GARKALNE.LV

Apglezno un nobildē arī Tu savu pastkastīti

Trešdiena, 2020. gada 18. marts
    

Šogad no 10. marta līdz 10. septembrim “BILŽU BIROJS”, mūzikas un mākslas festivāla “BILDES” rīkotājs, sadarbībā ar VAS “Latvijas Pasts” rīkos akciju “ApGLEZNO un noBILDĒ arī Tu savu pastkastīti!”.

Mūsdienās cilvēki par saziņas avotu izmanto internetu un sociālos tīklus, bet nekas nevar būt personiskāks par pastkastītē saņemtu, ar roku rakstītu vēstuli, ko uz mājām atgādājis pastnieks. Pastkastīte ir mājvieta ziņām, pārsteigumiem, labajām domām, vēlējumiem un sapņiem.

Pagājušajā gadā, domājot par vēstuļu sūtīšanas burvību un romantiku, festivāla “BILDES 2019” dalībnieki (mūziķi, mākslinieki, fotogrāfi, žurnālisti u.c., kā arī viņu bērni) apgleznoja vai citādi mākslinieciskoja pastkastītes, piešķirot tām jaunu, neierastu veidolu. Neliels atskats uz izstādes tapšanu “BILŽU” vasaras nometnē.

Izstādes darbi un pašu mākslinieku emocijas akcijas rīkotājus tik ļoti iedvesmoja, ka šī aizsāktā tēma tiks turpināta arī šogad, “BILŽU” 35. jubilejas gadā, un radīšanas prieku nodot tālāk visai Latvijai. Šogad tiek aicināti privāto pastkastīšu īpašnieki kopā ar bērniem un citiem ģimenes locekļiem atjaunot, mākslinieciskot vai radoši personalizēt savas piemājas pastkastītes, padarīt tās krāsainas un īpašas.

Lai piedalītos akcijā un kļūtu par “BILŽU” neklātienes dalībnieku, gatavās pastkastītes būs jānofotografē un jāiesūta uz “BILŽU BIROJA” e-pastu. Pēc rezultātu apkopošanas akcijas noslēgumā mūzikas un mākslas festivāla “BILDES 2020” laikā tiks paziņots aktīvākais novads, pilsēta un skola.

Tija Auziņa

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet