GARKALNE.LV

Biedrības Trotting.lv projekts "Drošība. Skaistums. Ātrums."

Pirmdiena, 2020. gada 29. jūnijs
    

Garkalnes sporta biedrība Trotting.lv veiksmīgi startēja biedrības Garkalnes Ropažu partnerības izsludinātā Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Atklātu projektu iesniegumu konkursā Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākuma 19.2. "Darbības īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju" aktivitātes 19.2.2. "Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas" projekta iesniegums 2.1. “Atbalsts sabiedrisko aktivitāšu veicināšanai”, kur ieguva finansiālu atbalstu 9082 eiro apmērā. Projekta nosaukums "Drošība. Skaistums. Ātrums.". Projekta mērķis – popularizēt dažādas iespējas zirgu izmantošanā un atpūtā kopā ar zirgiem, parādīt to kā pieejamu praktiski jebkuram cilvēkam visās vecuma grupās, izmantojot jaunu, modernu, drošu inventāru.

Lai zirgu sportu radītu pieejamāku un kluba biedri varētu pilnvērtīgi piedalīties sportiskās aktivitātēs, nepieciešami vairāki un dažādas specifikācijas sporta inventāra komplekti, jo tos nepieciešams izmantot vairākiem zirgiem un braucējiem vienlaicīgi.

Tika iegādāti divi jauni rikšotāju rati, lai varētu pielāgot dažādiem zirgiem un braucējiem, metāla konstrukcijas rati Custom Chrome Classic vairāk piemēroti jaunzirgiem (zirgi līdz 5 gadu vecumam), jo ir smagāki un zirga gaita ir stabilāka, otri oglekļa šķiedras un metāla materiāla rati Custom Multicam vairāk pieredzējušiem, ātrākiem zirgiem, lai jau pretendētu uz labākiem rezultātiem. Papildus zirgus rikšotājus nepieciešams trenēt iejājot (sēdot uz zirga), mācot klausīt zem segliem ar jātnieku, uzlabot savstarpējo kontaktu un paklausību.

Jaunie rati jau tika iemēģināti Tallinas hipodromā, kur kluba Trotting.lv biedri Tatjana Martinsone ar zirgu Koman Sel un Māris Ežmalis ar zirgu Gabriel Heel plūca uzvaras laurus dažādos braucienos.

Garkalnes novadā vēsturiski ir bijuši vairākas zirgu audzētāju saimniecības ar augstiem sasniegumiem zirgu sportā. Biedrība Trotting.lv dibināta ar mērķi popularizēt veselīgu dzīvesveidu, aktīvu atpūtu, dažādot un ieviest jaunas sporta aktivitātes saistībā ar zirgiem – rikšotāju sporta popularizēšanu.

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet