GARKALNE.LV

Pašvaldības policija strādā, lai jūs varētu atpūsties

Ceturtdiena, 2021. gada 21. janvāris
    

Tuvojas kārtējās brīvās dienas un, kamēr nav nokusis sniegs un ledus uz atklātajām ūdenstilpnēm, Garkalnes novada iedzīvotāji dosies atpūtā pie dabas.

Garkalnes novada pašvaldības policija grib vērst iedzīvotāju vērību uz to, ka valstī joprojām pastāv ierobežojumi, kuru ievērošana visiem ir saistoša. 2020. gada 6. novembra Ministru kabineta rīkojums Nr. 655 „Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 5. 4. punkts aizliedz privātu pulcēšanos, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros. Šie ierobežojumi paliek spēkā vēl vismaz līdz 2021. gada 7. februārim.

Vēršam iedzīvotāju uzmanību uz to, ka, baudot ziemas priekus uz sniegota kalna vai slidojot uz ledus, jāievēro sociālās distancēšanās nosacījumus. Lūgums ievērot 2 metru distanci starp personām no dažādām mājsaimniecībām.

Garkalnes novada pašvaldības policija nedēļas nogalēs pievērsīs pastiprinātu uzmanību vietām, kuras iecienījuši novada iedzīvotāji savu ziemas prieku baudīšanai. Esiet atbildīgi un cieniet citus un nesabojājiet sev ziemas prieku izbaudīšanas sajūtas.

2013. gada 7. marta likuma "Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli" 21. pants nosaka, ka par ārkārtējās situācijas un izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no divām līdz četrsimt naudas soda vienībām, kas naudas izteiksmē ir no 10 līdz 2000 EUR apmērā.

Iedzīvotāju drošības labad Garkalnes novada pašvaldības policija lūdz ievērot piesardzību, kāpjot uz atklāto ūdenstilpņu ledus. Nekāpiet uz ledus, ja neesat pārliecināti par ledus biezumu un stiprumu, sevišķi vietās, kur piekrastes zonā aug meldri, jo tur ledū veidojas gaisa kabatas un ir palielināts risks ielūzt ledū. Vecāki, lūdzu neatstājiet savus mazgadīgos bērnus uz ūdenstilpņu ledus bez uzraudzības, jo nelaimei ir vajadzīgs tikai viens mirklis!

Lūgums mehānisko transportlīdzekļu vadītājiem ņemt vērā, ka Garkalnes novadā ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem uzbraukt uz ūdenstilpņu ledus ir aizliegts!

Garkalnes novada domes 2014. gada 26. jūnija saistošie noteikumu Nr. 10 "Par sabiedrisko kārtību Garkalnes novadā" 8. punktā noteikts, ka nav pieļaujam izbraukšana ar mehānisko transportlīdzekli uz ūdenstilpnes ledus, izņemot gadījumus, kad nepieciešams sniegt palīdzību vai apsaimniekot ūdenstilpni.

Gribam atgādināt iedzīvotājiem, ka dodoties ar saviem transportlīdzekļiem, lai slēpotu vai slidinātos no kalniņiem uz Garkalnes novada mežiem, ievērojiet 2015. gada 2. jūnija Ministru kabineta noteikumu Nr. 279 "Ceļu satiksmes noteikumi" 114. punktu, kas nosaka, ka transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana atļauta ceļa labajā pusē iespējami vairāk pa labi uz nomales, bet, ja tās nav,– brauktuves malā vietās, kur ir iespējams piebraukt, nepārkāpjot šo noteikumu prasības; 116. punkta nosacījumu par to, ka transportlīdzekļus atļauts apstādināt un novietot stāvēšanai vienā rindā paralēli brauktuves malai; kā arī to, ka apstāties un stāvēt aizliegts saskaņā ar šo noteikumu 121.13. punktu ārpus apdzīvotām vietām bīstamu pagriezienu tuvumā un citās vietās, kur redzamība kaut vienā virzienā ir mazāka par 100 m.

Tāpat 2000. gada 24. februāra "Meža likuma" 5. pants 1. daļa nosaka, ka fiziskajām personām ir tiesības uzturēties un brīvi pārvietoties valsts un pašvaldības mežā, ja normatīvajos aktos nav noteikts citādi un ja tajā nav ierīkotas speciālas nozīmes plantācijas vai iežogotas meža platības dzīvnieku turēšanai nebrīvē un aizsargjoslas ap ūdens ņemšanas vietām atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Transportlīdzekļus atļauts lietot, tikai pārvietojoties pa ceļiem un dabiskām brauktuvēm, izņemot pārvietošanos meža aizsardzības, valsts aizsardzības vai sabiedrības drošības uzdevumu veikšanai, kā arī meža apsaimniekošanas darbu veikšanai, saskaņojot ar meža īpašnieku vai tiesisko valdītāju.

Lūgums ievērot šā likuma prasības un, atstājot savus transportlīdzekļus stāvēšanai, neatstāt tos uz dabiskām brauktuvēm vai mežā. Atrodoties mežā vai citās aktīvās atpūtas vietās, neatstājiet aiz sevis atkritumus, nogādājiet savus atkritumus līdz atkritumu konteineram, cienīsim dabu un citu līdzcilvēku vēlmi atpūsties tīrā un sakārtotā vidē.

Garkalnes novada pašvaldības policija

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet