GARKALNE.LV

Militārās mācības jūlijā

Ceturtdiena, 2020. gada 23. jūlijs
    

No 24. jūlija plkst. 20.00 no līdz 26. jūlija plkst. 17.00 Ādažu poligonā notiks Zemessardzes vienības ložmetēju kaujas šaušanas treniņš gan dienas gaišajā, gan tumšajā laikā. Tiks izmantoti apgaismes lādiņi.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem. Mācībās radītais troksnis netiek uzskatīts par industriāli radītu troksni un līdz ar to netiek ierobežots laikā un vietā, ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam.


No 23. līdz 26. jūlijam militārajā bāzē Linezera ielā 6 norisināsies Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 13. Kājnieku bataljona rīkotas militārās mācības, kurās piedalīsies vairāk nekā 70 karavīru un zemessargu. Mācību laikā tiks izspēlēta bāzes atgūšana un aizsardzība. Zemessargi gan ar kājām, gan ar tehnikas vienībām pārvietosies arī pa koplietošanas ceļiem, kā arī izmantos salūtmunīciju un citus imitācijas līdzekļus, kas rada tikai skaņu, bet neapdraud apkārtējos cilvēkus. Šie imitācijas līdzekļi tiks izmantoti gan militārās bāzes teritorijā, gan ārpus tās, bet tikai diennakts gaišajā laikā. Daļa mācību norisināsies arī Sužos.

Zemessardzes 1. Rīgas brigāde aicina iedzīvotājus nesatraukties, redzot mācību nolūkā pārvietojamies militāro transportu un zemessargus formastērpos, ar ieročiem un sakaru līdzekļiem, un izturēties pret mācībām ar izpratni.

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet