GARKALNE.LV

Kā līgosim un jāņosim. Policijas padomi

Piektdiena, 2021. gada 18. jūnijs
    

Neatkarīgi no laika apstākļiem, kā katru gadu, arī šogad neizpaliks svinēšana. Tradicionāli Latvijā vasaras saulgriežos tiek kurināti ugunskuri, cepta gaļa, baudīts Jāņu siers un alus. Lai nesabojātu svētkus sev vai citiem līdzcilvēkiem, Garkalnes novada pašvaldības policija grib pievērst Garkalnes iedzīvotāju un viesu uzmanību dažiem drošības aspektiem.

Dedzinot ugunskuru, lūdzam ievērot ugunsdrošības noteikumus. Nekuriniet ugunskuru ēku un būvju tiešā tuvumā. Neatstājiet ugunskuru bez uzraudzības. Pieskatiet savus bērnus, lai tie negūtu traumas. Arī pieaugušajiem vajadzētu aizdomāties par savu drošību, nebūt pārgalvīgiem. Diemžēl, Latvijā daudz apdegumu gūst cilvēki, kas savas pārgalvības dēļ, alkohola ietekmē vai neaprēķinot savas spējas, iekrituši ugunskurā sekojot senai tradīcijai – lēkšana pāri ugunskuram. Sargājiet sevi un savus tuvos.

Atgādinām, ka no 15. aprīļa ir sākusies ugunsnedrošā sezona. Atrodoties pie dabas, ugunskurus dedzināt atļauts tikai vietās, kuras paredzētas šim nolūkam un ir speciāli iekārtotas.

Atrodoties pie ūdens, pieskatiet savus bērnus un viens otru. Nepārvērtējiet savus spēkus un nepeldiet tālu no krasta. Alkohola reibumā ūdens peldes baudīt nav ieteicams.

Līgo dienas vakarā/naktī svinot svētkus un Jāņu dienā padomājiet par saviem kaimiņiem. Izvēlaties mūzikas atskaņošanas skaļumu tā, lai tas netraucētu citiem. Neaizmirstam, ka katram ir sava muzikālā gaume un mūzika, kas Jums liekas piemērota, var būt nepieņemama Jūsu kaimiņam. Veci cilvēki un mazi bērni dosies gulēt agrāk, respektējiet viņu vēlmes un pieklusiniet savus mūzikas atskaņotājus tuvāk pusnaktij.

Gadījumos, kad Jums traucē kaimiņu skaļā uzvedība, ieteicams, vispirms šo jautājumu risināt aprunājoties ar kaimiņu personīgi. Uzturēt labas attiecības ar kaimiņiem ir mierīgas līdzāspastāvēšanas pamatā.

Gadījumā, ja svētku laikā valstī būs spēkā epidemioloģiskie ierobežojumi, lūdzam iedzīvotājus tos ievērot. Sargiet sevi un savus tuvos, priecīgus un mierīgus Jums svētkus!

Garkalnes novada pašvaldības policija

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet