GARKALNE.LV

Lielgabarīta atkritumu talka

Ceturtdiena, 2021. gada 1. aprīlis
    

Pašvaldības SIA „Garkalnes Komunālserviss” informē, ka ar Garkalnes novada domes atbalstu tradicionālā Lielgabarīta atkritumu bezmaksas savākšanas talka šogad notiks aprīļa beigās, bet nedaudz citādi kā ierasts. Jau pirms gada secinājām, ka vēsturiskā kārtība, kā ir organizēts šis pasākums, prasa uzlabojumus. Šogad tie ir ieviesti, lai nodrošinātu vēl efektīvāku atkritumu savākšanu un šķirošanu.

Šogad pirmo reizi viss novads netiks apkalpots vienā dienā. Tiks pielietots princips “Noteikta diena – noteikta apdzīvota vieta”, saglabājot jau esošo kārtību – tikai reģistrēti pieteikumi ar lietu uzskaitījumu! Jums tiks nosūtīta individuāla ziņa (sms vai e-pasts) par dienu, kad tiks izvesti atkritumi, kā arī reģistrācijas nr., kas jānorāda uz/pie atkritumiem. Pieteikumi tiks pieņemti līdz 15. aprīlim. Izvest atkritumus pēc noteikta maršruta uzsāksim jau 19. aprīlī. Lūdzam novietot lielgabarīta atkritumus ārpus teritorijas vienu dienu pirms plānotās izvešanas, kā arī nedarīt to pirms apstiprinājuma ziņas saņemšanas.      

Arī šogad Garkalnes novada iedzīvotājiem, kam ir noslēgts līgums par sadzīves atkritumu izvešanu, tiek piedāvāta iespēja bez maksas nodot:

·           Automašīnu riepas BEZ diskiem (tikai 4 gab. no vienas mājsaimniecības), tos, kam ir vairāk riepu vai kravas automašīnu riepas, lūdzam griezties pie uzņēmumiem, kas nodarbojas ar riepu pieņemšanu vairumā (www.ekoosta.lv, www.ecobaltiavide.lv );

·           Nolietotu santehniku – vanna, pods, krāns utt.;

·           Mēbeles (nestiklotas) – gulta, galds, krēsls, skapis, matracis utt. Mēbelēm ir jābūt izjauktām!;

·           Visa veida sadzīves tehniku – ledusskapis, veļas mašīna, gāzes plīts, televizors un datortehnika utt.;

·           Dažādus metāla izstrādājumus – stieples, žogus, caurules, loksnes utt.;

Netiks pieņemts šīferis, bīstamie atkritumi (t.s. akumulatori u.c.), būvgruži (t.s. krāsu kannas un zāģmateriāli, dēļi, bruģis, jumta seguma loksnes utt.) un automašīnu detaļas (bamperi, sēdekļi, stikli, apšuvums, u.c.), kā arī iepakojums ar ķīmijas un ķimikāliju paliekām, jo ar to nodarboties drīkst tikai īpaši sertificēti uzņēmumi.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka atkritumi, kas var tikt mesti sadzīves atkritumu konteinerā, netiks ņemti (drēbes, iepakojums, nelieli sadzīves priekšmeti u.c.) arī tad, ja būs sapakoti maisos.

Arī šogad Lielgabarīta talkas ietvaros netiks ņemts logu stikls, jo stikla droša savākšana un pārvadāšana ir sarežģīts un laikietilpīgs process, bet, saprotot, ka logu un siltumnīcu stikls ir problēma arī mūsu klientiem, piedāvāsim iespēju noteiktā laikā atvest tos pie mums uz Vidzemes šoseju 1D, Garkalnē iepriekš zvanot vai rakstot līdz 23. aprīlim.

Ļoti lūdzam šo jauko tradīciju, kas ļauj iedzīvotājiem atbrīvoties no kādas lielākas nevajadzīgas mantas, neizmantot ļaunprātīgi, piesakot visas gadiem krātās iedzīves izvešanu pārcelšanās vai remonta gadījumā. Ir bijuši gadījumi, kad pat ar vienu kravas automašīnu nepietiek, lai izvestu visu lieko. Šādos gadījumos ir jāizmanto lielgabarīta atkritumu konteiners, bet šī talka nav tam domāta. Apjoms, kas pārsniedz 4m3, ir jāizved ar maksas lielgabarīta konteineru.

Kā ik gadu tiks nodrošināts bezmaksas transports, ko iespējams pieteikt zvanot pa tālruņiem 67998645 vai 26616679, vai rakstot uz e-pastu info@garkalnesks.lv līdz 15. aprīlim. Lūdzam izmantot elektronisku saziņu, ja Jums ir tāda iespēja, kā arī aicinām aizpildīt kontaktu formu mūsu mājas lapā www.garkalnesks.lv sadaļā “Lielgabarīta talka 2021. gada aprīlī”. Lai veiksmīgi organizētu darbu, ir jāpiesaka precīzs izvedamo lietu uzskaitījums.

Arī šogad tiks veikta stingra uzskaite – atkritumi bez maksas tiks savākti tikai pieteiktajā apjomā no pieteiktajām adresēm! Nepieteiktās adreses netiks apkalpotas! Tas attiecas arī uz daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem.

Atšķirībā no citiem gadiem, rūpējoties par savu darbinieku un arī Jūsu drošību un veselību, iekraušanu pilnībā nodrošināsim mēs. Par iespēju atvest atkritumus pašiem lūdzam sazināties elektroniski vai zvanot, jo to varēs tikai ar speciālu caurlaidi, kas tiks elektroniski nosūtīta katram klientam.

Lielgabarīta mantām obligāti ir jābūt vietā, kur var piebraukt ar kravas automašīnu.

PSIA “Garkalnes Komunālserviss”

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet