Spanish Revelation Artist un Best Videoclip) no 40 Principales Awards, kas ir viena no nozīmīgākajām mūzikas apbalvošanas ceremonijām Spānijā.

Trešais un pēdējais studijas albums, ko Virginia izdeva ar Sony BMG 2013 .gadā, ir Night un Day. Šajā albumā ir iekļautas 22 dziesmas, ko Virginia sarakstījusi angļu valdoā un atsķirīgākā mūzikas stilā, kur ir jūtama gan folka, gan soula un džeza noskaņas no Amerikāņu popa gabaliem 40to, 50to un 60to gadu ietekmes. Pirmais singls, Dream Man, un tās video sasniedza Nr. 1 iTunes un albums arī sasniedza vislabāk pārdoto albumu topu Spānijā.

2015. gadā Virginia Maestro izlēma aiziet no Sony BMG ierakstu kompānijas un uzsāka kampaņu, lai izdotu savu ceturto studiju albumu pašas spēkiem. Viņa pārmainīja savu skatuves vārdu atpakaļ uz Virginia Maestro, kas ir viņas īstais vārds, un izdeva Oktorbī savu jaunāko albumu BlueBird. Jaunās 11 dziesmas ir veidotas no amerikāņu mūzikas ietekmes un viņas neparasto balsi. BlueBird tūres pirmā pietura bija Nešvilā (Tenesijā, ASV), kur viņa uzstājās “Americana Music Festival”.

Virginia Maestro ir uzstājusies Francijā, Lielbritānijā un Kolumbijā. Un viņa ir arī spēlējusi kā iesildošais mūziķis citiem māksliniekiem kā Beyonce, Jamie CULLUM vai Seal, kad viņi uzstājās Spānijā pirms pāris gadiem. Pagājušajā gadā, viņa dalīja skatuvi divos koncertos ar latīņu Grammy balvas ieguvēju Gaby Moreno, kas arī Latvijā viesojās 2013. gada maijā.

Filmas pirmizrāde "7 piedzīvojumi Garkalnē"

Sestdiena, 2016. gada 21. maijs

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Pavasara koru koncerts

Svētdiena, 2016. gada 15. maijs

K/c "Berģi" plkst. 14:00

Koncerts "Sirds ar sirdi sarunājas, tik jāsadzird..."

Ceturtdiena, 2016. gada 12. maijs

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncerts "Mana mīļa māmuliņa"

Svētdiena, 2016. gada 8. maijs

K/c "Berģi" plkst. 12:00

Ielūdz bērnu deju kolektīvs "Pasaciņa" un bērnu vokālais ansamblis "Skudriņas".

Pavasarīgs koncerts "Sadejojam no sirds"

Sestdiena, 2016. gada 30. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Piedalās Garkalnes dejotāji: “Ritenītis”, “Baltābele”, “Greizie rati”, “Saime”, “Mazais Ritenītis”.

Deju koncerts "Ceļojums"

Sestdiena, 2016. gada 16. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 17:00

Garkalnes novada vidējās paaudzes deju kolektīva "Saime" 15 gadu jubilejas koncerts "Ceļojums".
Ieeja bez maksas.

Diskusija "Par labākajām bitēm – tām, kurām liek mieru"

Piektdiena, 2016. gada 15. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Māris Ķirsis atbildēs uz apmeklētāju jautājumiem un pastāstīs par bitēm, to nozīmi dabā. Par iespējām turēt bites "Anastasijas bluķstropos". Stropa versijas demonstrācija un pieredze izgatavošanā. Pasākumā būs iespēja apskatīt un aptaustīt īstu "Anastasijas bluķstropu".

Muzikāla izrāde "Pelnrušķīte"

Sestdiena, 2016. gada 9. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 18:00
Ieeja ar ielūgumiem, rezervācija pa tālruni 67800933 vai epastā

Muzikāla bērnu izrāde 2 cēlienos pēc Šarla Pero pasakas motīviem – pasakains stāsts par Pelnrušķīti, kas ietērpts muzikālā un krāšņā izrādē!

Reiz dzīvoja kāda meitene, kura agri bija zaudējusi savu māmiņu. Bargā pamāte ar savām izlutinātajām, slinkajām un nevīžīgajām meitām, ir neiejūtīgas, skarbas pret bārenīti un nievājoši viņu sauc par Pelnrušķīti. Taču tas nemazina meitenes tikumu, čaklumu un labestību. Pavisam skumjos brīžos, pa mēness staru pie Pelnrušķītes ierodas mirusī māmiņa un ...

Šo pasaku Jums izstāstīs kāds Āksts, atgādinot to, ka brīnumi notiek – atliek vien noticēt. Muzikāla, mīļa izrāde ar laimīgām beigām. Ja vien tu tici sapņiem, tie tevi neatstās, sapņi piepildās...

Režisore: Dita Balčus
Mūzika: Imants Paura

Lomās: Ance Muižniece, Inta Bankoviča, Egija Silāre, Elizabete Balčus, Kārlis Derums, Alīda Pērkone

Izrāde domāta bērniem un vecākiem, ilgst 1,5 h ieskaitot starpbrīdi

Filma "Es esmu šeit"

Sestdiena, 2016. gada 2. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja bez maksas.

Imanta Liepiņa tikšanās ar lasītājiem

Piektdiena, 2016. gada 1. aprīlis

K/c "Berģi" plkst. 11:00

Eiromaidana revolūcija un Janukoviča gāšana, «zaļie cilvēciņi» un Krimas ieņemšana, karš Donbasā un dzīve terora apstākļos — Neatkarīgās Rīta Avīzes speciālkorespondents Imants Liepiņš bijis klāt visos Ukrainas notikumu mezgla punktos. Jumava izdevusi viņa grāmatu «UKRAINA. Dzīvība, nāve un iekšējā revolūcija: no barikādēm uz Maidana cauri Krimas okupācijai līdz karam Donbasā — ACULIECINIEKA STĀSTS». Kultūras Dienā publicētos fragmentus var lasīt šeit.

Savukārt jaunākais (2016.) Imanta pētījums ir «Nāvējošie gaisa dārzi. Kas vieno oligarhus, miljardierus, slepkavceltniekus un Kremli ar 54 cilvēku bojāeju Zolitūdē» (Dienas Grāmata).

Lieldienu jampadracis

Pirmdiena, 2016. gada 28. marts

K/c "Berģi" plkst. 12:00

Koncerts "Mūžīga satikšanās"

Sestdiena, 2016. gada 19. marts

K/c "Berģi" plkst. 16:00

Leļļu izrāde "Labākais draugs"

Svētdiena, 2016. gada 13. marts

K/c "Berģi" plkst. 11:00
Ieeja ar ielūgumiem. Ielūgumi uz izrādi ir beigušies un nav pieejami.

„Labākais draugs” ir leļļu izrāde bērniem, kura pirmizrādi piedzīvoja 2015. gada 21. aprīlī Latgales vēstniecībā GORS. Jaunās lelles, ko izgatavojuši animācijas studijas „Avārijas brigāde” mākslinieki, ir paredzētas spēlei uz galda. Izrādē piedalās - Zaķis, Zilonēns, Vāvere, Pūce, Vilcēns un Robots.

Kādu dienu, Zaķis sastrīdējās ar saviem draugiem un nolēma pats sev izgatavot jauno labāko draugu – ROBOTU, kurš turpmāk visu darītu viņa vietā! Izrādē bērni mācās saprast, kas ir draudzība? Kādam ir jābūt labam draugam? Un kas ir svarīgāks – jaunākās tehnoloģijas vai īsta draudzība.

Melo-M Jubilejas tūre

Ceturtdiena, 2016. gada 10. marts

K/c "Berģi" plkst. 19:00 • Pirkt biļetes

10 gadu darbības laikā čellu trio „Melo-M” no it kā nejaušas iniciatīvas pārtapis par vienu no vadošajiem Latvijas mūzikas kolektīviem un neformālu Latvijas mūzikas vizītkarti arī ārpus valsts robežām. Atzīmējot karjeras laikā sasniegto, „Melo-M” saviem klausītājiem piedāvās īpašu un svinīgu atskatu uz paveikto.

Koncertā skanēs publikas iecienītākie skaņdarbi no visām „Melo-M” koncertprogrammām, pieskaroties gan latviešu, gan pasaules popmūzikas un roka dziesmu versijām trīs čellu izpildījumā, līdztekus klausītājus priecēs arī „Melo-M” interpretācijas par pasaules tautu mūzikas zināmākajām tēmām, opermūzikas skaņdarbi, televīzijas seriālu un pārraižu mūzikas tēmas. Protams, koncertā ievērojama vieta būs atvēlēta arī „Melo-M” oriģinālkompozīcijām, kuru autors ir trio dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs Kārlis Auzāns.

Koncerts "Garkalne skan!"

Sestdiena, 2016. gada 5. marts

K/c "Berģi" plkst. 17:00

Piedalās:
Garkalnes novada kultūras centra "Berģi" jauktais koris "GARKALNE"
diriģenti Evita Taranda un Jānis Taranda, koncertmeistare Līga Vasiļjeva
Ventspils kultūras centra jauktais koris "LĪVZEME"
diriģente Astra Plostniece, kormeistari Dina Bāne un Ivars Bērziņš
Latvijas universitātes vīru koris "DZIEDONIS"
Mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Uldis Kokars, diriģenti Einārs Verro, Oskars Jeske
Siguldas novada Kultūras centra Jauniešu koris "ATVARS"
Mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Jānis Baltiņš, diriģents Ilmārs Millers, koncertmeistare Sintija Šteinkopfa
Garkalnes novada kultūras centra "Berģi" vidējās paaudzes deju kolektīvs "Saime"
Mākslinieciskais vadītājs Viesturs Virza

Lekcija "Tomātu audzēšana mazdārzā"

Piektdiena, 2016. gada 4. marts

K/c "Berģi" plkst. 11:00
Lekciju vadīs Mārīte Gailīte, dārzeņkopības speciāliste, biedrības "Latvijas Dārznieks" eksperte. Visi interesenti laipni aicināti! Ieeja bez maksas.
 
Garkalnes Ziņas: Mārīte Gailīte no Maksteniekiem par drošu ķīmiju piemājas dārzā

Koncerts "Voices & Harps"

Ceturtdiena, 2016. gada 3. marts

K/c "Berģi" plkst. 20:00 • Pirkt biļetes

Grammy balvas ieguvēja, Moija Brennana (Moya Brennan), ir grupas Clannad dziedātāja, kā arī pašai ir ļoti veiksmīgi izveidota solo karjera. Viņa ir uzstājusies uz gandrīz visām iespējamām pasaules lielākajām skatuvēm un ir sadarbojusies ar daudziem atzītiem māksliniekiem to skaitā The Chieftains, Paul Brady and Bono. Moijas balss spēj aizvest klausītājus pat uz visstālākajām virsotnēm, tajā pašā laikā pieskarties dvēselēm. Viņa dzied enģeļa balsī, modinot kaisli katrā klausītājā. Viņas mūzika atsvaidzina un dziedina, uzdzen trīsas, tajā pašā laikā ienes mieru sirdīs. Vienmēr svaiga, mūžīgi uz sapņa nots, Moija satver savas dzimtenes noskaņas un tās neaptveramo skaistumu, noslēpumus un tradīcijas. Viņa dzied no visas sirds pasaulei, kur cerība, ticība un laime nav tikai sapnis.

Kormaks De Barra (Cormac De Barra) ir starptautiski atzīts kā daudzpusīgs arfas virtuozs. Viņš nemitīgi cenšas pārkāpt robežas Īru arfas spēlei savos darbos kopīgi ar lielu klāstu citu mākslinieku, to skaitā Hazel O’Connor, Julie Feeney and Clannad.

Koncerts "Ar smaidu sejā un dejā"

Sestdiena, 2016. gada 27. februāris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncertā piedalās deju draugi:
SDK "Saiva"no Salacgrīvas,
SDK "Ogrēnietis" no Ogres,
SDK "Rīgava" no Salaspils,
SDK "Dobelnieki" no Dobeles
SDK "Baltābele" no Berģiem,
BDK "Saulīte" no Rīgas

Koncerts "Runcis Zābakos"

Sestdiena, 2016. gada 20. februāris

K/c "Berģi" plkst. 11:00 • Pirkt biļetes

Kā dzirnavnieka dēlam, kas mantojumā saņēmis vienu vienīgu Runci, iespējams par sievu apņemt visskaistāko Princesi? Ja Runcis ir tik apķērīgs kā pasakā, tas ir tīrais nieks. Ar dāvanām jāiegūst karaļa labvēlība, dzirnavnieka dēlam jāizgudro cits vārds, mazliet jāpamānās, un lieta darīta. Bet, protams, visu pēc kārtas izstāstīsim cikla "Patiešām maziņiem” koncertā "Runcis zābakos”.

Izrāde "Re: Atmoda"

Piektdiena, 2016. gada 12. februāris

K/c "Berģi" plkst. 19:00
Ieeja ar ielūgumiem, rezervācija pa tālr. 67800933 vai e-pastā .

Izrāde “Re: Atmoda” Ditas Balčus teātrī tapusi pēc Ligitas Lukstraupes lugas “Lāsteka” motīviem. Izrādes darbība norisinās 90. gadu sākuma Rīgā, atmodas laikā. Pilsētas centrā ir barikādes un ticis ieņemts Preses nams. Bet par visu svarīgāks ir kādas Rīgas daudzdzīvokļu mājas jumts, uz kura skan Viktora Coja mūzika un atmostas kāda pirmā mīlestība. “Re: Atmoda” ir stāsts par izvēlēm – gan tām, kuras izdara stāsta varoņi – jaunieši, gan tām, kuru priekšā ir tikko atjaunotā Latvijas valsts.

Režisore: Dita Balčus
Izrādē piedalās: Ance Muižniece, Pāvels Griškovs, Igors Šelegovskis, Ruta Vītiņa, Egija Silāre, Dainis Sumišķis.

Koncerts “Riti, riti Ritenīti”

Sestdiena, 2016. gada 30. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 18:00
Ieeja bez maksas.

Piedalās: Rīgas Celtniecības koledžas deju kolektīvs “Austris”, Cēsu tūrisma un kultūras centra Tautas deju ansamblis “Raitais solis”, Rīgas Tehniskās koledžas deju ansamblis “Mazais Ritenītis”, Rīgas Latviešu biedrības vidējās paaudzes deju kolektīvs “Vija”, Lielvārdes novada kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Vēji”, Garkalnes novada kultūras centra “Berģi” deju ansambļi “Ritenītis” un “Greizie rati”.

Izrāde "Kas par traku, tas par traku"

Sestdiena, 2016. gada 23. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 18:00
Ieeja ar ielūgumiem, rezervācija pa tālruni 67800933.

Piedāvājam ceļojumu latviešu izcilā dzejnieka Ojāra Vācieša fantāzijas, viņa radīto dzejas tēlu pasaulē, kas skatītāju priekšā atdzīvojas – dzied, dejo, spēlējas, iesaistot arī skatītājus. Tā ir iespēja būt īpašā gaisotnē, ko rada dzejas tēlu spēlēšanās aktieru Māra Bezmera (ģitāra), Egijas Silāres un mūziķu Kristiānas Abiļevas (čells), Gidona Grīnberga (vijole), Elizabetes Balčus (klavieres, flauta), Arta Gāgas (saksofons) izpildījumā. Izrāde domāta visu vecumu bērniem, viņu vecākiem, dzejas mīļotājiem un arī tiem, kas to vēl vēlas iemīlēt.

Dokumentālā filma "Sound Horn!"

Piektdiena, 2016. gada 15. janvāris

K/c "Berģi" plkst. 19:30

"Sound Horn" ir filma par Indijas sadzīvi, dabu, dzīvniekiem un cilvēkiem, par tās vēsturi, krāsām un sajūtām. Ceļojums un piedzīvojumi no Bombejas līdz Keralai.

Pēc pirmizrādes būs iespēja iepazīties ar kādu “fragmentu” no indiešu virtuves un labi pavadīt laiku draudzīgās sarunās ar citiem sanākušajiem.

LNB mākslinieku Ziemassvētku koncerts

Otrdiena, 2015. gada 22. decembris

K/c "Berģi" plkst. 20:00
Ieeja ar ielūgumiem, rezervācija pa tālr. 67800933

Ziemassvētku eglīte Garkalnes novada bērniem

Svētdiena, 2015. gada 20. decembris

K/c "Berģi" plkst. 16:00

Ziemassvētku pasākums novada senioriem

Sestdiena, 2015. gada 19. decembris

K/c "Berģi" plkst. 16:00

Manam draugam miedziņš nenāk – Ziemassvētki klāt!

Sestdiena, 2015. gada 12. decembris

K/c "Berģi" plkst. 17:00

Portugāļu fado. Carminho

Piektdiena, 2015. gada 11. decembris

K/c "Berģi" plkst. 20:00
Lasīt vēl...Pirkt biļetes

Mūzika dvēselei un priekam

Ceturtdiena, 2015. gada 26. novembris

K/c "Berģi" plkst. 20:00
Ieeja ar ielūgumiem, rezervācija pa tālruni 67800933

Izrāde bērniem "Detektīvi Minjoni"

Sestdiena, 2015. gada 21. novembris

K/c "Berģi" plkst. 11:00

Koncerts "Deja ir klusuma dzeja"

Piektdiena, 2015. gada 20. novembris

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Koncerts "Luna City"

Ceturtdiena, 2015. gada 12. novembris

K/c "Berģi" plkst. 20:00

Elizabete Balčus ir multidisciplināra māksliniece - mūziķe, komponiste un dziedātāja, kuras mūziku papildina sirreālas video projekcijas, veidojot neierastu un noslēpumainu atmosfēru.

Eklektiskā, mainīgā mūzika, kurā savijas akadēmiskā ar populāro mūziku un dzīvīgiem, dažbrīd trakiem eksperimentiem, tiek veidota no iepriekš ierakstītām, kā arī dzīvām skaņām, kuras papildina flautas spēles improvizācijas, klavierspēle, melodisks dziedājums, rotaļlietu instrumenti un dzeja. Performances ieved klausītājus kādā citā realitātē - no liriskiem sapņiem, caur psihodēliskiem meklējumiem līdz teatrālam farsam.

Koncertā kultūras centrā “Berģi” Elizabetei pievienosies čelliste/improvizatore Erna Daugaviete un audio-vizuālais mākslinieks Zigmunds Ziemelis.

Deju koncerts "... laiks ..."

Sestdiena, 2015. gada 31. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Tikšanās ar Sandiju Semjonovu

Piektdiena, 2015. gada 30. oktobris

K/c "Berģi" 19:30

Argentīnas tango iepazīšanās nodarbība

Piektdiena, 2015. gada 23. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 19:30 - 20:30 bezmaksas Argentīnas tango dejas iepazīšanās nodarbība visiem interesentiem.

Argentīnas tango ir pāra deja, kas galvenokārt ir attīstījusies Argentīnas galvaspilsētā Buenos Airesā un tās apkārtnē vairāk kā 100 gadu garumā. Dejas sociālā izpausme ir pāra pastaiga apskāvienā tango mūzikas pavadījumā.

Argentīnas tango ir intelektuāli, emocionāli un fiziski neizsmeļama deja. Tajā var vienmēr atrast kaut ko jaunu, jo tango nav tikai iepriekš noteiktu kustību horeogrāfisks atkārtojums kā vairumā citu deju. Tango ir improvizācijas deja, kas padara katru brīdi interesantu un neatkārtojamu.

Kas var staigāt, tas var dejot tango! Nāc un piedalies!

Misija "Krokodils"

Sestdiena, 2015. gada 17. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 11:00. Ieeja bez maksas.

Dokumentālā filma "Mans tēvs baņķieris"

Piektdiena, 2015. gada 16. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 20:00. Ieeja bez maksas

Komēdija "Ontans i Anne"

Sestdiena, 2015. gada 10. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 19.00
IEEJA AR IELŪGUMIEM.
Rezervācija pa tālr. 67800933

Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē

Sestdiena, 2015. gada 3. oktobris

K/c "Berģi" plkst. 12:00
Radoša jauniešu izrāde "Velniņi", pēc R. Blaumaņa un informatīva tikšanās ar iedzīvotājiem, lai skaidrotu kas ir audžuģimene, aizbildnība, viesģimene un adopcija, un tikšanās ar praktiķiem. Sīkāk Garkalnes Ziņās 148 (zemāk) sākot no 4:50

"Pa Saulei" koncerts

Svētdiena, 2015. gada 27. septembris

K/c "Berģi" plkst. 17:00. Ieeja bez maksas.

Starptautiskā senioru diena

Sestdiena, 2015. gada 26. septembris

K/c "Berģi" plkst. 15:00

Soprānu trio "Appassionante"

Piektdiena, 2015. gada 18. septembris

K/c "Berģi" plkst. 20:00
Lasīt vēl...Pirkt biļetes

Deju studijas "Kaprīze" koncerts

Piektdiena, 2015. gada 19. jūnijs

K/c "Berģi" plkst. 19:00

Nāc nākdama, Jāņu diena!

Sestdiena, 2015. gada 13. jūnijs

K/c "Berģi" plkst. 14:00

Dāvā bērniem prieku!

Sestdiena, 2015. gada 23. maijs

Lapu iela 7, Berģi plkst. 12:00

Izrāde "Padegs un Padegs"

Piektdiena, 2015. gada 22. maijs

K/c "Berģi" plkst. 19:30
Lasīt vēl...Pirkt biļetes

Koncerts "Klau kā smaržo pavasaris!"

Piektdiena, 2015. gada 15. maijs

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncerts "Vecāku sirds tūkstoš krāsās mirdz..."

Ceturtdiena, 2015. gada 14. maijs

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Koncerts "Jo Tu esi man blakus"

Svētdiena, 2015. gada 10. maijs

K/c "Berģi" plkst. 12:00

Berģu krogus jampadracis

Sestdiena, 2015. gada 9. maijs

K/c "Berģi" plkst. 18:00

Frenka Jammas (Frank Yamma) koncerts

Ceturtdiena, 2015. gada 7. maijs

K/c "Berģi" plkst. 20:00
Lasīt vēl...Pirkt biļetes