GARKALNE.LV

Garkalnes novada bāriņtiesas darbība ārkārtējās situācijas laikā

Ceturtdiena, 2020. gada 19. marts
    

1. Par klātienes pieņemšanu un informācijas apstrādi

Garkalnes novada bāriņtiesa nodrošina iespēju visā bāriņtiesas darba laikā sazināties pa tālruni 6780 0921 un e-pastu , kā arī apstrādā saņemtos dokumentus. Dokumentu saņemšana organizēta saskaņā ar pašvaldības noteikto kārtību dokumentu iesniegšanai un pieņemšanai ārkārtējās situācijas laikā, un iedzīvotājiem, kuriem nav iespējas tos nosūtīt elektroniski vai pa pastu, ir nodrošināta pastkastīte dokumentu ievietošanai pašvaldības ēkā.

Ja akūti nepieciešama klātienes konsultācija, bāriņtiesa lūdz personu rakstiski apliecināt, ka persona nav paaugstinātā riska grupā, kas noteikta ar Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojumu Nr. 103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 4.12. punktu, proti, nav persona un nav kontaktpersona, kura atgriezusies no Covid-19 skartās valsts vai teritorijas. Ikviena persona, ar akūtu respiratoru saslimšanu tiek lūgta atlikt klātienes konsultāciju.

Aicinām nekavējoties ziņot bāriņtiesai, ja kāda rīcībā ir informācija par bērnu, kurš palicis bez likumiskajiem pārstāvjiem, vai aizgādnībā esošu personu, kuras aizgādnis atrodas ārpus Latvijas.

Bāriņtiesa lūdz ņemt vērā bāriņtiesas pamatuzdevumu – prioritāri nodrošināt bērna un aizgādnībā esošas personas tiesības.

2. Par plānotajām bāriņtiesas sēdēm

Bāriņtiesas sēdes pēc iespējas tiks organizētas bez administratīvā procesa dalībnieku klātbūtnes. Lūdzam administratīvā procesa dalībniekus, ņemot vērā ārkārtējo situāciju valstī, rakstveidā iesniegt viedokli par paredzēto sēdes jautājumu, kā arī sniegt piekrišanu izskatīt lietu bez administratīvā procesa dalībnieka klātbūtnes.

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet