GARKALNE.LV

Policija atgādina – ūdens kļūdas nepiedod

Trešdiena, 2021. gada 19. maijs
    

Kaut arī vasara sevi vēl nav pieteikusi pilnā mērā, tomēr tā neatlaidīgi tuvojas un ūdens prieki šovasar neizpaliks. Ik gadu uz ūdens notiek simtiem nelaimju. Dažas ir ar laimīgām beigām, citas – beidzas letāli.

Gribam atgādināt vecākiem, esot ūdenskrātuvju tuvumā, neizlaidiet savas atvases no redzesloka. Noliekat malā savas viedierīces laikā, kad Jūsu bērns atrodas ūdenī vai tā tiešā tuvumā. Pieskatiet savus bērnus laikā, kad tie peldas pie mājas uzstādītajos baseinos, nereti nelaimes mēdz notikt vietā, kas liekas salīdzinoši droša. Ūdens ir viltīgs, bet bērni mēdz būt pašpaļāvīgi.

Ūdens sporta un atpūtas cienītāju uzmanību gribētos vērst uz drošības pasākumu ievērošanu, atrodoties uz ūdens. Supojot, kaitojot, burājot, braucot ar ūdens motocikliem un citos gadījumos, kad to paredz likums, lietojiet glābšanas vestes. Tā nav vienkārša likumdevēja iegriba, tā ir drošība uz ūdens.

Atpūtas kuģu, motorlaivu un ūdens motociklu vadītāju ievērību gribētos vērst uz to, lai tiktu ievēroti kuģošanas noteikumi iekšējos ūdeņos. Pārvietojoties ātrā gaitā, lūdzu ievērojiet citu ūdens prieku baudītāju tiesības uz drošu un mierīgu atpūtu. Nepietuvojieties citiem peldlīdzekļiem bīstami tuvu, braucot ar lielu ātrumu, Jūsu pavadošais vilnis var apdraudēt šo cilvēku drošību uz ūdens. Peldvietu un peldētāju tuvumā samaziniet ātrumu līdz minimumam, bet vislabāk, izvairieties vadīt motorizētos ūdens transportlīdzekļus šādu vietu tuvumā.

Pārvietojoties ar motorizētajiem ūdens transportlīdzekļiem pa Baltezera – Juglas kanālu, ievērojiet likumā noteiktos ātruma ierobežojumus. Pavadošais vilnis izskalo kanāla krastus, kā rezultātā, erozijas ietekmē tiek bojāta krasta līnija un kanāla malā esošā infrastruktūra.

BRĪDINĀM!
ATRODOTIES ALKOHOLA VAI CITU APREIBINOŠU VIELU IETEKMĒ UZ ŪDENS, JŪS APDRAUDAT CITUS UN SEVI DUBULTĀ!

Atceraties, ka gadījumā, ja notikusi nelaime uz ūdens, nekavējoties izsauciet palīdzības dienestus. Laicīga glābēju vai neatliekamās palīdzības ierašanās var glābt kāda cilvēka dzīvību.

VUGD (Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests) – 112
NMPD (Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests) – 113
POLICIJA – 110

Garkalnes novada pašvaldības policija

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet