GARKALNE.LV

Lepsis un Biezais cīņā par LAF Folkreisa vasaras kausu

Trešdiena, 2020. gada 7. oktobris
    

Svētdien, 04.10., Valmieras pievārtes Brenguļu autotrasē uz starta devās divi "SK Garkalne racing" braucēji. Juniors Lenards Lepsis un pieredzējušais Raivis Biezais devās cīņā par "LAF Folkreisa vasaras kauss 2020" 6. posma kausiem.

Reģistrāciju un automašīnu tehnisko pārbaudi mūsu puiši veica jau sestdienas vakarā. Svētdienas rīts iesākās ar kvalifikāciju grupu izlozi. Lenardam pirmais un otrais kvalifikāciju brauciens 3. grupā, Raivim izlozēta 2. grupa. Trešais un ceturtais brauciens Lenardam 1. grupa, Raivim 5. grupa. Kopumā uz starta izbrauca 57 sportisti 6 grupās.

1. braucienu Lenards sāka ar otrās rindas 7. starta vietu, taču brauciens padevās lielisks un tikai pirms finiša Lenards piekāpās šīs sezonas čempionam Mikam Gabrānam, finišu sasniedzot 2. vietā.

2. braucienā jau apgriezta starta secība un starta vieta pirmās rindas vidū. Lielisks starts un brauciens. Lenards finišu sasniedz pirmais, aiz sevis atstājot sezonas čempionu M. Gabrānu.

Pēc divu kvalifikāciju braucieniem Lenards ir dalītā 2. vietā ar vēl 4 sportistiem. Visiem 27 punkti. Līderim 30 punkti. Tikmēr Raivis Biezais pirmās divas kvalifikācijas nav tik ātrs kā gribētos un izcīna 3. un 5. vietu. Trase smaga, Raivja auto problēmas ar pārnesumu kārbu. Pēc diviem braucieniem Raivis 15. vietā ar 16 punktiem.

Nu jau citas starta grupas. Lenardam atkal otrā starta rinda, tikai šoreiz iekšmala. Lielisks starts padodas priekšā stāvošajam D. Žvaginam un bez liekas mīcīšanās un minstināšanās Lenards no otrās rindas trauc aiz konkurenta garām citiem braucējiem. Pirms pirmā līkuma, izmantojot brīvu vietu iekšmalā, Lenardam izdodas paātrināties tik ļoti, ka bez problēmām tiek garām arī Žvaginam un var uzsākt savu lielisko braucienu. Otrā apļa vidū atrāviens no konkurentiem ir gandrīz visas taisnes garumā, kas ir vairāk kā 200m. Tas ļauj pietaupīt auto un mierīgi braukt uz finišu līdera godā. Jau otrā uzvara un skats uz pusfināliem un fināliem ļoti labs.

Ceturtais brauciens un braucienā cīņa ar slaveno bagiju braucēju Jāni Baumani, kuram šī ir debijas sacīkste folkreisā. Pēc kontakta abu starpā Baumanis izbrauc priekšā Lenardam. Lenards, izmantojot džokera apli, ir veiklāks un ar plīvojošu priekšējo spārnu trauc pēc savas 3. uzvaras. Viss izdodas lieliski un Lenards vienīgais 57 braucēju konkurencē ir spējis izcīnīt 2., 1., 1. un 1. vietu. Summā 57 punkti un tuvākais sekotājs Edgars Tralla tiek apsteigts par 3 punktiem. Tas dod vietu sacensību finālā, jo kā zināms, tad top 6 braucēji tiek pa taisno finālā. Nākamie 24 cīnās divos pusfinālos. Pārējiem 27 sacensība ir beigusies.

Raivim 3. un 4. kvalifikācija ir totāla neveiksme. Vispirms pēc neslikta 3. brauciena sākuma, Raivis cīņā par 2 pozīciju, pieļauj nelielu kļūdu un izslīd uz ārmalu. Atgriežoties uz ideālās trajektorijas, saņem spēcīgu sitienu no Kaspara Zuģitska auto. Ja sasistais auto sāns neietekmē braukšanu, tad atbortētā riepa un brauciens uz diska atmet Raivi no cīņas par 2. vietu uz 7 vietu.

Ceturtais brauciens sākas ar neveiksmīgu pirmās rindas konkurenta auto noslāpšanu un Raivis iesprūst aiz stāvošā auto, kamēr citi traucas pretī pirmajam līkumam. Šo ūdeni sasmelt vairs nav iespējams, taču daļēji tas izdodas un Raivis finišē kā ceturtais. Kvalifikāciju braucienos Raivim izcīnīti 28 punkti un 21. vieta 57 braucēju konkurencē. Tas dod vietu 1. pusfināla 3. rindā. 8. vieta starp 12 auto, kas cīnīsies par 3 vietām finālā.

Pirms pusfināla Raivis apsver iespēju par tālāku nestartēšanu, jo dienas gaitā piedzīvotās neveiksmes ir radījušas nolemtības sajūtu. Lai ar to vēl nepietiktu, Raivim sašķobās pašsajūta un sākas lielas galvassāpes. Pēc komandas uzmundrinājumiem un aprūpes, Raivis dodas uz pusfināla braucienu. Ir paspēts arī pārdomāt riepu izvēli un tiek liktas citas riepas. Tādas kā Lenarda auto. Tas nes ļoti labu braucienu un pēc sliktajiem kvalifikāciju braucieniem, pusfinālā Raivis spēj būt ļoti ātrs un aizcīnīties līdz pat 2. vietai.

Vieta finālā ir izcīnīta, kur Raivi jau gaida komandas un visas sacīkstes jaunākais braucējs, 14 gadīgais juniors, šo sacensību pārsteigums un līderis Lenards.

Fināla braucienā Lenardam blakus stāv sezonas līderi un šīs sacīkstes lielākie konkurenti Miks Gabrāns un Edgars Tralla. Trešajam sezonas līderim Mārtiņam Spīķim neveiksmīga sacīkste piedzīvotā motora defekta dēļ. Lenardam atkal izdodas lielisks starts un aiz pirmā līkuma jau līdera godā. Raivis, izvairoties no lielās burzmas, jau 1. aplī dodas džokerī un mēģinās visus sadzīt 6 apļu laikā, kamēr konkurenti veiks džokerapli.

5 apļi aizvadīti lieliski. Raivis pa vietiņai kāpj uz augšu. Lenards riņķo visiem pa priekšu. Sestais aplis ir pēdējais, kurā Lenardam ir iespēja veikt džokeri. Aiz viņa braucošais topošais čempions Gabrāns traucas pa pamattrasi un mēģina tikt priekšā Lenardam. Džokera un pamattrases savienošanās punktā abi ir sāns sānā, taču Miks nedomā piekāpties junioram un bez cīņas atdod debitantam uzvaru posmā. Seko segšanās no Gabrāna puses un spiešanās virsū Lenardam, kas ir saprotams, jo cīņa ir liela. Tas noved pie tā, ka Lenards tiek uzspiests uz vaļņa trases ārmalā un zaudētas līderpozīcijas. It kā viss skaisti un Lenards trauc uz finišu kā otrais aiz Mika, taču pēc sadursmes ar valni ir saliekta balstiekārta un auto riteņi ir nedaudz sašķiebti. Arī tas nebūtu nekas traks, jo atlikušie divi līkumi nerada iespējas pazaudēt pozīciju, taču vēlme atgūt pirmo pozīciju ir lielāka, kas pārvēršas kļūdā un izbraukšanā no trajektorijas, atstājot brīvu trasi gan Buģim, gan Ivo Gabrānam, kuri bez ierunām šo izmanto, sakārtojot šīs dienas pirmo trijnieku. Lenards finišu sasniedz tikai kā ceturtais, taču Raivis ar sliktu sacensību sākumu spēj atgūties un izcīnīt piekto vietu. Šāds panākums mūsu komandai SK Garkalne racing deva otro vietu komandu vērtējumā.

Junioros absolūtais līderis starp 10 braucējiem, kuri nav sasnieguši 18 gadu vecumu bija mūsu 14 gadīgais Lenards, kurš izcīnīja uzvaru Junioru ieskaitē. Starp junioriem finālā tika Lenards. Pusfinālos tika vēl divi juniori, kuri attiecīgi 2. un 3. Izcila sacensība gan debitantam un junioram Lenardam Lepsim, gan pieredzējušajam Raivim Biezajam, gan visai komandai.

57 dalībnieku konkurencē
1. Miks Gabrāns
2. Kalvis Buģis
3. Ivo Gabrāns
4. Lenards Patriks Lepsis
5. Raivis Biezais

10 junioru konkurencē
1. Lenards Patriks Lepsis
2. Ralfs Auniņš
3. Daniels Lankups

Komandu ieskaitē
1. Kavita V
2. SK Garkalne racing
3. Crazy racing

Paldies:
Artim Biezajam par mehāniķa un spotera darbu,
Visai SK Garkalne racing komandai,
Kalna Spuļļu dīķi par atbalstu,
Eventtransport un Piekabes un treileri par transportu,
Līdzjutējiem par fanošanu un atbalstīšanu,
Organizatoriem un sportistiem par baudāmo sacīksti.

Jānis Lepsis,
SK Garkalne racing

Visas ziņas

GARKALNES ZIŅAS

Garkalnes Ziņas

GNV

Garkalnes Novada Vēstis

FOTO GALERIJA

Foto galerija

SLUDINĀJUMI

AFIŠAS

RAIL BALTICA

Lapas kartePiekļūstamības paziņojumsPašvaldības privātuma politikaSīkdatņu privātuma politika
Pamanījāt kļūdu? Ir jautājumi? Rakstiet