GARKALNE.LV

Skaņas, telpas mijiedarbība un dzimtā puse mākslā – Zanda Puče

Pirmdiena, 2017. gada 3. aprīlis
    


Zanda Puče pabeigusi Mākslas akadēmiju 2016. gadā, (M.G.) Latvijas Grafikas mākslas fakultātē; no 2015 - ISSP Fotogrāfu skola; no 2014 – pabeidz Liepājas Universitāti kā jaunā mediju māksliniece (B.G). Viņai interesē zīmēšana, printmeikings, digitālās grafikas, fotogrāfijas, video un instalācijas. Viņa meklē jaunus izpausmes veidus un iespējas. Izprotot mūsdienu grafiskā dizaina estētiku, viņa veic sagatavošanās darbus, gatavojoties drukāšanai. Zandai interesē apvienot dažādus materiālus (fotogrāfijas, objekti, teksts), mākslas mijiedarbība ar vidi: iekštelpa un āra telpa. Viņa zina grafiskā dizaina galvenos principus, kuras tad arī izmanto savā radošajā darbībā.

Mūs viņa iepazīstināja ar saviem projektiem un darbiem 30. marta vakarā Garkalnes novada jaunatnes telpā: Mākslas ceļojums Ex-libri; Zemes skaņas; Olga; Mūsu mājas stāsti; Senā laiva; Melnā istaba; “PAR”, MEDĪBAS.

Zanda ir jauniete, kura skolniekiem Garkalnes skolā pasniedz foto un video mākslas pulciņu. Zandai ar skolniekiem Garkalnes skolā ir jauks video darbs “Mazais Princis” ar skolēnu taisītam lellēm. Trīs lietas, kas man nāk prātā ko teikt par pasākumu un Zandu ir: no skaņām izveidot vizuālu mākslas darbu, senu video apkopošana mākslinieciskā video klipā un ar mīlestību savas dzimtās puses popularizēšana. Pasākuma beigās piedalījāmies Zandas (mūzikas) videoklipa pirmizrādē.

Sīkāka informācija par jauno mākslinieci ir viņas mājas lapā.

Agnese Apse

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet