GARKALNE.LV

Konkursā "Sabiedrība ar dvēseli" realizēti divi projekti

Pirmdiena, 2020. gada 10. februāris
    

Garkalnes novada dome 28. maija domes sēdē apstiprināja un izsludināja projektu konkursu “Sabiedrība ar dvēseli 2019”, paredzot finansējumu no pašvaldības 2019. gada budžeta programmas – “Projekts „Sabiedrība ar dvēseli””.

Konkursa ietvaros tika realizēti divi projekti “Ciemata “Jāņi” robežzīme”, projekta iesniedzēja Agnese Fūrmane un “Bērnu ziemas dziesmu albūma izdošana”, projekta iesniedzējs biedrība “Sirds Māja”, piešķirot katram no tiem 1000 EUR finansējumu.

Klāvs Zīberts,
Projektu vadītājs

Ciemata “Jāņi” robežzīme

Dzīvojam skaistā priežu meža ieskautā Garkalnes novada ciematā “Jāņi”. Manuprāt, esam ļoti draudzīgi un izpalīdzīgi kaimiņi, kuri reizēm svin kopīgus svētkus un pamazām iedibina savas tradīcijas. Ciemats ik gadu aug un veidojas, kļūstot par patīkamu dzīvesvietu nu jau vairāk kā 70 privātmāju iedzīvotājiem.

Kad 2004. gadā uzsākām mājas projektēšanu, bijām vieni no pirmajiem. Atceros dienu, kad atnācām arī vīru aplūkot potenciālo zemes gabalu. Tas bija vienkāršs, iedomāts laukums meža malā. Likās dīvaini, ka dzīvosim vieni paši mežā, bez ceļa un komunikācijām. Tomēr gāja laiks un visas lietas tika sakārtotas, ceļi ierīkoti, parādījās pirmie kaimiņi. Varbūt tāpēc, ka katra jauna kaimiņa parādīšanās likās īpašs notikums, ļoti sadraudzējāmies. Centāmies viens otram izpalīdzēt, gājām ciemos, draudzējās bērni. Ciemats sāka veidoties par patīkamu, dabai tuvu un draudzīgu teritoriju.

Šo gadu laikā esam sakopuši apkārtējos mežus no Padomju armijas atstātā mantojuma un sēņotāju ikgadējiem atkritumiem. Turpinām aktīvi katru gadu piedalīties talkās, ar Domes atbalstu ir ierīkots sporta laukums, tiek plānota ceļu asfaltēšana un apgaismošana. Laikam šī visa turpinājumā šķiet likumsakarīgi, ka mums ir izveidota iedzīvotāju Whatsapp grupa, kurā notiek komunikācija par aktuālajiem jautājumiem. Tā kādā šādā diskusijā radās ideja par to, ka būtu lieliski, ja mums būts skaista robežzīme, kurā varētu tikt attēlota zaļā vārna.

Atsaucība bija liela. Ciemata iedzīvotājs Matīss Kūlis radīja projektu, Rinalds Smilga aktīvi piedalījās zemes un betonēšanas darbos, Raimonds Fūrmanis organizēja darba procesu. Es iesniedzu projektu “Sabiedrība ar dvēseli”, kurš tika apstiprināts. Tādā veidā esam tikuši pie savas robežzīmes. Paldies visiem, kuri piedalījās, atbalstīja un iesaistījās. Noteikti, ka mūsu iedzīvotājiem nākotnē vēl būs jaunas idejas kā labiekārtot teritoriju un padarīt dzīvi “Jāņos” patīkamāku visiem.

Agnese Fūrmane

Bērnu mūzikas albums “Ziemas stāsts”

2019. gadā, tika nodibināta Garkalnes novada labdarības biedrība “SIRDS MĀJA”, kuras galvenais mērķis ir palīdzēt bērniem un jauniešiem attīstīt viņu talantus. Tika uzsākts pirmais lielais projekts – bērnu mūzikas albuma ierakstīšana un izdošana. Biedrības dibinātāja, dziesminiece un vokālā pedagoģe, Ilze Riže, uzrunāja 20 talantīgus Latvijas bērnus un jauniešus iesaistīties šajā projektā, aicinot parādīt savas spējas dziedāšanā un instrumentu spēlē. Tika radītas 11 ziemas dziesmas, kuras tika piemērotas konkrēto bērnu muzikālajām spējām. Garkalnes novadu šajā projektā pārstāvēja 7 bērni un jaunieši. Patiess prieks par izveidojušos sadarbību ar Garkalnes skolu un īpaši direktora vietnieci Mākslu jomā Ingu Pelcmani, kura iepazīstināja ar tik talantīgiem savas skolas audzēkņiem – Jēkabu Tarandu, Ģertrūdi Tarandu, Robertu Lielbārdi un Patrīciju Skricku. 3 mēnešus notika cītīgs darbs Rīgas ierakstu studijā “Jump Sound”. Visiem bērniem un jauniešiem šī bija pirmā pieredze strādāt profesionālā ierakstu studijā, kas bija ļoti liels izaicinājums, bet tas attaisnojās. Rezultātā 2019. gada 3. novembrī notika bērnu mūzikas albuma “Ziemas stāsts” prezentācijas koncerts Garkalnes skolā.

Ilze Riže,
Biedrības “SIRDS MĀJA” dibinātāja

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet