GARKALNE.LV

Paskatīties uz sevi no malas jeb biznesa forums Moldovā

Otrdiena, 2018. gada 27. novembris
    

Mēs esam pieraduši pie mūsu ikdienas, un daudz lietas šķiet pašsaprotamas, un pat nevaram iedomāties, ka var notikt citādi, vai arī var uz to pašu paskatīties no cita skatupunkta ar citu pieredzi. Pašapmierinātība neļauj attīstīties! Ja viens mērķis ir sasniegts, ir jāredz nākošais!

Lai paskatītos uz sevi no malas un dalītos pieredzē, kā arī, lai pilnveidotu esošos un radītu jaunus tūrisma pakalpojumus Latvijā, 13. un 14. novembrī 10 latviešu komanda – tūrisma nozares pārstāvji, kas iepriekš savstarpēji nebija pazīstami, piedalījās “misijā” - Moldovas tūrisma biznesa forumā. Valstī, par kuru latviešiem iepriekš bija tikai teorētiskas zināšanas, notika pirmā lielā aktivitāte starptautiskās sadarbības projekta “Tūrisma attīstība. No tradīcijām līdz mūsdienīgam biznesam” (projekta Nr.18-00-A019.333-000012) ietvaros.

13. novembrī katras projektā iesaistītās valsts, vietējo rīcības grupu pārstāvji iepazīstināja ar savu tūrisma piedāvājumu, kurš jau ir attīstīts vai kuram ir potenciāls. Dažādas Moldovas tūrisma un biznesa organizācijas parādīja virzienus, kuros tās strādā, un kādi būtu nākošie soļi attīstības virzienā. 14. novembrī foruma dalībnieki tika iepazīstināti klātienē gan ar esošiem tūrisma objektiem, gan resursiem. Šim Moldovas reģionam, kurā notika forums, ir lielisks tūrisma resurss – upe, taču šobrīd ļoti maz izmantots. Braucot pa Moldovu dalībniekiem radās divējādas sajūtas – no vienas puses – ik uz soļa tika saskatīta iespēja attīstībai, daudz un dažādas biznesa un tūrisma idejas, bet no otras – finanšu resursu trūkums.

Gūstot jauno pieredzi, radās daudz lielāka pašapziņa par to, kas mums pašiem Latvijā ir, bet kuru mēs paši ikdienā nenovērtējam un neizmantojam. Tāpat kā sadarbības un savstarpējās palīdzības iespējas vienam ar otru. Latvijas partneri no dažādiem Latvijas reģioniem iedvesmoja arī viens otru, ieguva jaunus kontaktus turpmākai sadarbībai un konsultācijas dažādu izaicinājumu risināšanā.

Projektā iesaistīti partneri no Latvijas, Lietuvas, Moldovas un Gruzijas. Latvijas vadošais partneris ir biedrība biedrība “Ropažu Garkalnes partnerība”, kas projektu īsteno sadarbībā ar biedrību “Sateka”, Saldus rajona attīstības biedrību un Liepājas rajona partnerību.

Ropažu Garkalnes partnerību Moldovā pārstāvēja viesu mājas “Sauleskalns” īpašnieks Jānis Meijers un viesnīcas un rehabilitācijas centra “Baltvilla” pārstāve Maruta Muceniece.

Projektā paredzētas dažādas aktivitātes visās partnervalstīs un partnerorganizācijās, kas ilgs līdz pat 2020. gada nogalei.

Eva Haberkorne-Vimba “Ropažu Garkalnes partnerība”,
Inga Lapse “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet