GARKALNE.LV

Aicinām pieteikties bezmaksas apmācībām trenerus, kas strādā ar jātniekiem

Trešdiena, 2019. gada 3. aprīlis
    

Apmācības treneriem tiek organizētas ar mērķi uzlabot staļļu darbību, celt esošo pakalpojumu kvalitāti, palielinātu un uzlabotu treneru zināšanas un darba kvalitāti.

Praktiskās apmācības dos zināšanas kā veidot treniņu sistēmu, kā plānot tos, kā dot izpratni par zirga un jātnieka attīstības dinamiku, kā pasniegt informāciju iesācējam jātniekam, kā veidot sadarbību iesācējs jātnieks – zirgs.

Praktisko semināru norises vietas un nodarbību laiki tiks publicēti www.ropazigarkalne.lv un nosūtīti pieteiktajiem dalībniekiem elektroniski. Dalībnieku skaits nodarbībās ir ierobežots – 8 jātnieki plus viņu treneri katrā nodarbībā. Pārējie interesenti aicināti piedalīties praktiskajos semināros kā klausītāji/skatītāji, gūt vērtīgu pieredzi un zināšanas.

Aktivitāte tiek īstenota ELFLA Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gada apakšpasākuma “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība”, Projekta “Zirgu izmantošanas iespējas šodien un rīt. EQUUS.” ietvaros.

Apmācības vairos staļļa konkurētspēju, cels pakalpojumu kvalitāti un palielinās klientu loku. Galvenokārt bērnu, jauniešu un iesācēju. Daļa apmācību būs jau pieredzējušiem treneriem un zirgu speciālistiem, kas savukārt ļaus uzlabot zināšanas un pakalpojumu kvalitāti dalībai sacensībās, lai trenētu jau citus sportistus ar pieredzi un sniegtu treneru un konsultantu pakalpojumus citiem. Apmācības treneriem ir labs veids ne vien gūt jaunas zināšanas un celt praktisko iemaņu līmeni, bet arī dalīties pieredzē ar citiem treneriem. Praktiskās apmācības semināros piedalās treneri, kas mācās no ekspertiem un speciālistiem un viens no otra. Apmācību laikā tiek apmācību treneri, kā strādāt ar klientu/iem, taču pārējie tikmēr skatās praktisko apmācību. Apmācības publiski pieejamas interesentiem.

Apmācību lektori:
KRISTA KLIESMETE

Krista Kliesmete ir aktīva jātniece un jaunzirgu trenere, kura apguvusi plašas zināšanas un pieredzi zirgkopībā un kvalitātes sistēmu ieviešanā zirgu audzēšanas saimniecībās. Viņa kā lektore par zirgu turēšanas jautājumiem piedalās Latvijas Lauksaimniecības universitātes mūžizglītības kursā “Zirgkopības pamati”, kā arī LŠZAA (Latvijas šķirnes zirgu audzētāju asociācija) organizētajās mācībās.

Krista piedalās konkūra sacensībās gan ar jaunzirgiem, gan pieredzējušiem zirgiem, kā arī sagatavo jaunos sportistus. Kā jātniece viņa vairākus gadus strādājusi Nīderlandē un Dānijā, šobrīd sadarbojas ar vairākiem privātiem zirgu īpašniekiem, viens no tiem ir Latvijas titulētākais jātnieks Kristaps Neretnieks. Ziemas periodā pēdējos gadus Krista radusi iespēju trenēties ārzemēs, apgūstot jaunas prasmes un zināšanas pie pieredzējušiem sportistiem. Savukārt vasarās strādā Limbažos, Neretnieku ģimenes stallī un pasniedz jāšanas nodarbības vairākos sporta klubos Latvijā. Absolvējusi Rīgas Stradiņa universitāti, fizioterapeitus, kā arī iegūts trenera sertifikāts LSPA, taču Krista uzskata, ka mācīšanās un attīstīšanās process ir nebeidzams. Ieguvusi FEI –starptautiskās jātnieku federācijas trenera sertifikātu. Par Kristu zirdzinieki saka: “Ļoti pozitīva, atsaucīga, ar lielām darbaspējām un labām zināšanām”.

MAIRA LEJA

Maira Leja ir pieredzējusi sportiste, jaunzirgu un jauno jātnieku trenere. Savas zināšanas un jāšanas prasmes attīstījusi, strādājot Vācijā. Daudzus gadus atradusies Latvijas vadošo jātnieku vidū, Grand Prix maršrutos, titulēta Latvijas Republikas čempione, Latvijas Olimpiādes čempione, daudz laika un uzmanības veltījusi jaunzirgu sagatavošanai konkūra disciplīnai.

Maira aktīvi iesaistās jauno jātnieku un amatieru apmācībā, pasniedz seminārus un praktiskās nodarbības dažāda līmeņa jātniekiem un treneriem. Ieguvusi FEI –starptautiskās jātnieku federācijas trenera sertifikātu. Šobrīd sadarbojas ar vairāku zirgu īpašniekiem, uzrāda labus rezultātus dažāda līmeņa sacensībās, sagatavo zirgus jātniekiem.

Projekta vadošais partneris ir biedrība “Ropažu Garkalnes partnerība” (www.ropazigarkalne.lv).
Pieteikšanās elektroniski aizpildot veidlapu līdz 15. aprīlim.
Praktisko semināru norises laiks no 15. aprīļa līdz 15. oktobrim piecās VRG teritorijās:
Biedrība Ropažu Garkalnes partnerība – treneris Maira Leja,
Partnerība laukiem un jūrai – treneris Maira Leja,
Stopiņu, Salaspils partnerība – treneris Krista Kliesmete,
Partnerība Daugavkrasts – treneris Maira Leja,
Partnerība Lielupe – treneris Krista Kliesmete.

Praktiskā semināra norises vieta – jāšanas nodarbībām piemērots smilšu vai zāles seguma laukums, vide ar zirgiem. Katrs dalībnieks (jātnieks) uz nodarbību ierodas ar savu zirgu un savu inventāru. Sadarbības projektā paredzētie staļļi uzņem citus dalībniekus no partnerības teritorijas uz konkrēto nodarbību (kopā sešas nodarbības), nodrošinot laukuma izmantošanu, ūdens ņemšanas vietu un iespēju zirgiem atpūsties pēc nodarbības boksā vai citā atbilstošā/piemērotā vietā.

Uz tikšanos šīs vasaras izaugsmes pilnajos semināros!

Biedrības “Ropažu Garkalnes partnerība"
Administratīvā vadītāja Eva Haberkorne-Vimba (m. 29210007)
Projekta vadītāja Zane Migunova (m. 26245735)

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet