GARKALNE.LV

Pieredze no jauniešiem Dagdā

Otrdiena, 2018. gada 6. novembris
    

Sakarā ar jauniešu iniciatīvu sadarboties ar citas pašvaldības jauniešiem jeb kādu no Latvijas pašvaldību jauniešu centriem, šā gada 27. oktobrī divpadsmit Garkalnes jaunieši devās uz diviem Dagdas pašvaldības jauniešu centriem pie Dagdas jauniešu centru jauniešiem un darbiniekiem pieredzes apmaiņā. Dagdā ir ļoti aktīvi un uzņēmīgi jaunieši, gudri un radoši, paši organizēja un koordinēja mūsu novada jauniešu uzņemšanu ar centru darbinieku līdzdalību.

Tika iepazītas Dagdas Jauniešu centru telpas un dzīve tajās. Tur savstarpēji jaunietis jaunietim sniedz zināšanas, sadarbību un pavada brīvo laiku. Pieredzes ziņā Garkalnes pašvaldības jaunieši apzināja kā jaunietis var iesaistīties Jauniešu biedrībā, un gūt no tā vietējā līmenī iespējas un zināšanas sevis pilnveidošanai.

Jaunieši savā starpā varēja iepazīties un apmainīties ar kontaktiem. Visi kopā interesanti pavadījām laiku. Radās idejas par turpmākās sadarbības veidiem un idejām.

Bija iespējams braukt gar Baltkrievijas robežu un baudīt apkārtnes skaisto dabu. Visu jauniešu vārdā vēlētos izteikt lielu paldies Podjavas ģimenei, Sporta atrakcijas parka “Starp debesīm un zemi” vadītājiem par uzņemšanu un sportiski brīvā laika pavadīšanu Krāslavas novadā. Ierodoties Sporta atrakcijas parkā, neskatoties uz mitrumu, mums bija iespēja veikt trases posmu, kurš sastāvēja no vairākiem posmiem. Kad trase tika veikta, parka saimniece piedāvāja mums zupu un sava ābeļdārza ābolus, par ko mēs esam viņai ļoti pateicīgi.

Satikām turpat uz vietas parkā dažus vietējos Krāslavas jauniešus-aktīvistus. Pēc sarunas ar jauniešiem devāmies tālāk apskatīt pilsētas kultūras objektus – Krāslavas Svēta Ludviga Romas katoļu baznīcu un Plāteru pili.

Apmeklējuši Plātera pili un tā parku, no kura paveras skaists skats uz Daugavas lokiem, baznīcā mūs sagaidīja tās pārstāvis, kas īsumā pastāstīja par dievnama vēsturi.

Braucienu sanāca plānot tieši šādi, jo daudz laika aizņēma ceļš. Bet tas nekas, jo mūs veda Gunārs Bērtulsons, kurš ar savu humora izjūtu un sapratni mūs jauki aizveda un atveda atpakaļ mājās. Kā arī mēs nebraucām vieni, jo mūs ceļā pieskatīja mūsu jauniešu centra vadītāja Agnese Apse, bez kuras iesaistes nebūtu noorganizēts šis brauciens.

Garkalnes novada jaunieši un Agnese Apse

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet