GARKALNE.LV

Dižozolu takas atklāšana Skuķīšos

Pirmdiena, 2020. gada 10. augusts
    

2020. gada 19. augustā plkst. 14.00 DIŽOZOLU TAKAS svinīgā atklāšana. “Upesrūķi”, Skuķīši, Garkalnes novads

Transporta nepieciešamības gadījumā, nokļūšanai uz pasākuma norises vietu, aicinām zvanīt – 2731 3168, vai rakstīt krista.kleina@garkalne.lv

Ieeja bez maksas. Apmeklētājiem pulcēšanās pusstundu pirms pasākuma sākuma, ievērojot valstī noteiktās drošības prasības.


Tā process sākās – piecus gadus atpakaļ. Ar pavasara talkām aprīlī. Uz tām katru gadu brauca vismaz divdesmit talcinieki no dažādām Latvijas malām. Kopā un palēnām. Pirmajā talkā talcinieki palīdzēja aizbērt kabeļracēju izraktās un atstātās 50 bedres. Nākošā gada vasarā taku nobērām ar šķeldu. Cirtām krūmus un ozolus pakāpeniski atbrīvojām no brikšņiem. Teritorijas sakopšanas darbus turpinājām arī rudenī un ziemā, tad sadedzinājām visas kritalas un zarus. Sāka parādīties simpātiska ainava. Attīrījām Tumšupi no sagāztajiem kokiem un bebru dambjiem. Garkalnes novada dome noslēdza līgumu ar teritorijas plānotāju, arhitektu Aināru Lindi. Vadoties pēc arhitekta plānojuma sākot ar pavasari, vismaz reizi mēnesī "iztrimmerējām" taciņas uz un ap 5 dižozoliem. Izpļāvām, un nātru vietā sāka augt citas pļavu puķes, nu ir vieta, kur lasīt jāņuzāles vainagiem un veselīgām pļavu zāļu tējām.

Dižozolu dabas takas projektu vada Garkalnes novada domes projektu un attīstības daļas vadītājs Gundars Krievs un 2019. gadā Garkalnes dome noslēdza līgumu ar namdari Kasparu Arni par tiltiņu, laipu, informācijas stendu izbūvi un to uzstādīšanu. Šodien ar lepnumu varam sacīt – viens mazs Latvijas stūrītis ir sakopts un priecē visus, kuri tur atrod laiku kopā ar ģimeni, veselīgai pastaigai pie dabas krūts.

Acis darba izbijās, rokas darba nebijās! Daudz rociņu, daudz kājiņu, lielu darbu padarīja! Paldies visiem labajiem cilvēkiem, kuri piedalījās ar savām idejām, ar savu darbu, ar savu līdzdarbošanos. Tikai kopā mums izdevās radīt Dižozolu parku Skuķīšu ciemā.

Dina un Miervaldis Kaļāni

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet