GARKALNE.LV

“LSPA/Livonia” meitenes otrās Latvijas čempionāta pirmajā posmā

Ceturtdiena, 2019. gada 16. maijs
    

Ar spraigām sacensībām bez īpašas informācijas no rīkotāju Latvian Rugby Federation puses nedēļas nogalē sākās Latvijas čempionāts regbijā sievietēm. “LSPA/Livonia” meitenes pirmajā posmā samierinājās ar otro vietu, kas liks saņemties sezonas turpinājumā.

Latvijas čempionāta pirmajā posmā pulcējās piecas komandas – “LSPA/Livonia”, SK Imanta, viešņas no Lietuvas Vilniaus regbio akademija regbistes un divas apvienotās RK Selena un RK Jūrmala komandas (“Selena/Miesnieki” un “Jūrmala/Selena”).

Pirmās trīs spēles “livonietes” aizvadīja nevainojami – trīs “sausās” uzvaras:
-48:0 pār “Imantu” ( piezemējumi- Līga Svetlova 2, Dita Kaša 2, Anda Kaģe, Daniela Šakociņa, Viktorija Brikmane, Santa Dzene, realizācijas Sindija Širaka un Anna Leškoviča)
-38:0 pār VRA (piezemējumi- Līga Svetlova 2, Justīne Vīksna, Daniela Šakociņa, Santa Dzene, Anna Leškoviča, realizācijas Sindija Širaka un Anna Leškoviča)
-55:0 pār “Jūrmala/Selena” (piezemējumi- Līga Svetlova 3, Viktorija Brikmane 2, Daniela Šakociņa, Agija Ābelniece, Santa Dzene, Anna Leškoviča, realizācijas Līga Svetlova un Anna Leškoviča).

Kā jau prognozēts, sīvākā cīņa bija ar “Selena/Miesnieki” regbistēm, kuras bija pulcējušas spēcīgu sastāvu un pilnas cīņasspara. Lai gan Līga Svetlova guva piezemējumu un vēlāk atgriezās piezemējuma zonā tāpat kā Daniela Šakociņa, pēdējās divas nerealizētās iespējas šoreiz izrādījās liktenīgas – zaudējums 5:12.

“LSPA/Livonia” tas bija pirmais zaudējums vietējās regbija 7 sacensībās kopš 2017. gada, jo pagājušā gadā livonietes necieta nevienu zaudējumu.

“Spēle bija grūta, bet tā noteikti bija turnīra interesantākā spēle. Šoreiz pretinieks bija nedaudz nedaudz gatavāks uzvarai kā mēs. Protams, mūsu kļūdas liks mums vēl kādu laiku atgriezties spēlē, to galvā analizējot atkal un atkal. Šis turnīrs bija kā auksta duša, kas mums bija vajadzīgs, jo uz priekšu varam iet tikai tad, kad ir uz ko tiekties, un varu garantēt, ka uz nākamo posmu dosimies ar pavisam citu attieksmi!” saka komandas kapteine Līga Svetlova.

Pirms spēles tika sveikta arī Anda Kaģe, kura nolēmusi beigt savu regbija karjeru. Klubs saka paldies Andai par ieguldīto laiku un enerģiju LSPA komandā un Latvijas valstsvienībās. Mums pietrūks tavs cīņasspars un asums gan spēles laikā, gan brīžos, kad jāpienes ūdens.

Tagad meitenes gatavojas European Rugby 7s Champions Trophy, kas no 25. līdz 26. maijam risināsies Sanktpēterburgā, savukārt nākamais Latvijas čempionāta posms regbistēm paredzēts 1. jūnijā, bet sacensību mājvieta vēl nav zināma. Sezonas gaitā čempiones kļūs zināmas četru posmu vērtējumā, bet pēc Latvijas čempionāta gaidāma vēl Latvijas kausa izcīņa.

Foto: Sanita Ieva Sparāne

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet