GARKALNE.LV

Ropažu Garkalnes partnerībā noslēgusies projektu izvērtēšana

Piektdiena, 2016. gada 1. jūlijs
    

“Vienā projektu iesniegumu konkursa kārtā iesniegts lielākais projektu skaits un pieprasītais finansējums ir daudz lielāks, kā pieejamais”, ziņo biedrības “Ropažu Garkalnes partnerība” administratīvā vadītāja Eva Haberkorne – Vimba. Projektu iesniegšana noslēgusies.

Kopumā, finansējuma pieprasījumam biedrība saņēmusi 37 projektu iesniegumus. Uzņēmējdarbības attīstībai saņemti 11 iesniegumi – gan no jauniem, gan esošiem uzņēmumiem, savukārt, sabiedrisko aktivitāšu un infrastruktūras attīstība paredzēta 26 projektos. Projektu pieņemšanas laiks LEADER projektu konkursā VRG biedrībā “Ropažu Garkalnes partnerība” ir noslēdzies, tāpat noslēdzies vērtēšanas process.

Šajā konkursa kārtā tika izsludinātas 5 rīcības ar kopējo finansējumu 479 015,15 eiro, bet pieprasīti tika 834 845,14 eiro. Gan izsludinātā, gan pieprasītā finansējuma summas ir lielākās vienā finansējumu kārtā, ko partnerība līdz šim pieredzējusi.

Esam saņēmuši 37 projektu pieteikumus, kas mūsu nelielajai teritorijai, ir ļoti daudz. Projekti sagatavoti vidēji labi, daudz projektiem tikq pieprasīta nepieciešamā papildus informācija, kas nav norādīta projektu pieteikumos. Projekti tika vērtēti atbilstoši noteiktajiem projektā paredzētās rīcības kritērijiem, kur viens no galvenajiem ir atbilstība stratēģijai.

Atbalstam uzņēmējdarbības uzsākšanai ar 5 projektiem pieprasīts 117 948.28 eiro finansējums, taču pieejams – 131 729,17 eiro; atbalsts uzņēmējdarbības paplašināšanai ar 6 projektiem pieprasīts 174 376.65 eiro apmērā, bet pieejams – 131 729,1 eiro; atbalstam sabiedrisko aktivitāšu veicināšanai ar 15 projektiem pieprasīti 196 786.23 eiro, bet pieejami vien 50 296,5 eiro. 3 812.77 eiro apmērā, ar vienu projektu pieprasīts atbalsts jauniešu aktivitāšu veicināšanai, taču pieejams bija 21 555,68 eiro, savukārt atbalstam publiskas infrastruktūras attīstībai izsludināts 143 704,54 eiro finansējums, kur ar 10 projektiem pieprasīti 341 921.21 eiro.

Garkalnes novada pašvaldība ir pretendentu lokā un pieteikusies finansējumam ar diviem projektu iesniegumiem. Tie paredz infrastruktūras sakārtošanu – izbūvējot gājēju/velo celiņus.

Iedzīvotāju iniciatīva sabiedrisko projektu sagatavošanā ir pietiekama. Gribētos, lai arī tādu ciematu kā Makstenieki, Baltezers, u.c. iedzīvotāji sasparotos un uzdrošinātos rakstīt projektu. Šobrīd aktīvākie iedzīvotāji dzīvo Upesciemā. Noteikti sagaidām lielāku uzņēmumu aktivitāti, gan iedzīvotāju, kuri plāno kļūt par uzņēmējiem. Arī to, kuri jau kaut ko dara, bet varētu darīt vairāk un plašāk. Bija vairāki uzņēmēji, kas nāca uz konsultācijām, bet projektus neiesniedza. Vai pietrūka drosmes, finansējums vai apstājās kādi darbi pie būvniecību plānošanas un dokumentu saskaņošanas, to grūti pateikt”.

2016. gada 9. martā ar Zemkopības ministrijas lēmumu tika apstiprināta biedrības "Ropažu Garkalnes partnerība" Padomes sēdē apstiprināta Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģija (SVVA stratēģija) 2014. - 2020. gadam. Stratēģija ir detalizēts attīstības plānošanas dokuments, ko izstrādājusi un apstiprinājusi vietējā rīcības grupa (VRG) jeb Partnerība, balstoties uz lauku iedzīvotāju vajadzībām, un saskaņojusi tās ar kopējām attīstības prioritātēm noteiktā teritorijā. Ar šo lēmumu VRG – biedrībai “Ropažu Garkalnes partnerība” tika piešķirts atbalsts Stratēģijas īstenošanai 563 547,23 eiro apmērā un tiesības izsludināt LEADER projektu konkursa 1. kārtu.

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet