GARKALNE.LV

Beidzot tiks likvidēts vides piesārņojuma perēklis Bukultos

Trešdiena, 2021. gada 19. maijs
    

Jau šonedēļ tiks uzsākti būvdarbi Kalnavīgantu ielā Bukultos, kur tiks uzbūvēta kanalizācijas sūkņu stacija, spiedvads un nepieciešamās inženierkomunikācijas (būvobjekta shēma pielikumā), lai Kalnavīgantu ielas iedzīvotāju īpašumus varētu pieslēgt pie centralizētās kanalizācijas, un slēgt nelegāli uzbūvētās un nefunkcionējošās lokālās attīrīšanas iekārtas.

Problēmas ar neattīrītu notekūdeņu nonākšanu apkārtējā vidē sākās jau pirms vairākiem gadiem. No 2013.-2015. gadam, kad bija iespēja uzbūvēt centralizētās kanalizācijas tīklu Kalnavīgantu ielā projekta “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Baltezerā” ietvaros, to nevarējām izdarīt, jo Kalnavīgantu iela bija privātīpašums, un īpašnieks, kas bija nonācis maksātnespējas procesā, to nesaskaņoja. Vēlāk iela nonāca maksātnespējas administratora rīcībā, kurš, diemžēl, apejot likumā noteikto kārtību, bez izsoles to pārdeva privātpersonai. Faktiski, visu šo laiku Kalnavīgantu ielas notekūdeņi neattīrīti nonāca apkārtējā vidē, jo bija divas nelegāli uzbūvētas, nefunkcionējošas lokālas attīrīšanas iekārtas (nosēdaku kopas), kas regulāri pārplūda.

2020. gada nogalē, situācijai kļūstot neciešamai, Kalnavīgantu ielas iedzīvotāji griezās pašvaldībā pēc palīdzības. Domes sēdē deputāti uzdeva SIA “Garkalnes ūdens” rast tehnisku risinājumu un pieslēgt Kalnavīgantu ielas iedzīvotāju īpašumus pie centralizētās kanalizācijas. Nekavējoties pasūtījām Būvprojektu, kas uz doto brīdi ir izstrādāts, saskaņots ar ielas īpašnieku un akceptēts Būvvaldē, un būvdarbi var sākties.

Lūdzu ar izpratni izturēties pret īstermiņa neērtībām, kas saistītas ar būvdarbiem. Plānojam, ka līdz 1. jūlijam būvdarbi būs pabeigti, un pēdējais vides piesārņojuma perēklis Bukultos būs likvidēts.

Gundars Krievs,
SIA “Garkalnes ūdens” valdes priekšsēdētājs

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet