GARKALNE.LV

Aicinājums pieteikties Mājas kafejnīcu dienai

Piektdiena, 2021. gada 7. maijs
    

Vai esi dzirdējis par bagātīgo cienastu leiputriju, kur debesmannas pļavas, skābo bonbongu ziedi, tilti no šokolādes un piena upes ķīseļa krastos, bet pa gaisu lido cepti putni un sivēni un, kad paplet muti – paši laižas klāt?

Uzbursim lejputriju mūsu Mājas kafejnīcu dienā – 4. septembrī, kad Ropažu, Garkalnes, Stopiņu un Salaspils novadu teritorijās, Lielās un Mazās Juglu krastos norisināsies cienastu un mielošanās svētki.

Šeit, pagalmos, dārzos, ielās un skvēriņos viesus uzņems mājražotāji, viesu namu un privātmāju saimnieki, radošie daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji, kas līdz šim ar gardumiem lutinājuši savas ģimenes un draugus, bet kafejnīcas savu īpašo piedāvājumu pasniegs ārpus ierastās telpas.

Tāpēc aicinām visus uzņēmējus un vietējos iedzīvotājus, kam ir iekšā un gribas parādīt ārā, kam patīk viesi un ciemošanās, kam pūrā īpašas un neparastas receptes, tikpat labi ģimenes, kas svētdienās cep savas gardās un kraukšķīgās vafeles, kuras noteikti garšotu arī citiem, tāpat arī tos, kas jau vai vēl tikai plāno veltīt savu dzīvi ļaužu garšu kārpiņu lutināšanai! Vienvārdsakot – visus tos, kam patīk un sanāk gatavot un cienāt, kļūt par šīs dienas dalībniekiem un cienastu gatavotājiem – jo šī būs Jūsu diena un iespēja – gan pacienāt, gan nopelnīt – lai mūsu novadu upes uz šo vienu dienu vasaras izskaņā tiešām pārtaptu par piena upēm ķīseļu krastos, kur ļauts nokļūt visiem, kam patīk gardi paēst, panašķoties, uzcienāties, baudīt un dzīvot garšīgi.

Kas ir Mājas kafejnīca?

Māju kafejnīcu dienu koncepts: 2021. gadā dažādās nedēļas nogalēs, sākot no jūnija līdz pat oktobrim, visā Latvijā ar LIAA un “Lauku Ceļotājs” atbalstu un vietējiem teritorijas koordinatoriem tiek organizētas “Māju kafejnīcas”, kad uz vienu vai divām dienām viesu nami, lauku sētas, saimniecības, privāto un daudzdzīvokļu namu pagalmi un sētas un citas vietas, kas ikdienā nav saistītas ar uzņēmējdarbību un ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, pārvēršas par kafejnīcām. Interesentiem un ciematu viesiem par samaksu tiek piedāvāts nogaršot katra individuāli sagatavotos ēdienus, ģimenes receptes, tādējādi gūstot lielisku garšas pieredzi, ko ir iespējams papildināt arī ar interesantu un saistošu kultūras programmu.

Mājas kafejnīcā kā dalībnieks var piedalīties ikviens interesents, gan uzņēmēji, gan fiziskas personas, arī tie, kas nav saistīti ar ēdināšanu vai tūrismu, bet kas ir gatavs šajā dienā, 4. septembrī, uzņemt, pacienāt un iepriecināt cienastu tīkotājus savās sētās, pagalmos, piemājās, saimniecības vai uzņēmuma teritorijās, kā arī, vienojoties ar vietējiem koordinatoriem, arī pašvaldībai piederošā teritorijā ārpus savas mājvietas.

Dalībnieku galvenie uzdevumi dalībai šajā pasākumā būtu – sagatavot savu īpašo ēdienkarti un gardumu piedāvājumu ar cenām, izvērtēt, kur tieši piedalīsies kā mājas kafejnīca, un izdomāt savas konkrētās mājas kafejnīcas nosaukumu, vēlams un iespēju robežās sasaistot to ar kopējā novadu teritorijas koncepta “Piena upes ķīseļu krastos” tematiku.

Visiem dalībniekiem tiks paredzētas arī attālinātās apmācības par sanitārajām prasībām un drošību, mārketingu un saskarsmi ar apmeklētājiem (apmācību datumus izziņos individuāli). Visiem Ropažu, Garkalnes, Stopiņu un Salaspils interesentiem, kas būs izrādījuši interesi un pieteikušies dalībai šajā pasākumā, tiks organizēta arī atsevišķa tikšanās ar savas teritorijas pārstāvjiem/koordinatoriem.

Dalībnieku pieteikšanās pie teritorijas koordinatoriem notiek un ir iespējama līdz 29.05. plkst. 23:59.
Piesaki savu dalību Mājas kafejnīcai līdz 29. maijam šeit.

Jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar vietējiem koordinatoriem:
– Ropažu Garkalnes partnerību, Janu Mihailovu – e-pasts ropazigarkalne@gmail.com, Tālr. 25189898
– Salaspils TIC – Janu Freimani – e-pasts jana.freimane@salaspils.lv, Tālr. 26398463

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet