GARKALNE.LV

VIII Latvijas Jaunatnes olimpiāde

Trešdiena, 2019. gada 10. jūlijs
    

Jaunatnes olimpiādē Garkalnes novada komanda tika pārstāvēta 10 sporta veidos ar 33 sportistiem. Šoreiz novada komandā bija visvairāk sportistu, salīdzinot ar iepriekšējām olimpiādēm. Novadu kopvērtējumā Garkalnes novads izcīnīja 26. vietu. Jāatzīmē Patrīcijas Sarmules starts vieglatlētikā, kura izcīnīja zelta medaļu 400 metru skrējienā un sudraba medaļu 200 metru skrējienā. Zelta medaļu izcīnīja taekvondiste Ieva Kristīne Caunīte un sudraba medaļu taekvondists Staņislavs Dubrovskis.

Neskaitot izcīnītās medaļas olimpiādē, tika apbalvoti arī 4., 5. un 6. vietas ieguvēji. Protams, ka 4. vieta un “koka” medaļa ir sāpīgi. Šoreiz nedaudz līdz medaļām pietrūka taekvondistiem Rihardam Grollim, Denisam Lebeģevam, Kirilam Gatčinam (4. vieta), Raimondam Veinbergam un Viktorijai Karnakovai (5. vieta). Sesto vietu izcīja jauniešu regbija komanda. Sports ir sports un reizēm ir “nelielas neveiksmes”, tāpat kā mūsu basketbolistiem. Divi zaudējumi pirmajā dienā liedza iespēju cīnīties par medaļām, bet komandām, kurām sīvā cīņā zaudējām, izcīnīja 1. un 2. vietu Olimpiādē. Arī mūsu tenisistei Līvai bija jāpiedzīvo zaudējums pirmajā spēlē, tieši Olimpiādes 2. vietas ieguvējai. Novada komanda bija arī viena no jaunākajām komandām šajā olimpiādē, kur bija jāsacenšās ar pāris gadus vecākiem sportistiem. Šis faktors neļāva cīnīties par augstākām vietām mūsu šosejas un MTB riteņbraucējiem – Artūram Nummuram un Ernestam Neļķem, bet viņu izcīnītās vietas otrajā un trešajā desmitā, bija labākās starp sava vecuma sportistiem. Nedaudz veiksmīgāks starts varēja būt mūsu jāšanas sporta pārstāvēm, kas mūs bija “pieradinājušas” pie medaļām, bet sports ir un paliek sports. Paldies mazajām mākslas vingrotājām, kuras cīnījās no visas sirds un kurām labākie rezultāti vēl ir priekšā. Cerēsim, ka arī mūsu golfistam nākošie starti būs veiksmīgāki.

Paldies visiem dalībniekiem, treneriem un vecākiem par ieguldīto darbu sportistu sagatavošanā. Šie jaunie sportisti ir mūsu sporta nākotne. Sportistiem veiksmīgus startus un tiekamies nākošajās sacensībās.

Juris Silovs,
Garkalnes sporta centra vadītājs

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet