GARKALNE.LV

Velopavasaris ir sācies. Policijas informācija

Piektdiena, 2021. gada 16. aprīlis
    

Gaisā virmo pavasaris, dienas paliek siltākas un garākas. No lodžijām šķūņiem un garāžām tiek izcelti velosipēdi un aktīvās atpūtas cienītāji arvien biežāk dodas izbraucienos.

Gribam vērst iedzīvotāju uzmanību uz apstākli, ka nepieciešams pašiem atsvaidzināt atmiņā velosipēdu vadītāju pienākumus, pirms piedalīties ceļu satiksmē, kā arī pārrunāt ar savām atvasēm jautājumus, kuri jāievēro velosipēda vadītājam izbraucot uz ceļiem un ielām.

Pirms piedalīties ceļu satiksmē, pārliecinieties vai Jūsu velosipēds ir aprīkots atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem, ar atstarotājiem, lukturiem, bremzēm utt. Atceraties, ka velosipēda vadītājs ir mazāk aizsargātais ceļu satiksmes dalībnieks, līdz ar to, tā drošība uz ceļa, lielā mērā, ir atkarīga no tā, vai velosipēdists ir pamanāms, it sevišķi tumšajā diennakts laikā. Tumšajā diennakts laikā velosipēdam ir jābūt aprīkotam ar baltas gaismas lukturi priekšpusē un sarkanas krāsas lukturi aizmugurē, pretējā gadījumā, ja velosipēds nav šādi aprīkots, tā vadītājam jālieto gaismu atstarojoša veste.

Vēl viens sāpīgs jautājums, kas jāatceras velosipēdu lietotājiem ir tas, ka velosipēds, joprojām, ir iekārojams objekts zagļu vidū. Valstī šā gada pirmajos trijos mēnešos ir nozagti vairāk nekā 150 velosipēdi un tie ir tikai reģistrētie gadījumi. Lai nebūtu sarūgtinājums par nozagtu velosipēdu, lūgums neatstāt savus divriteņus bez pieskatīšanas. Pieslēdziet tos pirms ieejat veikalā, atstājot velosipēdus pie izglītības iestādēm vai citās sabiedriskās vietās. Neatstājiet velosipēdus nepieslēgtus kāpņu telpās, it sevišķi nakts stundās. Arī privātā teritorijā nebūtu vēlams uz nakti pamest savu velosipēdu vietā, kura ir pārskatāma no teritorijas ārpuses, zagļi pamanās piesavināties velosipēdus arī no privāto īpašumu pagalmiem.

Atceraties, ka reģistrējot savu velosipēdu CSDD, pastāvēs lielāka iespēja, ka atrodot nozagto velosipēdu, tiks atrasts arī tā īpašnieks, kā arī šādu velosipēdu tālākpārdošana ir apgrūtinošāka.

Garkalnes novada pašvaldības policija

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet