GARKALNE.LV

“Erasmus +” projekts Polijā

Pirmdiena, 2017. gada 4. decembris
    


Šogad, sadarbībā ar Jaunatnes Starptautisko programmu aģentūru, es, jaunatnes lietu speciāliste, no 20. līdz 24. novembrim biju dalībnieks starptautiskā projektā “INTERNATIONAL COOPERATION FOR NEWCOMER” programmā “Erasmus +” (“Erasmus +” jaunatne darbībā). Projekts noritēja Polijā, netālu no Varšavas, apdzīvotā vietā Konstancin–Jeziorna.

Bijām sešpadsmit dalībnieki no dažādam ES valstīm , kā arī no Kaukāza, Krievijas un Baltkrievijas. Mēs bijām divas personas, kuras pārstāvēja Latviju. Apmācības vadīja trīs treneri, katrs no savas valsts (Polija, Īrija un Nīderlande).

Projekta apmācības mērķis bija mudināt dalībniekus uzsākt starptautiska projekta īstenošanu programmā “Erasmus +”.

Sākumā apzinājām un iepazinām programmas “Erasmus +” un šī apmācību projekta mērķi un gaidāmos rezultātus. Katrs, stādoties priekšā pārējiem dalībniekiem, pastāstīja par savu saistību ar jaunatnes jomas starptautiskiem projektiem un pieredzi tajos. Mēs visi dalībnieki bijām “newcomers”, jo darbojušies un bijuši saistīti ar “Erasmus +” programmu esam tikai valsts vai vietējās pašvaldības mērogā.

Tad mēs apzinājām, kurš ir no jaunatnes organizācijas, kurš no publiskas institūcijas, “brīvprātīgais” vai jauniešu līderis, projektu vadītājs vai “kas cits”. Sadaloties darba grupās, strādājām pie projekta realizēšanas etapiem. Sākumā apzinājām, ko jaunieši grib un cik tādu ir, līdz projekta rezultāta atskaitei un projekta mērķa sasniegšanas izvērtēšanai.

Nākamās bija mācības par jaunatnes apmaiņas kvalitātes aspektiem. Aspekti tika skatīti trīs virzienos:
1. Starpkultūras izglītības apzināšana;
2. Jaunatnes piedalīšanās;
3. Sadarbības partneru izvēle (sadarbība, līdzdalība un kontaktu veidošana)

Liela nozīme ir jauniešu izglītības procesam un veidam - formāla, neformāla vai neoficiālā, un projekta realizēšanas iespējamiem riskiem un izaicinājumiem. Projekta laikam, ietvertajām metodēm, nosacījumiem un uzdevumiem ( piem. kā piesaistīt jauniešus). Viens no kvalitātes aspektiem ir projekta resursi - budžets un sadarbības veidi (piem.- interneta vietnes, kā facebook.com u.c.).

Sadaloties grupu darbā, notika apmācības par programmas formalitātēm un budžeta sadali. Nobeidzot apmācības, strādājām pie viena no projektu realizēšanas etapa - partnerība, un prezentējām savu potenciālo partnerību (projektu).

Šīs apmācības man deva lielu starptautisku pieredzi, zināšanas un jaunus starptautiskus kontaktus. Jaunieti, ja vēlies iesaistīties kādā projektā jeb būt aktīvs sabiedriskajā dzīvē, kā atbalsts ir jaunatnes telpa Garkalnē, Vidzemes šosejā 33b vai ieskaties facebook.com/garjaunatne un garkalne.lv/jaunatnei.

Agnese Apse,
jaunatnes lietu speciāliste

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet