GARKALNE.LV

Mājas. Ziepes. Divi metri.

Piektdiena, 2020. gada 3. aprīlis
    

Covid-19 infekciju izraisošais koronvīruss izplatās, tieši kontaktējoties ar inficētu personu, ar sīkiem pilieniem, kas rodas inficētajai personai runājot, šķaudot vai klepojot vai netieša kontakta ceļā, pieskaroties virsmām un priekšmetiem, kas piesārņoti ar elpceļu izdalījumiem. Tādēļ vadošo speciālistu ieteiktie galvenie piesardzības pasākumi ir:
1. Palikt mājās, ja tas ir iespējams, strādāt attālināti un atturēties no publisku vietu apmeklēšanas vispār vai darīt to tikai ārkārtējas nepieciešamības gadījumā;
2. Mazgāt rokas ar ziepēm un darīt to bieži, rūpīgi, vismaz 20 sekunžu ilgumā. Īpaši svarīgi ir rokas mazgāt, atgriežoties mājās pēc sabiedrisku vietu apmeklēšanas, pēc šķaudīšanas un klepošanas, pēc kontakta ar slimniekiem vai viņu apkārtējo vidi, pēc tualetes apmeklēšanas, pirms ēšanas un citos gadījumos;
3. Divu metru distanci no citiem cilvēkiem jeb sociālo distancēšanos ievērot vienmēr tajos gadījumos, kad tomēr nākas doties ārpus mājas.

Šo vienkāršo piesardzības paņēmienu ievērošana un paradumu maiņa ir būtisks solis, lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību!

Ar aktuālajiem ierobežojumiem iepazīties iespējams MK mājaslapā. Tīmekļvietnē covid19.gov.lv apkopota informācija no atbildīgo iestāžu mājaslapām, statistikas dati, kā arī biežāk uzdotie jautājumi un atbildes uz tiem.

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet