GARKALNE.LV

Titulu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2018” izcīna Madonas novads

Trešdiena, 2017. gada 16. augusts
    


12. augustā, Liepājā – Latvijas Jauniešu galvaspilsētā 2017 – Liepājas pašvaldība sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju rīkoja Starptautiskās Jaunatnes dienas svinības. Pasākuma ietvaros tika paziņots konkursa “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2018” uzvarētājs – Madonas novads, kas savu titulu izcīnīja sīvā konkurencē ar Rīgu un Daugavpili.

“Jau trešo gadu konkurss ir lieliska iespēja pašvaldībām izvērtēt padarīto jaunatnes jomā, lepoties ar saviem jauniešiem, izvirzīt jaunus izaicinājumus. Ir prieks, ka darbs ar jaunatni attīstītās un pašvaldības strādā, lai veidotu jauniešu izaugsmei pievilcīgu vidi. Un vēl jo lielāks prieks par jauniešiem, kuri gatavi darboties, rīkoties, atbalstīt un arī uzņemties atbildību, lai mēs visi kopā un katrs viens varētu būt lepni – lepni par savu pilsētu, par savu valsti, par paveikto un par sapņiem izdarīt vēl vairāk, tepat – savā zemē. 2018. gads iezīmēs Latvijas simtgadi – laiku, kad ne tikai svarīgi apzināties un svinēt sasniegto, bet vēl jo svarīgāk veidot ieceres nākamiem 100 gadiem un gribās ticēt un novēlēt aktīvu jauniešu līdzdalību savas valsts nākotnes noteikšanā.” savā uzrunā minēja Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa.

Starptautiskās jaunatnes dienas ietvaros, Liepājā, dalībniekus pulcēja arī citi pasākumi – Latvijas jauniešu festivāls un “Ghetto football” turnīrs. Dienas gaitā visi interesenti varēja piedalīties radošajās darbnīcās, sporta spēlēs, konkursos, kā arī apmeklēt koncertus un pārējās pasākuma programmā iekļautās aktivitātes.

Konkursu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2018” organizēja Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Jaunatnes padomi un nodibinājumu “Baltijas Reģionālais fonds”.

Liepājā starptautiskās jaunatnes dienas svinībās no Garkalnes novada bija trīs pārstāves, kuras piedalījās pasākuma aktivitātēs un iepazinās ar citiem jauniešiem no Latvijas.

Jaunatnes lietu speciāliste Agnese Apse

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet