GARKALNE.LV

Par Sandra Kļaviņa aizvadīto enduro sezonu

Pirmdiena, 2019. gada 21. oktobris
    

Mūsu novadnieks Sandris Kļaviņš ir noslēdzis kārtējo 2019. gada sezonu. Kopā Sandris piedalījās 4 Latvijas čempionāta enduro sprinta posmos (1 dienas sacensības), 2 Latvijas čempionāta enduro posmos (2 dienu sacensības), 2 Baltijas čempionāta enduro posmos (2 dienu sacensības), 1. Latvijas kausa Cross Country posmā, sacenšoties Senioru 40+ klasē. Kopvērtējumā attiecīgi Sandris izcīnīja 2. vietu gan Latvijas čempionāta enduro sprintā, gan arī Latvijas čempionātā enduro. Ceļgala traumas dēļ Sandris bija spiests izlaist pēdējo 2 dienu posmu Baltijas čempionātā enduro. Pirms pēdējā posma viņš bija kopvērtējuma 2. vietā, bet, izlaižot pēdējo posmu, kopvērtējuma punkti ļāva ierindoties tikai 5. vietā Baltijas čempionātā enduro.

Atskatoties uz aizvadīto sezonu, Sandris stāsta: “Jāsaka, ka meniska trauma, ko guvu sezonas otrajā pusē Stendes posmā Cross Country pabojāja kopvērtējumu, taču, ja vērtēju katru posmu atsevišķi, esmu gandarīts. Man šī sezonā notika, tā teikt, Eināra Vintera un Sandra Kļaviņa cīņā, jo katrā posmā uzvaru starp mums izšķīra sekundes. Varētu teikt, ka uzvarēja tas, kurš mazāk kļūdījās, bet enduro sacensībās kļūdīties var ļoti daudz. Jutu, ka ar katrām sacensībām mans sniegums uzlabojas, un es Eināram tuvojos arvien tuvāk. Pēdējos divos posmos enduro sprinta posmos Vidrižos un Ropažos es apsteidzu Eināru, izcīnot vienādu punktu skaitu kopvērtējumā ar Eināru. Tādos gadījumos kopvertējumā uzvarētāju nosaka, saskaitot augstākās vietas sezonas posmos un, diemžēl, man bija nedaudz sliktāks rezultāts, tāpēc 1. vieta Eināram Vinteram, bet man jāsamierinās ar vicečempiona titulu.

Šobrīd es atkopjos pēc meniska operācijas un pamazām atsāku fizisko slodzi. Priekšā ir ziemas sagatavošanās posms trenažieru zālē no decembra līdz martam. Ceru, ka varēšu pilnvērtīgi sagatavoties jaunajai sezonai un sastādīt pienācīgu konkurenci cīņā par čempiona titulu.

Vēlos pateikties Garkalnes novada domei par finansiālo atbalstu, kas būtiski palīdz sagatavot tehniku un nokļūt uz sacensību posmiem visā Baltijas teritorijā. Tāpat, vēlos pateikties novadniekam Edmundam Krampānam par mehāniķa atbalstu, kas mums ļāva aizvadīt sezonu bez tehniskām ķibelēm. Un, protams, paldies manai ģimenei, kas katrās sacensībās rūpējas par manu labsajūtu un motivāciju cīnīties līdz finiša taisnei.”

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet