GARKALNE.LV

Garkalnes jaunieši jauniešu salidojumā Madonā jeb “Saskrienamies” Latvijas Jaunatnes galvaspilsētā - 2018

Ceturtdiena, 2018. gada 25. janvāris
    

Cauri mežiem un pa sniegiem 19. Janvārī (2018.g.) devāmies piecas personas no Garkalnes novada uz Latvijas pašvaldību jauniešu Domes un citas aktīvu jauniešu apvienības salidojumu “Saskrienamies” Madonā.

Vai atceraties, ka vasarā (2017. g.) Latvijas Jaunatnes galvaspilsētas titulu svinīgi Liepājā pārņēma Madonas novada jaunatnes pārstāvji. Konkurss “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta” tiek rīkots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas ietvaros. Atbalstītāji ir “MNJD”, EIROPAS KOMISIJA un Latvijas Jaunatnes Padome.

Garkalnes četri jaunieši varēja iepazīties, sadraudzēties, apmainīties ar idejām, piedalītos meistarklasēs un kopā labi pavadītu laiku ar jebkuru no 200 jauniešiem.

Dienas pirmajā pusē jaunieši tika sagaidīti Madonas BJC “KUBS” un piedalīties svinīgā Jauniešu galvaspilsētas 2018 karoga pacelšanā. To atklāja vietējie Madonas jaunieši ar priekšnesumiem. Atklāšanas vārdus teica Madonas novada domes priekšsēdētājs – Agris Lungevičs un Latvijas Jaunatnes padomes viceprezidents Mārtiņš Šteinš. Svinīgā ceremonijā karogs tika pacelts Madonas Saieta laukumā. Ar pusdienām mūs cienāja Madonas vidusskola.

Smeceres kroga Mūzikas klubā bija jautrākā un darbīgākā pasākuma daļa. Vadītājs sadalīja visus septiņās krāsu grupās – zilā, zaļā, oranžā, rozā, violetā, sarkanā un dzeltenā. Katram jaunietim sava ‘’krāsa’’ jau bija iedota reģistrācijā, un sākās savas grupas dalībnieku meklēšana.

Kad visi bija sadalījušies un atraduši savus biedrus, katra grupa vēl sadalījās divās mazākās grupās – domātāji un darītāji. Domātāji devās pie jomu ekspertiem, diskutēt par svarīgām lietām, apmainīties ar idejām un visu izdomāto ‘’uzlikt uz kastēm’’, tika apskatītas tādas tēmas kā – jauniešu domju savstarpēja sadarbība, efektīvi sociālie tīkli, jauniešiem tīkams pasākums, u.c. Toties darītāji devās uz improvizācijas teātri, kur meistarklasi vadīja improvizators Varis Klausītājs un Madonas BJC pedagoģe, improvizācijas teātra studijas "Pilnpiens" vadītāja Inese Zīle. Tikmēr jaunatnes darbinieki darbojās atsevišķā darba grupā, kurā pārrunāja gaidāmās aktivitātes Madonā šajā gadā, iztaujāja organizatorus, kā viņi sasnieguši šo mērķi un tāpat kā jaunieši, iepazina jaunus kolēģus no visas Latvijas.

Kad jaunieši bija jau sapazinušies un uzēduši mazas uzkodas, sekoja Sarunu šovs un intervijas ar pasākuma nozīmīgiem cilvēkiem- Madonas novada priekšsēdētāju, Madonas novada Jauniešu domes priekšsēdētāju u.c.. Ļoti interesantas bija jauniešu domju un citu jauniešu apvienību vizītkartes, 3 minūšu garš priekšnesums, kurās jaunieši iepazīstināja ar organizāciju, kuru pārstāv. Priekšnesumam bija jāatbilst tēmai, kura katrai organizācijai bija atšķirīga. Garkalniešiem tā bija “Burvju paklājs”, kurš ceļoja pa Garkalnes garo kalnāju, kā pastaiga, saskaroties ar Garkalnes novadpētniecību (J.Jaunsudrabiņa izziņas taku). Loterijas veidā jaunieši viens otru apdāvināja ar nelielu dāvaniņu.

Pēc visām vizītkartēm un intervijām sekoja ballīte, kurā muzicēja jauniešu grupa "Pieci" no Gulbenes. Paldies “Madonai”, pasākums ikvienam jaunietim bija ideju raisošs un ilgi atminams ar dejām, fotografēšanos, izzināšanu un savstarpējo iepazīšanos.

Jaunatnes lietu speciāliste Agnese Apse

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet